PC jako kompresor

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
hipekk
PC jako kompresor

Post autor: hipekk » środa 21 wrz 2005, 14:00

WITAM

Czy istnieja (a jesli tak to gdzie moge je znalezlc) program ktory w trybie rzeczywistym kompresowal by sygnal na wyjsciu karty ? Linki mile widziane

Z gory dziekuje za pomoc.

Ps. A istnieja takie kamery poglosowe ?

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Re: PC jako kompresor

Post autor: Miłaszewski » środa 21 wrz 2005, 14:30

W tej chwili moze to zrobic praktycznie kazdy program DAW, np Logic lub Cubase.
[addsig]

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 21 wrz 2005, 14:32

...WITAM

Czy istnieja (a jesli tak to gdzie moge je znalezlc) program ktory w trybie rzeczywistym kompresowal by sygnal na wyjsciu karty ? Linki mile widziane

Ps. A istnieja takie kamery poglosowe ? ...

A po co Ci kompresja na wyjściu karty?

Jeśli zapniesz np. w Cubase na Insercie któregoś śladu jakiś kompresor to jasne chyba, że na wyjściu ten ślad będzie skompresowany...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 21 wrz 2005, 14:46

A jeżeli chodzi Ci o to, żeby nonstop (nawet w Winampie, grach itd.) sygnał był skompresowany, to np. w przypadku Live'a możesz w kX'ach zapiąć kompresor przed puszczeniem sygnału na wyjście.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » środa 21 wrz 2005, 15:05

Ps. A istnieja takie kamery poglosowe ? ...

Jeśli dobrze rozumiem o co chodzi w tytule postu, to chciałbyś użyć komputera zamiast sprzętowego kompresora czy delaya i podłączyć do niego jakiś instrument lub mikrofon? Jesli tak, to wystarczy do tego program - host w którym można uruchomić te pluginy. Są zdaje się jakieś darmowe hosty, ale nie znam. Wpisujesz w Google "free vst host" czy coś w tym rodzaju.. Pluginów darmowych tez znajdziesz pełno w sieci. WYSZUKIWARKA na dole strony rownież pomoże..

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
hipekk

Post autor: hipekk » poniedziałek 26 wrz 2005, 07:17

Jeśli dobrze rozumiem o co chodzi w tytule postu, to chciałbyś użyć komputera zamiast sprzętowego kompresora czy delaya i podłączyć do niego jakiś instrument lub mikrofon? Jesli tak, to wystarczy do tego program - host w którym można uruchomić te pluginy. Są zdaje się jakieś darmowe hosty, ale nie znam. Wpisujesz w Google "free vst host" czy coś w tym rodzaju.. Pluginów darmowych tez znajdziesz pełno w sieci. WYSZUKIWARKA na dole strony rownież pomoże..

pozdr...

Widze że chyba tylko Ty mnie odobrze zrozumiałeś...

Gdy już wiecie o co mi chodziło, to może pomożecie mi w znalezieniu takiego programu (bo samemu marnie mi to idzie.... ).

Z GORY DZIĘKI

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » poniedziałek 26 wrz 2005, 07:31

...Jeśli dobrze rozumiem o co chodzi w tytule postu, to chciałbyś użyć komputera zamiast sprzętowego kompresora czy delaya i podłączyć do niego jakiś instrument lub mikrofon? Jesli tak, to wystarczy do tego program - host w którym można uruchomić te pluginy. Są zdaje się jakieś darmowe hosty, ale nie znam. Wpisujesz w Google "free vst host" czy coś w tym rodzaju.. Pluginów darmowych tez znajdziesz pełno w sieci. WYSZUKIWARKA na dole strony rownież pomoże..

pozdr...

Widze że chyba tylko Ty mnie odobrze zrozumiałeś...

Gdy już wiecie o co mi chodziło, to może pomożecie mi w znalezieniu takiego programu (bo samemu marnie mi to idzie.... ).

Z GORY DZIĘKI...

Nie no... masz jak na dłoni napisane w poście wyżej co wpisać w Googlach. Na takie zapytanie już na pierwszym miejscu masz stronę z multum hostów:

http://rm-and-jo.laughingsquid.org/Text/Guide-To-VST-Hosts.html
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ