Reverb Waves
Każdy chyba zna tę wtyczkę. Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy. Może podzielicie się swoimi uwagami na temat jego funkcjonalności? Jakieś specjalne ustawienia na vocal, bębny instrumenty, przy których brzmi najlepiej. Jak go ustawić w auxie? Ja zauważyłem jedną rzecz, która mi się w nim nie podoba. Bez względu na rodzaj (room, hall, chamber) otoczenie brzmi bardzo podobnie.
Re: Reverb Waves
...Każdy chyba zna tę wtyczkę.
kurcze... ja nie znam... Coś mi umknęło ? :)
pozdro !
kurcze... ja nie znam... Coś mi umknęło ? :)
pozdro !
...Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy... **********************
Popracuj na PSP - EasyVerb a zmienisz zdanie.
Popracuj na PSP - EasyVerb a zmienisz zdanie.
......Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy... **********************
Popracuj na PSP - EasyVerb a zmienisz zdanie....
z calym szacunkiem dla psp, ale i ja nie spotkalem lepiej brzmiacego natywnego procesora od Reverb Waves
Popracuj na PSP - EasyVerb a zmienisz zdanie....
z calym szacunkiem dla psp, ale i ja nie spotkalem lepiej brzmiacego natywnego procesora od Reverb Waves
i PSP EasyVerb i Waves Rverb ... są świetne ! ja do wokalu często używam tego pierwszego pluginu , Rverba przeważnie na ślady tomów , werbel i wszędzie tam gdzie potrzebuje ustawić świetny i dopieszczony pogłos typu haalls, plates,czy Rooms , zresztą Waves Rverb, mniej obciąża procesor od PSP Easy Verb, może wiec dlatego w takiej kolejności ? a może podświadomie PSP wydaje mi się być lepszy , a może Waves Rverb bardziej uniwersalny hmm klasyczny...?
...i PSP EasyVerb i Waves Rverb ... są świetne ! ja do wokalu często używam tego pierwszego pluginu , Rverba przeważnie na ślady tomów , werbel i wszędzie tam gdzie potrzebuje ustawić świetny i dopieszczony pogłos typu haalls, plates,czy Rooms , zresztą Waves Rverb, mniej obciąża procesor od PSP Easy Verb, może wiec dlatego w takiej kolejności ? a może podświadomie PSP wydaje mi się być lepszy , a może Waves Rverb bardziej uniwersalny hmm klasyczny...?
...
Rverb, niezależnie od ustawień ma barwę dudniącą - czy i Wy zauważyliście ten mankament. Mniej lub bardziej ale robi się zawsze studnia.
...
Rverb, niezależnie od ustawień ma barwę dudniącą - czy i Wy zauważyliście ten mankament. Mniej lub bardziej ale robi się zawsze studnia.
nie zauważyłem by moje ścieżki dudniały ? wręcz przeciwnie , ? wszystko to kwestia ustawiania ! nie bałem się kręcić gałkami ,czy suwakami i słuchać, może to dlatego …
pozdrawiam
pozdrawiam
...Każdy chyba zna tę wtyczkę. Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy. Może podzielicie się swoimi uwagami na temat jego funkcjonalności? Jakieś specjalne ustawienia na vocal, bębny instrumenty, przy których brzmi najlepiej. Jak go ustawić w auxie? Ja zauważyłem jedną rzecz, która mi się w nim nie podoba. Bez względu na rodzaj (room, hall, chamber) otoczenie brzmi bardzo podobnie....
Masz na myśli RVerb, czy TrueVerb??
Masz na myśli RVerb, czy TrueVerb??
Charakter brzmienia poglosu (jesli mowimy o charakterystyce) w przypadku w tyczki Wawes Rverb zalezy od ustawienia korektora w prawym gornym rogu. Moze i gotowe presety dudnia ale jak sobie sam ustawie charakterystyke poglosu nie ma prawa nic dudnic i syczeć.
Charakter brzmienia poglosu (jesli mowimy o charakterystyce) w przypadku w tyczki Wawes Rverb zalezy od ustawienia korektora w prawym gornym rogu. Moze i gotowe presety dudnia ale jak sobie sam ustawie charakterystyke poglosu nie ma prawa nic dudnic i syczeć.
Charakter brzmienia poglosu (jesli mowimy o charakterystyce) w przypadku w tyczki Wawes Rverb zalezy od ustawienia korektora w prawym gornym rogu. Moze i gotowe presety dudnia ale jak sobie sam ustawie charakterystyke poglosu nie ma prawa nic dudnic i syczeć....
Wszystko się zgadza, ale brzmi dopiero w miarę w extremalnych ustawieniach. Przy podobnych parametrach w innych pogłosach (lącznie ze sprzętowymi) brzmienie jest w miarę gotowe do grania. W RVerbie trzeba zawsze zjeżdżać maksymalnie z górą bo jest za jasna. Ale i tak brzmi świetnie w porównaniu z konkurencją.