Wyjścia z Akai MPC
witam, potrzebuje fachowej porady, niedlugo kupuje jakis model z rodziny akai mpc (2000, 2000xl, 1000) chce podlaczyc wyjscia z mpc pod osobne kanaly w mikserze zeby moc je krosowac ze soba jeszcze przed wejsciem do karty- cala sprawa rozchodzi sie wlasnie o wyjscia.
czytalem ze 1000 (mimo niezaprzeczalnych plusów, usb!) ma 4 standardowe wyjscia mono bez mozliwosci poszerzenie o nastepne- czyli odpada, potrzebuje wiecej. natomiast doszukialem sie gdzies ze jest mozliwosc dokupienia 8 osobnych wyjsc mono do mpc2000.
pytanie- jak cos takiego kupicc w polsce? jak jest z montazem tych wyjsc z tylu mpctki? ile to moze kosztowac? gdzi ewentualnie zamowic cos takiego? i jaka jest faktyczna roznica miedzy mpc2000 i mpc2000xl? o oobu naczytalem sie ze sa klasycznymi modelami itd. (raczej same plusy) ale mi chodzi o faktyczne roznice?
z gory dzieki za posty. pzdr
[addsig]
czytalem ze 1000 (mimo niezaprzeczalnych plusów, usb!) ma 4 standardowe wyjscia mono bez mozliwosci poszerzenie o nastepne- czyli odpada, potrzebuje wiecej. natomiast doszukialem sie gdzies ze jest mozliwosc dokupienia 8 osobnych wyjsc mono do mpc2000.
pytanie- jak cos takiego kupicc w polsce? jak jest z montazem tych wyjsc z tylu mpctki? ile to moze kosztowac? gdzi ewentualnie zamowic cos takiego? i jaka jest faktyczna roznica miedzy mpc2000 i mpc2000xl? o oobu naczytalem sie ze sa klasycznymi modelami itd. (raczej same plusy) ale mi chodzi o faktyczne roznice?
z gory dzieki za posty. pzdr
[addsig]
"mój ojciec zginął pod Waterloo, a diabeł ma cipe! (...)" Ch B
Re: Wyjścia z Akai MPC
Wyjscia IB-8 zakupiłem na allegro a z montazem napewno bys sobie poradził sam to kwestia podpiecia tylko tasmy w MPC 2000XL i przykrecenia 2 sróbek. Sam tez sie bałem ale udało sie jak cos to daj meila wysle ci zdjecia z osobistego montazu

Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
...Wyjscia IB-8 zakupiłem na allegro a z montazem napewno bys sobie poradził sam to kwestia podpiecia tylko tasmy w MPC 2000XL i przykrecenia 2 sróbek. Sam tez sie bałem ale udało sie jak cos to daj meila wysle ci zdjecia z osobistego montazu
...
spoko, odezwe sie:) pewnie sie orintujesz jakie sa roznice w mpc2000 i 2000xl- tu w gdansku to nawet w sklepie gdzie mozna zamowic samplery nie wiedzieli ;)
[addsig]

...
spoko, odezwe sie:) pewnie sie orintujesz jakie sa roznice w mpc2000 i 2000xl- tu w gdansku to nawet w sklepie gdzie mozna zamowic samplery nie wiedzieli ;)
[addsig]
Miałem do czynienia tylko z Akai 1000 i 2000 XL w tym temacie mogę pomoc a roznic miedzy 2000 a XL-ką nie znam.
Pozdro
Pozdro
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
witam, problem w tym ze mpc1000 jest sprzetem bardziej koncertowym z tego co czytalem, a mi tez na tym zalezy ale tez na ib-8 ktorych niestety nie ma.
moze mi cos doradzisz jako ze z obydwoma miales doczynienia.
[addsig]
moze mi cos doradzisz jako ze z obydwoma miales doczynienia.
[addsig]
proste ze 2000xl....przedewszystkim ma normalne pady a nie jakies obciete prostokaciki.......
cenowo podobnie
nowy system do 2000xl umozliwia korzystanie z czytnika kart sd(jak w 1000)
pamietaj ze lenistwo denerwuje ludzi - nastepnym razem rusz troszke glowa i znajdz sobie sam - trudne to nie jest
http://www.e-muzyk.pl/
tu masz wszystko - porownaj sobie
cenowo podobnie
nowy system do 2000xl umozliwia korzystanie z czytnika kart sd(jak w 1000)
pamietaj ze lenistwo denerwuje ludzi - nastepnym razem rusz troszke glowa i znajdz sobie sam - trudne to nie jest
http://www.e-muzyk.pl/
tu masz wszystko - porownaj sobie
okej poczytam, a ty sie niepotrzebine nie denerwuj- ponoć złość szkodzi urodzie. pozdrawiam
nie chodzi o to ze jestes wyjatkiem tylko ze takie "leniwe posty" zdarzaja sie za czesto(srednio 1 na 3.....)
a to sekunda szukania...............
a to sekunda szukania...............
Hej Mały-Miki!
Jak jesteś ze stolicy, to zajrzyj na ulicę Nobla 9 - jest tam taki sklepik, co jest dystrybutorem Akai (dawne Mono Digital) i nazywa się chyba Audiostacja - jak kupowałem u nich MPC to mieli na stanie ten panel z 8 wyjściami + SPDIF......
Jak jesteś ze stolicy, to zajrzyj na ulicę Nobla 9 - jest tam taki sklepik, co jest dystrybutorem Akai (dawne Mono Digital) i nazywa się chyba Audiostacja - jak kupowałem u nich MPC to mieli na stanie ten panel z 8 wyjściami + SPDIF......
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)