Przyciski do Korga X5

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mr-hammond
Przyciski do Korga X5

Post autor: mr-hammond » wtorek 16 sie 2005, 13:25

Czy ktos wie gdzie mozna kupic przyciski ( nie microstyki) do x5 , oczywiscie moge sam wymienic , ale jak trzeba bedzie do jakiegos serwisu to sie posle .

Pytałem juz niektórych i nie mieli , wiec postanowiłem tu popytac .

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
MX

Re: Przyciski do Korga X5

Post autor: MX » wtorek 16 sie 2005, 16:47

...Czy ktos wie gdzie mozna kupic przyciski ( nie microstyki) do x5 , oczywiscie moge sam wymienic , ale jak trzeba bedzie do jakiegos serwisu to sie posle .

Pozdrawiam

PAWEŁ...

Mi kiedyś w X3 zacinały się przyciski i trzeba było: 1. Rozkręcić i wylutować jeden z nich (są tam takie małe SWITCHe na 4 nózkach) 2. Wziąść go do sklepu RTV i kupić wymaganą ilość identycznych (ważna jest wysokość główki) i 3. Wlutować nowe w miejsce zacinających się. :) i zaręczam że pochodzi dłuuugi czas.

Pozdrawiam !!!
Hammond SK1

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Przyciski do Korga X5

Post autor: mr-hammond » wtorek 16 sie 2005, 22:50

......Czy ktos wie gdzie mozna kupic przyciski ( nie microstyki) do x5 , oczywiscie moge sam wymienic , ale jak trzeba bedzie do jakiegos serwisu to sie posle .

Pozdrawiam

PAWEŁ...

Mi kiedyś w X3 zacinały się przyciski i trzeba było: 1. Rozkręcić i wylutować jeden z nich (są tam takie małe SWITCHe na 4 nózkach) 2. Wziąść go do sklepu RTV i kupić wymaganą ilość identycznych (ważna jest wysokość główki) i 3. Wlutować nowe w miejsce zacinających się. :) i zaręczam że pochodzi dłuuugi czas.

Pozdrawiam !!!...

Tak tak :) to juz znam , bo tak też czyniłem ,ale tutaj rzecz trudniejsza gdyż chodzi o złamany przycisk ( ten swiecący czerwony ) sam przełącznik , sorki za wprowadzenie w błąd.

Zna ktos moze kogos kto czyms takim dysponuje?

Chciałbym wymienic wszystkie

ODPOWIEDZ