Witam.
Dwa dni temu dostałem od kumpla taki stary keybord Casio CTK-501 :):)
Posiada on 2 porty midi i/o. Pomyślałem sobie że mógłbym go użyć jako klawiatury midi, by za jej pomocą
wyzwalać dźwięki z instrumentów załadowanych w fl Studio. Czy jest wogóle taka możliwosc?? Ktos z was spotakł sie juz z tym zabytkiem? U mnie nie rusza. Pozdrawiam Filip Michalski.
Stary Casio
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
Re: Stary Casio
...Witam.
Posiada on 2 porty midi i/o. Pomyślałem sobie że mógłbym go użyć jako klawiatury midi, by za jej pomocą
wyzwalać dźwięki z instrumentów załadowanych w fl Studio. Czy jest wogóle taka możliwosc?? Ktos z was spotakł sie juz z tym zabytkiem? U mnie nie rusza. Pozdrawiam Filip Michalski....
Owszem da się
. Ja podłączałem kiedyś ten keyboard przez interfejs MIDI -> Gameport i wszystko działało jak należy.
wyzwalać dźwięki z instrumentów załadowanych w fl Studio. Czy jest wogóle taka możliwosc?? Ktos z was spotakł sie juz z tym zabytkiem? U mnie nie rusza. Pozdrawiam Filip Michalski....
Owszem da się

Pozdrawiam
Re: Stary Casio
U mnie nie rusza. Pozdrawiam
Co to znaczy nie rusza ?
A sprawdzałeś ustawienia: numer wysyłanego kanału, filtrowanie zdarzeń itp. Jeżeli masz do niego instrukcję to sprawdź jeszcze tam ?
Mogą też być jakieś predefiniowane ustawienia do pracy z sekwencerami itp. Poszukaj w manualu lub w menu instrumentu.
Masz możliwość sprawdzenia MIDI z innymi instrumentami ?
Sprawdź miernikiem czy port MIDI OUT wogóle działa.
Co to znaczy nie rusza ?
A sprawdzałeś ustawienia: numer wysyłanego kanału, filtrowanie zdarzeń itp. Jeżeli masz do niego instrukcję to sprawdź jeszcze tam ?
Mogą też być jakieś predefiniowane ustawienia do pracy z sekwencerami itp. Poszukaj w manualu lub w menu instrumentu.
Masz możliwość sprawdzenia MIDI z innymi instrumentami ?
Sprawdź miernikiem czy port MIDI OUT wogóle działa.