Witam.
Mam pewien problem, albo raczej brak wiedzy o tym dlaczego nie działa mi glide (glissando) we wtyczkach VST. Pracuje w FL STUDIO, gdy w piano roll'u robie glide to po PLAY, dźwięk zamiast się podciągnąć lub opuścić pozostaje bez zman.
Jeśli ktoś wie o co mi chodzi i wie jak to zrobić to prosze o pomoc.
Z góry dziękuje.
Glide i VST
Re: Glide i VST
...Witam.
Mam pewien problem, albo raczej brak wiedzy o tym dlaczego nie działa mi glide (glissando) we wtyczkach VST. Pracuje w FL STUDIO, gdy w piano roll'u robie glide to po PLAY, dźwięk zamiast się podciągnąć lub opuścić pozostaje bez zman.
Z góry dziękuje....
Standardowy "glide" we fruitym nie zawsze dobrze funkcjonuje z vstkami. Jeśli instrument gra polifonicznie to zmniejsz ilość głosów do jednego (mono) i znajdź na panelu vstka opcję gliss/glide/slide i ją uaktywnij. Potem to tylko ustawiasz czas przejścia z jednej nuty na drugą i gra.
Musisz to po prostu zrobić w panelu vstka nie we piano rollu.
Z góry dziękuje....
Standardowy "glide" we fruitym nie zawsze dobrze funkcjonuje z vstkami. Jeśli instrument gra polifonicznie to zmniejsz ilość głosów do jednego (mono) i znajdź na panelu vstka opcję gliss/glide/slide i ją uaktywnij. Potem to tylko ustawiasz czas przejścia z jednej nuty na drugą i gra.
Musisz to po prostu zrobić w panelu vstka nie we piano rollu.
Re: Glide i VST
FL małem dosyć dawno, ale z tego co pamiętam, to glide działało tylko na samplach (chodzi mi o sampler wbudowany w FL). Niestety współpraca Frutka z VST nie należy do najlepszych, za to bezproblemowo i zadziwiająco przyjemnie używa się instrumentów i efektów dostarczonych razem z programem (pomimo ich niezbyt dobrej jakości).
www.myspace.com/pchelki