Yamaha Motif es
JESTEM SZCZESLIWYM, NOWYM POSIADACZEM YAMAHA ES6 MOTIF
CZY KTOS PODZIELI SIE ZE MNA UWAGAMI?
CZY KTOS PODZIELI SIE ZE MNA UWAGAMI?
zajmuje sie od 15 lat muzyka
Re: Yamaha Motif es
CZY KTOS PODZIELI SIE ZE MNA UWAGAMI? ...
Owszem, wyłącz caps locka
Owszem, wyłącz caps locka

...JESTEM SZCZESLIWYM, NOWYM POSIADACZEM YAMAHA ES6 MOTIF
Mogę Cię dotknąć?
Mogę Cię dotknąć?
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
genialnie

ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
- mr-hammond
Mogę Cię dotknąć?...
Ach ta zawiść
A wracając do tematu to chyab raczej kolega moze przedstawi wady (ewentualnie zalety ) :) , tak ku przestrodze innych ;)
Mogę Cię dotknąć?...
Ach ta zawiść

A wracając do tematu to chyab raczej kolega moze przedstawi wady (ewentualnie zalety ) :) , tak ku przestrodze innych ;)
A wracając do tematu to chyab raczej kolega moze przedstawi wady (ewentualnie zalety ) :) , tak ku przestrodze innych ;) ...
na poczatek chce wprowadzic kolegow zart, ze motif es to nie jedyny instrument w moim studiu
bo na wyc reki jest yamaha sy 99, yamaha ex5, kurzweil k 2000,
korg pa1 x pro, korg triton studio
porown te instrumenty stwierdzm ja ze es bardzo ladnie brzmi, dalej ma b b duzo funkcji pzrydatnych do pracy w studio na co dawno czekalem
pozdrawiam
Ja posiadam Yamahę Motif 6 i jestem z niej bardzo zadowolony , nie miałem w rękach Motifa Es ale po danych technicznych ( a nie myślę żeby brzmiał gorzej od zwykłego Motifa ) stwierdziłem że jest to naprawdę super wypasiony instrument. Ja osobiście szukam tylko rozszerzenia do mojego Motifa6 PLg-150 PF lub PLG-150AP.Jeśli ktoś ma do sprzedania w atrakcyjnej cenie to proszę o kontakt, mój tel: 608-395-480.Życzę ci miłego użytkowania, pozdrawiam wszystkich muzyków
- mr-hammond
Czy motif ma podobny system operacyjny taki jak Cs6x , albo Ex5 ? Duzo zmian nastapiło ?
mialem przez moment zwyklego motf 6
spzred go koledze, porown jest o troche gorszy od ex yamaha
za to es to juz inna jazda
czym sie rozni np motif 6 od motf es6
pzrede wsystkim efekty insert
w es jest ich 8, wiec praktycznie brzmienie w voice a song niczym sie nie rozni co daaje lepsza jakosc, duzo lepsze bebny sa w es i arp doskonale , pzy kazdym brzmieniu prakt 5 do wyboru
usb popraw i trnsfer danych chyba 10 razy szybszy, juz chyba es lepiej sobie radzi
co jeszcze
nie doszdlem do teo w motif 6 bo chwile ja mialem ale porown do es yamaha jest wreszcie podobnie pomyslana jak w kurzweil ze np nie lezy mi brzmienie, nie pasuje w aranzu musz dokonac lekkiej zmiany w voice, przedtem musialem zapamietywac w user voce i zapisywac teraz jest oddzielna komorka mixv gdzize moge zapisac to popraw brzmienie i to wlasnie laduje sie z songiem od razu
co jeszcze np chce loopa dodac do songu w ex musialem bawic sie w grywanie voice z samplami dopieo song perform
a teraz moge loop nagrac np na 2 czy 15 scizke i zapamietac tylko jako song
pzry ladowaniu songu tez zaladuje ten loop
takze rewelacja
jest jescze duzo ulepszen ale braklo by miejsca na pisanie
pozdr
a jakie macie dodatk bzrtmienia?
spzred go koledze, porown jest o troche gorszy od ex yamaha
za to es to juz inna jazda
czym sie rozni np motif 6 od motf es6
pzrede wsystkim efekty insert
w es jest ich 8, wiec praktycznie brzmienie w voice a song niczym sie nie rozni co daaje lepsza jakosc, duzo lepsze bebny sa w es i arp doskonale , pzy kazdym brzmieniu prakt 5 do wyboru
usb popraw i trnsfer danych chyba 10 razy szybszy, juz chyba es lepiej sobie radzi
co jeszcze
nie doszdlem do teo w motif 6 bo chwile ja mialem ale porown do es yamaha jest wreszcie podobnie pomyslana jak w kurzweil ze np nie lezy mi brzmienie, nie pasuje w aranzu musz dokonac lekkiej zmiany w voice, przedtem musialem zapamietywac w user voce i zapisywac teraz jest oddzielna komorka mixv gdzize moge zapisac to popraw brzmienie i to wlasnie laduje sie z songiem od razu
co jeszcze np chce loopa dodac do songu w ex musialem bawic sie w grywanie voice z samplami dopieo song perform
a teraz moge loop nagrac np na 2 czy 15 scizke i zapamietac tylko jako song
pzry ladowaniu songu tez zaladuje ten loop
takze rewelacja
jest jescze duzo ulepszen ale braklo by miejsca na pisanie
pozdr
a jakie macie dodatk bzrtmienia?
...JESTEM SZCZESLIWYM, NOWYM POSIADACZEM YAMAHA ES6 MOTIF
Gratulacje udanego zakupu! Choć sam w tym momencie bym kupował raczej chyba nowszą wersje Yamaha MO6.
Gratulacje udanego zakupu! Choć sam w tym momencie bym kupował raczej chyba nowszą wersje Yamaha MO6.