wlasciciele cubase SL..

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
wlasciciele cubase SL..

Post autor: pawello » poniedziałek 19 maja 2003, 10:43

czesc

szukam takich ktorzy uzytkuja ten program od jakiegos czasu..

interesuja mnie obserwacje co do stabilnosci i wydajnosci tego softu na roznych systemach .. moze znajdzie sie ktos kto to ma postawione na w98 ? fajnie by bylo tez wiedziec na jakiej karcie to pracuje w waszych kompach bo duzo zalezy od sterownikow..procesor.. pamiec.. typ karty lub interfejsu audio.. wersja programu oraz system operacyjny duzo mi juz powiedza :) zaczynam sie powaznie interesowac tym programem i chce go sobie kupic do domu..bede wdzieczny za kazda informacje..

jeszcze jedno - wazne.. szczegolnie dotyczyloby to wlascicieli SL-a ale SX-owcy tez mile widziani ze swoimi recenzjami :)
uniżenie kłaniam :-)

Paweł

Re: wlasciciele cubase SL..

Post autor: Paweł » poniedziałek 19 maja 2003, 11:25

.. moze znajdzie sie ktos kto to ma postawione na w98 ? ..

Niestety nie da się.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 19 maja 2003, 11:28

..... moze znajdzie sie ktos kto to ma postawione na w98 ? ..

Niestety nie da się....

pawel da sie.. od wersji 1.02 na pewno cubase sx a czy SL ?

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 19 maja 2003, 11:31

kolego Helmer

wez sie Pan wypowiedz w temacie bo przeczuwam Pana jako zorientowanego w zawilosciach sztajnebrgowskich soluszynow do audio

pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » poniedziałek 19 maja 2003, 13:13

...kolego Helmer

wez sie Pan wypowiedz w temacie bo przeczuwam Pana jako zorientowanego w zawilosciach sztajnebrgowskich soluszynow do audio

pozdrawiam wszystkich...

SL dziala pod Windows 98, stabilnie i nie ma z nim problemow (oczywiscie karta z dobrymi sterownikami ASIO).

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 19 maja 2003, 13:28

......SL dziala pod Windows 98, stabilnie i nie ma z nim problemow (oczywiscie karta z dobrymi sterownikami ASIO)....

To pomóżcie i objaśnijcie ciemniakowi, czyli mnie jak go zainstalować, bo posiadam takowy, ale z racji konieczności korzystania z w98 leży i grzeje miejsce w szufladzie. Dodam że próbowałem, ale podczas instalacji pisał że się nie da i tyle.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 19 maja 2003, 13:28

SL dziala pod Windows 98, stabilnie i nie ma z nim problemow (oczywiscie karta z dobrymi sterownikami ASIO).

hm.. bardzo wyczerujaca odpowiedz..

posiadam juz taki interfejs zewnetrzny na usb.. a moze jakies dodatkowe uwagi mr Helmer ? testowal Pan to "nie ma z nim problemow" gruntownie ? na jakim kompie ? jaka karta ? jaki procek ? ile ramu ? jaka plyta glowna ?

a moze jednak inni forumowicze cos dorzuca ? widze aktywnosc na innych polach ( np obrzucanie sie blotem i rozpatrywanie sensownosci zakupu wtyczki za 3000 zlotych ) ale w kwestiach stabilnosci oprogramowania niewiele sie mozna dowiedziec ;) czytalem wiekszosc postow na forum dotyczacych SX ale w zadnym nikt sie nie wypowiadal na temat ogolnej stabilnosci softu.. same problemy z latencja i buforami ktore to problemy dominuja posrod mniej doswiadczonych uzytkownikow kompa i systemow audio.. znawcy tematu.. odezwijcie klawiatury pliz ;)

bardzo dziekuje i czekam na wiecej ;)

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » poniedziałek 19 maja 2003, 13:29

.........SL dziala pod Windows 98, stabilnie i nie ma z nim problemow (oczywiscie karta z dobrymi sterownikami ASIO)....

To pomóżcie i objaśnijcie ciemniakowi, czyli mnie jak go zainstalować, bo posiadam takowy, ale z racji konieczności korzystania z w98 leży i grzeje miejsce w szufladzie. Dodam że próbowałem, ale podczas instalacji pisał że się nie da i tyle....

Jaka masz wersje Cubase SL? Ja instalowalem wersje 1.01 i jest cacy. Nic specjalnego nie trzeba robic.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 19 maja 2003, 13:35

To pomóżcie i objaśnijcie ciemniakowi, czyli mnie jak go zainstalować, bo posiadam takowy, ale z racji konieczności korzystania z w98 leży i grzeje miejsce w szufladzie. Dodam że próbowałem, ale podczas instalacji pisał że się nie da i tyle....

pawel ja ci chwilowo nie pomoge bo jeszcze go nie posiadam.. ale mysle ze moze tedy droga:

pewnie masz starsza niz 1.02 wersje programu ( np 1.01 ).. to cus nie dawalo sie zainstalowac na w98.. juz sie zdarzylem doczytac na ten temat..

na ftp sztajnberga leza uaktualnienia.. moze ktores z nich ma opcje instalacji jako program full pod warunkiem podania numeru seryjnego oraz posiadania klucza sprzetowego.. na pewno wersja 1.02 dziala na win 98 -> tak twierdzi helmer a ja zainstalowalem na razie demo SX w wersji 1.0.51 u siebie na win98 i dalo sie.. poprobuj.. i daj znac co ciekawego sie odbylo..

a moze mr Helmer cos doda albo ktos jeszcze ?

a moze w koncu jakas babeczka cos dorzuci ? ;)

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 19 maja 2003, 13:38

Jaka masz wersje Cubase SL? Ja instalowalem wersje 1.01 i jest cacy. Nic specjalnego nie trzeba robic....

No właśnie bodaj tę samą. Sprawdzę jeszcze, bo mam go w domu, a internet w pracy. Właśnie dokładnie nie pamiętam, co on mi napisał podczas instalacji (było to już jakiś czas temu) ale było to coś o niezgodności i systemie plików i dalej ni chu chu.

ODPOWIEDZ