Monitory do trance, progressive, techno

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
hexon
Monitory do trance, progressive, techno

Post autor: hexon » poniedziałek 19 cze 2006, 10:33

Witam. Na forum znalazłem, że do odsłuchu muzyki technicznej monitory powinny mieć możliwie jak największą średnicę woofera. Czy Alesis M1 Active MkII z wooferem 6,5" wystarczy, czy chodzi lepszym rozwiązaniem są Alesis ProLinear 820 DSP z wooferem 8". A może macie inne propozycje to odsłuchu pod ten rodzaj muzyki. Przeznaczyć mogę max 1600 PLN. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Re: Monitory do trance, progressive, techno

Post autor: Marc.De.Marx » poniedziałek 19 cze 2006, 11:25

Ja mam wlasnie alesisy m1mk2 i tworze wlasnie taka muze i jestem zadowolony jak za tą cenę.

abproject

Post autor: abproject » poniedziałek 19 cze 2006, 11:33

...
Zobacz tu w zakladce studio, na jakich monitorach pracuje jeden z najlepiej zapowiadajacych sie producentow muzyki trance, techno...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

hexon

Post autor: hexon » poniedziałek 19 cze 2006, 12:24

Dzięki bardzo. To się nazywa pomoc

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » poniedziałek 19 cze 2006, 13:50

...Witam. Na forum znalazłem, że do odsłuchu muzyki technicznej monitory powinny mieć możliwie jak największą średnicę woofera....

Powinny mieć spory woofer aby dobrze generować najniższe pasmo, ale koniecznie weź pod uwagę, że samo pomieszczenie musi być niemałe i w miare przystosowane akustycznie aby kontrolować niskie częstotliwości, które w tego typu muzie muszą być fundamentem utworu z dużą dawką kopa ale bez zamulania całości.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

ODPOWIEDZ