Dwie karty w komputerze
Chciałbym prosić o opinie osoby mające dwie różne karty dżwiękowe w swoim PC. Jedną multimedialną a drugą profesjonalną. Jakie układy są bezkonfliktowe ? Wiem że np karty E-mu nie współpracują z innymi, nawet z Audigy, co mnie dziwi. Czy np. Audiphile można użytkować jednocześnie z Audigy bez konfliktów ? Luub jakieś inne karty homerecordingowe ( semi-pro ) ?
Re: Dwie karty w komputerze
...Chciałbym prosić o opinie osoby mające dwie różne karty dżwiękowe w swoim PC. Jedną multimedialną a drugą profesjonalną. Jakie układy są bezkonfliktowe ? Wiem że np karty E-mu nie współpracują z innymi, nawet z Audigy, co mnie dziwi. Czy np. Audiphile można użytkować jednocześnie z Audigy bez konfliktów ? Luub jakieś inne karty homerecordingowe ( semi-pro ) ?...
Zastanawiam się tylko po co takie kombinacje ;), przecież pograć też można na semi-pro :). A myślę, że w takim wypadku najlepiej jakiś interfejs FireWire, w razie czego odpinasz i po kłopocie.
Zastanawiam się tylko po co takie kombinacje ;), przecież pograć też można na semi-pro :). A myślę, że w takim wypadku najlepiej jakiś interfejs FireWire, w razie czego odpinasz i po kłopocie.
Pozdrawiam
Zastanawiam się tylko po co takie kombinacje ;), przecież pograć też można na semi-pro :). A myślę, że w takim wypadku najlepiej jakiś interfejs FireWire, w razie czego odpinasz i po kłopocie....
Moim zdaniem to własnie jest kombinacja. Niby dlaczego nie mogłyby sobie pracowac dwie karty jednocześnie ? To tylko kwestia chęci programistów piszących sterowniki. Pamietam ze Waveterminal miał nawet specjalną złączkę do spięcia z SB Live.
...Chciałbym prosić o opinie osoby mające dwie różne karty dżwiękowe w swoim PC. Jedną multimedialną a drugą profesjonalną. Jakie układy są bezkonfliktowe ? ...
Tak nie da rady. Musisz napisać konkretnie o jakie karty chodzi i na jakiej platformie.
Tak nie da rady. Musisz napisać konkretnie o jakie karty chodzi i na jakiej platformie.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Tak nie da rady. Musisz napisać konkretnie o jakie karty chodzi i na jakiej platformie....
Chodzi mi o kartę z przedziału 500 - 1000 zł która będzie bezkonfliktowo pracować na jednym kompie z Audigy 2. Platforma to Win XP, AMD Athlon XP VIA KT400. Myslę o Audiophile 2496 itp. Bardzo zależy mi aby karta miała wewnętrzne krosowanie sygnałów z tego względu odpada np. Echo MIA.
Chodzi mi o kartę z przedziału 500 - 1000 zł która będzie bezkonfliktowo pracować na jednym kompie z Audigy 2. Platforma to Win XP, AMD Athlon XP VIA KT400. Myslę o Audiophile 2496 itp. Bardzo zależy mi aby karta miała wewnętrzne krosowanie sygnałów z tego względu odpada np. Echo MIA.
...Tak nie da rady. Musisz napisać konkretnie o jakie karty chodzi i na jakiej platformie....
Chodzi mi o kartę z przedziału 500 - 1000 zł która będzie bezkonfliktowo pracować na jednym kompie z Audigy 2. Platforma to Win XP, AMD Athlon XP VIA KT400. Myslę o Audiophile 2496 itp. Bardzo zależy mi aby karta miała wewnętrzne krosowanie sygnałów z tego względu odpada np. Echo MIA....
U mnie przez chwilę chodził blaster 24 live wraz ze świetnym Waveterminalem 192X, nie bylo najmniejszych problemów.
Chodzi mi o kartę z przedziału 500 - 1000 zł która będzie bezkonfliktowo pracować na jednym kompie z Audigy 2. Platforma to Win XP, AMD Athlon XP VIA KT400. Myslę o Audiophile 2496 itp. Bardzo zależy mi aby karta miała wewnętrzne krosowanie sygnałów z tego względu odpada np. Echo MIA....
U mnie przez chwilę chodził blaster 24 live wraz ze świetnym Waveterminalem 192X, nie bylo najmniejszych problemów.
eis, eis, baby!
....Chciałbym prosić o opinie osoby mające dwie różne karty dżwiękowe w swoim PC. Jedną multimedialną a drugą profesjonalną ...
... Wiem że np karty E-mu nie współpracują z innymi, nawet z Audigy, co mnie dziwi ...
A mnie by dziwił brak możliwości współpracy E-MU (0404, 1212M) z AUDIGY.
Z tego co wiem, obie karty MOGĄ współpracować. Było o tym niedawno w EiS.
Wiem również, że karty YAMAHA mogą współpracować z Creativami.
Czy jest sens stosowania dwóch kart. Moim zdaniem, gdy wynika to z potrzeby, jest nawet koniecznością. Przykład: chcemy używać soundfontów obsługiwanych sprzętowo - potrzebny jest wtedy jakiś Creative.
Istotną rzeczą jest, by karty miały swoje miksery. Należy również poszukać na stronach producentów lub w forumach informacji o konkretnych konfiguracjach.
... Wiem że np karty E-mu nie współpracują z innymi, nawet z Audigy, co mnie dziwi ...
A mnie by dziwił brak możliwości współpracy E-MU (0404, 1212M) z AUDIGY.
Z tego co wiem, obie karty MOGĄ współpracować. Było o tym niedawno w EiS.
Wiem również, że karty YAMAHA mogą współpracować z Creativami.
Czy jest sens stosowania dwóch kart. Moim zdaniem, gdy wynika to z potrzeby, jest nawet koniecznością. Przykład: chcemy używać soundfontów obsługiwanych sprzętowo - potrzebny jest wtedy jakiś Creative.
Istotną rzeczą jest, by karty miały swoje miksery. Należy również poszukać na stronach producentów lub w forumach informacji o konkretnych konfiguracjach.
Jeśli to może pomóc, to miałem w komputerze wspomnianą Audiophile 2496 razem z SB Live i nie było żadnych problemów na win 98, 2000, potem XP pro. W windowsowym panelu się wybierało kartę, a wtedy z grami Audiphile miewał czasem problemy. Teraz Audiophile zdaje się ma lepsze sterowniki, a SB Live "zastąpił"(no niezupełnie, bo gdzie indziej wpięty
) M-box i też jest ok. Znaczy Cubase działa z obydwiema, ProTools wiadomo że nie
pozdr
[addsig]

pozdr
[addsig]
bębniarz
Jestem początkującym muzykiem amatorem, mam 34 lata
Marck9 - Warszawa