E-mu 0404 - problemy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
jordan
Kontakt:
E-mu 0404 - problemy

Post autor: jordan » piątek 15 lip 2005, 22:49

Witam !

Po wielu latach i bojach spędzonych z kartami Creative Live i Audigy postanowiłem się "przesiąść" na coś bardziej "profesjonalnego" . Nie bez znacznia była tu oczywiście cena, parametry, oprogramowanie i oczywiście Proteus. Wszystko pięknie ładnie tylko zapomniałem, że w komputerze mam kilka innych urządzeń które bez problemu obsługiwał Audigy a teraz nie mam gdzie ich podłączyć W związku z tym kilka konkretnych pytań technicznych:

- czy możliwe jest używanie SPDIF'ów z tej karty do odtwarzania DVD ? (DTS, Dolby 5.1 - potrzebuje nie obrobiony sygnał do amplitunera). Generalnie wychodzi mi cały czas PCM a odtwarzacze (Pover DVD) nie widzą w ogóle wyjścia SPDIF tej karty.

- czy aby podłączyć np. mikrofon czy kartę TV (fonie) muszę uruchomić inną kartę dźwiękową (np. zintegrowaną) i sygnał z wyjścia wpiąć na wejście EMU ? (lub oczywiście użyć zewnętrznego miksera ?)

Wiem, że to "profesjonalna" karta ale nie chce rezygnować np. ze Skyp'a a kupować mały mikserek też mi się nie uśmiecha teraz.

Z góry dzięki za rady.
Pozdrawiam !
Adam Szaruga

Zbynia

Re: E-mu 0404 - problemy

Post autor: Zbynia » sobota 16 lip 2005, 11:23

przeciez mozesz korzystac jednoczesnie ze zintegrowanej - wystarczy ze wybierzesz ja w panelu sterowania do obslugi dzwiekow windowsa a emu pozostaw sobie wylacznie do zadan muzycznych - wybierasz karte w programach

ODPOWIEDZ