witam wszystkich!
Poszukuje 8 kanałowego przetwornika DA z wejsciem ADAT i oczywiscie 8 wyjsciami analogowymi (TRS lub XLR). Wybór nie byłby moze tak trudny gdybym dysponował sporym budżetem jednak kwota jaką moge przeznaczyć to 1500-2000 zł max.
Miałem na oku Swissonic DA 24 mkII jednak nigdzie nie moge znależc firmy lub osoby która sprzedaje te urządzenia. Drugim urządzeniem o jakim myślę jest Behringer ADA8000, który daje jeszcze 8 kanałów IN co jest dodatkowym plusem. Zwracam sie wiec do was drodzy forumowicze czy znacie może jakieś inne, godne uwagi urzadzenia w kwocie jaką wczesniej podałem?
Jaki przetwornik D/A ?
Re: Jaki przetwornik D/A ?
...witam wszystkich!
Poszukuje 8 kanałowego przetwornika DA z wejsciem ADAT i oczywiscie 8 wyjsciami analogowymi (TRS lub XLR). Wybór nie byłby moze tak trudny gdybym dysponował sporym budżetem jednak kwota jaką moge przeznaczyć to 1500-2000 zł max.
Miałem na oku Swissonic DA 24 mkII jednak nigdzie nie moge znależc firmy lub osoby która sprzedaje te urządzenia. Drugim urządzeniem o jakim myślę jest Behringer ADA8000, który daje jeszcze 8 kanałów IN co jest dodatkowym plusem. Zwracam sie wiec do was drodzy forumowicze czy znacie może jakieś inne, godne uwagi urzadzenia w kwocie jaką wczesniej podałem?...
kiedyś dystrybutorem była fima Dynabit z Krakowa - może nadal mogą sprowadzić? BTW na ich stronce wyczytałem boski cytat w opisach kart Marian:
"Prosimy zwrócić uwagę, że wiele firm podaje parametr stosunku sygnału do szumu nierzetelnie, np. "120 dB" tam gdzie jest 98 dB (sami mierzyliśmy). Nie powiemy jednak kto... "
Pozdro
Groover
Miałem na oku Swissonic DA 24 mkII jednak nigdzie nie moge znależc firmy lub osoby która sprzedaje te urządzenia. Drugim urządzeniem o jakim myślę jest Behringer ADA8000, który daje jeszcze 8 kanałów IN co jest dodatkowym plusem. Zwracam sie wiec do was drodzy forumowicze czy znacie może jakieś inne, godne uwagi urzadzenia w kwocie jaką wczesniej podałem?...
kiedyś dystrybutorem była fima Dynabit z Krakowa - może nadal mogą sprowadzić? BTW na ich stronce wyczytałem boski cytat w opisach kart Marian:
"Prosimy zwrócić uwagę, że wiele firm podaje parametr stosunku sygnału do szumu nierzetelnie, np. "120 dB" tam gdzie jest 98 dB (sami mierzyliśmy). Nie powiemy jednak kto... "
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
jest jeszcze Marian ADCON, powinieneś dostać w krakowskim Dynabicie
A co Panowie sadzicie na temat Behringera ADA8000? nie mam zamiaru korzystac z jego przedwzmacniaczy wiec ich jakosc nie ma dla mnie znaczenia, znaczenie ma tylko jakosc przetwornika. Czy w tym przyadku praca z ADA8000 bedzie sie duzo różniła od Marian ADCON?
- FranekZonzel
...A co Panowie sadzicie na temat Behringera ADA8000? nie mam zamiaru korzystac z jego przedwzmacniaczy wiec ich jakosc nie ma dla mnie znaczenia, znaczenie ma tylko jakosc przetwornika. Czy w tym przyadku praca z ADA8000 bedzie sie duzo różniła od Marian ADCON?
...
Dokładnie: Ultragain Pro-8 Digital ADA8000 co o tym sądzicie i czy to sie nadaje do poważnej pracy, czy zrujnuje jakośc dobrego Hardwaru podpiętego do przetwornika??
...
Dokładnie: Ultragain Pro-8 Digital ADA8000 co o tym sądzicie i czy to sie nadaje do poważnej pracy, czy zrujnuje jakośc dobrego Hardwaru podpiętego do przetwornika??
nie widzialem zadnego dobrze wyposazonego studia z ADA - wszedzie Apogee, Protools czasem RME i inne drozsze raczej sprawy - nie sadzei aby w tej kwocie Behringer byli w stanie zaproponowac 8 preampow i tyle doskonalch przetwornikow - ale moze sie myle
- FranekZonzel
...nie widzialem zadnego dobrze wyposazonego studia z ADA - wszedzie Apogee, Protools czasem RME i inne drozsze raczej sprawy - nie sadzei aby w tej kwocie Behringer byli w stanie zaproponowac 8 preampow i tyle doskonalch przetwornikow - ale moze sie myle...
A ten Marian ADCON :D ?
A ten Marian ADCON :D ?
...A co Panowie sadzicie na temat Behringera ADA8000? nie mam zamiaru korzystac z jego przedwzmacniaczy wiec ich jakosc nie ma dla mnie znaczenia, znaczenie ma tylko jakosc przetwornika. Czy w tym przyadku praca z ADA8000 bedzie sie duzo różniła od Marian ADCON?
...
Nie da się nie korzystać z przedwzmacniaczy ADA - wejścia liniowe korzystaja z tego samego przedwzmacniacza, tylko mają wstawione tłumiki 20 dB.
A sama ADA jest moim zdaniem zupełnie przyzwoitym urządzeniem, za te pieniądze zwłaszcza.
...
Nie da się nie korzystać z przedwzmacniaczy ADA - wejścia liniowe korzystaja z tego samego przedwzmacniacza, tylko mają wstawione tłumiki 20 dB.
A sama ADA jest moim zdaniem zupełnie przyzwoitym urządzeniem, za te pieniądze zwłaszcza.