Hmm, mialem miec do dyspozycji kolo 40m2 ale zmniejszylo mi sie to do 30 :((( Wczesniej chcialem podzielic to na 2 pomieszczenia, ale w tej sytuacji to troszke bez sensu... Jak sobie liczylem to nijak nie mozna przeznaczyc mniej na rezyserke niz 24m2, a moze sie myle? Zatem lepszym rozwiazaniem byloby chyba zrobienie jednego pomieszczenia kolo 30m2 sluzacego zarowno jako rezyserka i pomieszczenie do nagrywania - wydaje mi sie ze wieksze pomieszczenie bedzie latwiejsze do akustycznego zaadaptowania. Wiem, ze w takiej konfiguracji musze zminimalizowac szumy i odglosy sprzetu, ale ta kwestie juz przemyslalem...
moze macie jakies sugestie? z gory dzieki
pozdrawiam
szymon
Do budowniczych kabin wokalowych!
Re: Do budowniczych kabin wokalowych!
...Admin obiecuje ze cos wymysli z tym rysunkiem, wiec go wlasnie koncze...
Plik do pobrania (zip. 55.7kB) jest tutaj.
[addsig]
Plik do pobrania (zip. 55.7kB) jest tutaj.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Jednej scianki parawan wogóle nie miał, czyli za mną była otwarta przestrzeń.
jak nie ma jednej scianki to i wentylacje mamy z glowy
pozdrawiam ja tu nowy:)
jak nie ma jednej scianki to i wentylacje mamy z glowy

pozdrawiam ja tu nowy:)
tylko jeszcze jedna może bardzo drobiagowa rzecz mnie nurtuje mianowicie tlen jest lżejszy od dwutlenku węgla tak więc wentylator który miałby wyciągać CO2 może powien znajdować sie na dole gdyż wtedy łatwiej byłoby wyciągnąć CO2 jak zasugerował baronito

ale powietrze sie ogrzewa.....i jak przystalo na ogrzane ucieka do gory....
...tylko jeszcze jedna może bardzo drobiagowa rzecz mnie nurtuje mianowicie tlen jest lżejszy od dwutlenku węgla tak więc wentylator który miałby wyciągać CO2 może powien znajdować sie na dole gdyż wtedy łatwiej byłoby wyciągnąć CO2 jak zasugerował baronito
...
ale wez pod uwage cyrkulacje powietrza.
inaczej mówiac powietrze ktore jest ciepłe unosi sie do gory. Zkladajac ze powietrze ktore wtloczamy jest chlodniejsze od tego kture wypompowujemy, zachowujemy cyrkulacje.

ale wez pod uwage cyrkulacje powietrza.
inaczej mówiac powietrze ktore jest ciepłe unosi sie do gory. Zkladajac ze powietrze ktore wtloczamy jest chlodniejsze od tego kture wypompowujemy, zachowujemy cyrkulacje.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
A ja tam mógłbym rapować nawet w trumnie
Taka metafora czarnego humoru
...
raczej bylo by ciezko, bo bys sie udusil i wtedy zostalo by ci tylko rapowanie w trumnie:P

Taka metafora czarnego humoru

raczej bylo by ciezko, bo bys sie udusil i wtedy zostalo by ci tylko rapowanie w trumnie:P
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.