Reason + FL6

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Mruczasss
Re: Reason + FL6

Post autor: Mruczasss » piątek 16 cze 2006, 02:13

Hmm jesli masz Fruta 6 (fl6:))
To mixdown zrobisz bez problemu na "żywca".
Klikasz dyskietke na mikserku (pod suwakiem/suwakami) podajesz docelowe miejsce zapisu, wciskasz Rec i zgrywa sie na "żywca". Wszystko dział bez problemowo. Nie wiem jak w przypadku zwyczajnego exportu bo nie używam:)
Pozdrawiam...
Ajj jednak nie dziala... Tzn gram na klawiaturce midi fruity widzi ze pompuje sygnaly midi. Ale jednak jakos nie dociera do reasona to ze wale w klawiature. Przykladowo zaznaczylem w rewired klienta reason, w midi options nn-xt. Ale cos nie chce nim grac.... Kurcze jutro to rozloze na lopatki. Tak mam 6 frutka. Tak czy siak i tak jestem krok do przodu bo sie reason w rewired odpalil:) Pozdrawiam!
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 16 cze 2006, 02:22

Ajj jednak nie dziala... Tzn gram na klawiaturce midi fruity widzi ze pompuje sygnaly midi. Ale jednak jakos nie dociera do reasona to ze wale w klawiature. Przykladowo zaznaczylem w rewired klienta reason, w midi options nn-xt. Ale cos nie chce nim grac.... Kurcze jutro to rozloze na lopatki. Tak mam 6 frutka. Tak czy siak i tak jestem krok do przodu bo sie reason w rewired odpalil:) Pozdrawiam!...
Zajrzyj do ustwien midi w Rewired, możliwe że troszke kanały sie pochrzaniły. W każym bądź razie powinno hulać bez problemu, jak wczesniej wspomniałem kombinuj w ustawienaich midi w Rewired, a na pewno sie uda:)
Pozdrawiam
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » piątek 16 cze 2006, 02:28

Zajrzyj do ustwien midi w Rewired, możliwe że troszke kanały sie pochrzaniły. W każym bądź razie powinno hulać bez problemu, jak wczesniej wspomniałem kombinuj w ustawienaich midi w Rewired, a na pewno sie uda:)
Pozdrawiam...
W midi options mam:
Map:Output
port:0
to: Reason 6
Channels: NN - XT1
Mappings:Bus 6 to autput port 0

Nie dziala:/

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 16 cze 2006, 14:44

W midi options mam:

Nie dziala:/...
A zobacz jak poustawiałeś porty w głownym configu midi (naciśnij f10) i zobacz czy sie wszystko zgadza.
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » piątek 16 cze 2006, 18:32

...
W midi options mam:

Nie dziala:/...
A zobacz jak poustawiałeś porty w głownym configu midi (naciśnij f10) i zobacz czy sie wszystko zgadza....
I tutaj mam wszystko ok. Wiesz moge bez problemu grac uzadzeniami w fruity loopsie. Ale cos sie kluci... miedzy frutem a reasonem. Jak by frutek 6 sie zle podlaczyl pod reasona3.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 16 cze 2006, 22:24

I tutaj mam wszystko ok. Wiesz moge bez problemu grac uzadzeniami w fruity loopsie. Ale cos sie kluci... miedzy frutem a reasonem. Jak by frutek 6 sie zle podlaczyl pod reasona3. ...
Wiesz jezeli widzi juz Reasona po Rewired to reszta to musi być kwestia wewnętrznych ustawień między frutem a reasonem. Wydaje mi sie ze instrumenty z reasona moga podawac dzwieki na innych kanał Midi, badz nei maja wogole ich skonfigurowanych. Poszukaj dokladnie przejrzyj wsystkie opcje zarowno w fl'u i w reasonie. JA przez Rewired zawsze odpalam progsy takim sposobem jak CI podałem, więc wydaje mi się że wina nie leży po stronei wgrania reasona w Rewired.
Pozdrawiam
Polskie Radio SA

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 17 cze 2006, 13:47

ale zeby zrobic poprawny mixdown z fruta to musisz w opcjach audio ustawic dokladnosc(interpolation) na sinc depth 256(strasznie zre proca) i wybrac nagrywanie w 32 bitach(jest jeszcze 16 brak 24 bubel jak nic)

nie martw sie tymze dzwiek strasznie sie bedzie cial czy wrecz sie praktycznie zatrzyma - zmutuj odsluch tylko i tak zgra sie idealnie bez dropow.....

co do laczenia to nie probwalem ale wydaje mi sie ze reason powinien byc widoczny jako rewire w liscie instrumentow vsti....

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » niedziela 18 cze 2006, 01:17

Aktualnie mam naprawde sporo pracy i nauki :) Ucze sie zaocznie. Dokladnie przebadam ta sprawe w poniedzialek lub jescze w niedzele w nocy. Mysle ze to jest ciekawe polaczenie. Tym bardziej ze mam sentyment do fruity loopsa ;) Na nim skladalem pierwsze utwory ;> Jeszcze na starym pentium 266 z 64 ramu... co ciekawe tamte kompozycje wydaja mi sie byc z wiekszym polotem:)

amis

Post autor: amis » niedziela 18 cze 2006, 02:18

w sumie nie wiem w jakim nurcie są Twoje produkcje ale chętnie posłuchałbym... :) ja też niebawem coś spróbuję sklecić... póki co wyżywam się w dj'ce :)
www.psychologium.net

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » niedziela 18 cze 2006, 16:17

...w sumie nie wiem w jakim nurcie są Twoje produkcje ale chętnie posłuchałbym... :) ja też niebawem coś spróbuję sklecić... póki co wyżywam się w dj'ce :) ...
Szukaj "Mrugacz" w www.acidplanet.com tam jest pare rzeczy.

ODPOWIEDZ