Długość kabla a przesunięcie fazowe?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
BlueJack
Re: Długość kabla a przesunięcie fazowe?

Post autor: BlueJack » wtorek 13 cze 2006, 23:33

Szanowni Panowie! Informuję, że w celu zwiększenia przepływu elektronów o kilka wielkośc,i posiadam w ofercie MAGNETYZERY zakładane na kabel.
Jedyne takie na Allegro. Jedynie one powodują zmniejszenie różnic fazowych pomiędzy przewodami bez używania wymienionych powyżej podstawek.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 13 cze 2006, 23:48

Prędkość przepływu prądu jest kilka rzędów wielkości mniejsza.

Kilka rzedow mniejsza? Na pewno?

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » wtorek 13 cze 2006, 23:52

...Prędkość przepływu prądu jest kilka rzędów wielkości mniejsza.

Kilka rzedow mniejsza? Na pewno?...
W sensie prędkościprzepływu nośników ładunku? Tak.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 14 cze 2006, 00:04

Kilka rzedow mniejsza? Na pewno?...
W sensie prędkościprzepływu nośników ładunku? Tak....

Ze elektrony prawie stoja w miejscu to wiem, ale zawsze bylem przekonany, ze w miedzi moze to byc 0,9c albo cos kolo tego - czyli ten sam rzad wielkosci. Nie mowimy o przeplywie elektronow, to chyba oczywiste. Jezeli tak - to predkosc rozchodzenia sie dzwieku wynosi zero, bo te czasteczki powietrza od glosnika dotra do mnie dopiero wtedy, gdy otworze okno

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 14 cze 2006, 00:26

......Informuje ze Antheck jest naciagaczem u mnie te same podstawki kosztuja 1000PLN , oczywiscie polecam tez drewniane galki do wzmacniaczy dramatycznie podnoszace jakosc i dynamike za Ja mam jedyny prawdziwy i słuszny patent na podstawki pod kable!!! )
Każdy kto próbuje sprzedawać marne półprodukty jest niestety oszustem.
pozdrawiam serdecznie!
...
Kupiłem te podstawki i faktycznie przepływ z 0,9c zmniejszył sie do 0,7c, co wyraznie slychac juz na pierwszy rzut ucha ale zanikł mi gdzieś kanał duchowy więc nie polecam. O wiele bardziej sprawdzą sie (sprzedawane przeze mnie) maści do smarowania kabelków, które w połączeniu z kamieniami dają świetne efekty. Takie rozwiązanie zwieksza prędkość przepływu do 0,6c i nie wpływa na kanał duchowy.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 14 cze 2006, 00:35

Ze elektrony prawie stoja w miejscu to wiem, ale zawsze bylem przekonany, ze w miedzi moze to byc 0,9c albo cos kolo tego - czyli ten sam rzad wielkosci. Nie mowimy o przeplywie elektronow, to chyba oczywiste. Jezeli tak - to predkosc rozchodzenia sie dzwieku wynosi zero, bo te czasteczki powietrza od glosnika dotra do mnie dopiero wtedy, gdy otworze okno ...
hmmm, sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana, bo przecież opóźnienie, po którym sygnał po kablu dociera do odbiornika to tzw. opóźnienie grupowe. Opóźnienie grupowe określa prędkość transmitowania paczek fali i nie wiąże się z prędkością prądu tylko z właściwościami elektrycznymi czwórnika, jaki stanowią wejścia i wyjścia kabla.

W ogólności można je rozważać jako skupione lub rozproszone, w zależności od tego, czy odcinek kabla stanowi linię długą czy nie (czyli czy jego długość jest porównywalna z długością fali). W przypadku audio raczej nie ma mowy o linii długiej, a parametry elektryczne typowego kabla dają opóźnienia kilkadziesiąt tysięcy razy mniejsze od progu percepcji.

Antheck

Post autor: Antheck » środa 14 cze 2006, 00:38

Kupiłem te podstawki i faktycznie przepływ z 0,9c zmniejszył sie do 0,7c, co wyraznie slychac juz na pierwszy rzut ucha ale zanikł mi gdzieś kanał duchowy więc nie polecam. O wiele bardziej sprawdzą sie (sprzedawane przeze mnie) maści do smarowania kabelków, które w połączeniu z kamieniami dają świetne efekty. Takie rozwiązanie zwieksza prędkość przepływu do 0,6c i nie wpływa na kanał duchowy....
A mówiłem... nie kupować podróbek!!!
U mnie kanał duchowy hula jak marzenie i choc prędkość zmniejszyła się do niecałych 0,7c to jednak bardzo ładnie zjawiska fazowe się minimalizują, co czyni je niemalże niesłyszalnymi...

Ale mam pytanie o te maści...
Czy są to oryginalne maści zawierające sproszkowany diament rozpuszczony w gorylim sadle? z dodatkiem rtęci naturalnie. Bo jeśli nie to nie wiem czy na łączach nie nastąpią znaczne przekłamania w odwzorowaniu transjentów i impulsów niskotonowych. Chodzi mi zwłaszcza o częstotliwości w okolicach 7Hz i czasie trwania rzędu 2-9 ms
To dla mnie niezmiernie istotne!!!
Pozdrawiam i czekam na odzew ;-] ;-] ;-]
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

j.bravo

Post autor: j.bravo » środa 14 cze 2006, 00:41

Co wy palicie? I gdzie to można nabyć?
Jestem przystojny i młody

CM

Post autor: CM » środa 14 cze 2006, 01:20

Ale chlopakowi namieszaliscie..bawicie się zamiast odpowiedzieć mu w końcu, że kabel dłuższy nalezy poprzecinać co metr długości. Następnie polaczyc fragmenty kabla "supełkami" (specjalne węzełki). U mnie na allegro schemat supełka za jedyne 1.99 zł.
Trzeba zwrócić uwagę na wyłażące z supełków elektrony. To takie cholerstwo które supełków nie lubi. Gdy tylko taki elektron wychyli się to w łeb go pałą. To ważne bo pózniej po całym pomieszczeniu będzie mu łąziło to cholerstwo (elektrony).Pały elektronowe również u mnie na allegro - dołączone w zestawie do schamatu wiązania kablowych supełków..
eee tamm

ODPOWIEDZ