Video-klip zrealizowany komórką

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Orbit
Video-klip zrealizowany komórką

Post autor: Orbit » czwartek 03 lis 2005, 20:03

Troche z innej beczki , nie muzycznie a raczej jako Ciekawostka,

Chłopcy z grupy YOKASHIN , zrealizowali Video-Klip telefonem komórkowy, jest to pierwsze komórkowe Video na swiecie ,eksperyment TUTAJ JEST STRONA , na ich stronie mozna dodac swój komentarz :)

Awatar użytkownika
Master

Re: Video-klip zrealizowany komórką

Post autor: Master » czwartek 03 lis 2005, 20:38

...... i dlatego jezd taki słaby

...

Miejscami jest srednio , ale bądzmy obiektywni sa momenty kiedy byłem zaskoczony , a nawet pod wrazeniem :) Nie wiem czy koledzy tutaj wiedza ile kosztuje Teledysk - dobry tedysk ....... ( ja wiem ) ten kosztował " 0 " a jest lepszy niż zero , wiec to sukces :)

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » czwartek 03 lis 2005, 23:28

Dla mnie bomba... Ciekawe jaka komórka mozna realizowac takie klipy . ?

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 04 lis 2005, 09:19

Słuchajcie - rewelacja! i znowu ktos zostanie bez roboty hahahahah
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » piątek 04 lis 2005, 09:21

...Nowe motorolki, albo popularny S-E K700i kręci niezłe filmiki

...

troche jestem zaskoczony ze takie mozliwosci daja nowe komórki, mam siemensa ktory takze moze robic filmy ale kiepska jakosc, az miło pomyslec co za kilka lat beda mogły robic komórki :)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 04 lis 2005, 10:19

troche jestem zaskoczony ze takie mozliwosci daja nowe komórki, mam siemensa ktory takze moze robic filmy ale kiepska jakosc, az miło pomyslec co za kilka lat beda mogły robic komórki :)...

hehe co juz teraz potrafia :) mój phone ma wbudowany Gps , ale nie ma wejścia liniowego szkoda ,bo mozna by było zrobic z komórki rejestrator :)

kto wie moze za jakies 3 lata bedą dzwonki z modułem od jakiegos tritona studio :) ,

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 04 lis 2005, 12:55

mozna sie bawic ale po co?skoro wiekszosc aparatow fotograficznych oferuje lepsze wideo...kamery tez drogie nie sa a montaz duzo latwiejszy...

a co do teledysku to mozesz porzadny zrobic juz za 3 tyisiace pln...trzeba tylko sie dogadac.....

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 04 lis 2005, 13:36

...mozna sie bawic ale po co?skoro wiekszosc aparatow fotograficznych oferuje lepsze wideo...kamery tez drogie nie sa a montaz duzo latwiejszy...

a co do teledysku to mozesz porzadny zrobic juz za 3 tyisiace pln...trzeba tylko sie dogadac........

Kolega to chyba nie wie co pisze, 700 - 1500 zł . kosztuje Beta z operatorem na dzień zdjęciowy ,reszta ekipy to następne 1000 zł , montaż to około 150 - 450 za godzinę zależy gdzie i na czym do tego dochodzi reżyser itd. itd , mówimy o klipie na razie jeszcze nie porządnym. bo można robić klipy kamera filmowa i to jest porządna produkcja . Teraz cała masa teledysków zwłaszcza Hip Hop produkowana jest przez samych Hip hopowców . montowana na PC-cie i koszty sa żadne , bo kamerę jakąś maja sami montują i nawet czasami obrazek jest Ok ,

Za 3000zł można zrobić teledysk na blu-Boxie samemu jedna kamera :) ale na pewno nie porządny . Rekordzistką była N.Kukulska jeden z teledysków kosztował 120 .000 szkoda ze to była utopiona kasa , ale były czasy kiedy takie budżety dostawali artyści na klipy , teraz jest inaczej klip się robi za 10,000 . 20,000 i jest ok , czasami zdażaja sie jednak rodzynki .

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » piątek 04 lis 2005, 13:44

Za 3000zł można zrobić teledysk na blu-Boxie samemu jedna kamera :) ale na pewno nie porządny . Rekordzistką była N.Kukulska jeden z teledysków kosztował 120 .000 szkoda ze to była utopiona kasa , ale były czasy kiedy takie budżety dostawali artyści na klipy , teraz jest inaczej klip się robi za 10,000 . 20,000 i jest ok , czasami zdażaja sie jednak rodzynki ....

No nie tak do końca...... Teledyski Disco -Polo były robione i nadal sa za 3000 - 5000 zł. czyli jednak MOZNA zrobic "'FANTASTYCZNE "" teledyski za nie dużą kase

Awatar użytkownika
kl22

Post autor: kl22 » piątek 04 lis 2005, 15:44

hehehe czekam na film zrobiony w calosci komorka :)

ODPOWIEDZ