POD XT Live

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Dark_Star
POD XT Live

Post autor: Dark_Star » czwartek 19 maja 2005, 18:44

...opłaca siękupic do home-recordingu i grania na zywo? Nie mam wzmaka, stąd zainteresowanie symulatorami. Bardzo sie rózni od POD XT? Czy za taką cenę lepiej kupić coś innego?
Słucham muzyki elektronicznej, new wave, metalu i artrocka. Gram na gitarze i basie, teraz przymierzam się do klawiszy. W muzyce szukam pasji:)))

Awatar użytkownika
JacekH

Re: POD XT Live

Post autor: JacekH » piątek 20 maja 2005, 00:37

......opłaca siękupic do home-recordingu i grania na zywo? Nie mam wzmaka, stąd zainteresowanie symulatorami. Bardzo sie rózni od POD XT? Czy za taką cenę lepiej kupić coś innego?...

XT Live wychodzi taniej niż zakup zwykłego XT + kontroler; poza tym masz wejście VDI do podłączenia Variaxa. Gra tak samo, te same brzmienia co w XT; fabrycznie jeden dodatkowy Model Pack - efektowy. Wydaje mi się, że z symulatorów chyba najlepiej wypada.

Jacek

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » piątek 20 maja 2005, 09:13

Do Homerocordingu i grania live idealny sprzęcik w tym przedziale cenowym. Po testach "strzelałem" cenę i przyznam się, że wytypowałem cenę o 600 zł wyższą niż ta realna
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

depioter

Post autor: depioter » piątek 20 maja 2005, 10:34

mam poda xt+shortboard i naprawdę znakomicie sprawuje się zarówno w homerecordingu jak i na scenie.

do grania live wykorzystuję jeszcze końcówkę carvin tube 100 i paczkę fendera ge-410 przerobioną na stereo. szczerze mówiąc grałem też na paczce marshalla (nie pamiętam modelu) i brzmiało lepiej.

w homerecordingu pod xt, moim zdaniem spisuje się świetnie. łatwy i szybki dostęp do wszystkich parametrów (guitar port) ułatwia dobór brzmień, a poziom symulacji (jeszcze raz podkreślam, że moim zdaniem) jest naprawdę bardzo wysoki.

ps. na podzie nagrywamy teraz też ścieżki basu i naprawdę można wykręcić super brzmienie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dark_Star

Post autor: Dark_Star » czwartek 01 gru 2005, 10:39

powstrzymywalem sie az do tej chwili.Czy waszym zdaniem oplaca sie teraz go kupic? Czy moze jakas zmiana VATu bedzie, czy cos takiego i warto troche poczekac?To cudo mi juz sie sni po nocach:D.Nie wyszlo juz nic lepszego za ta cene?nie jestem do konca na biezaco:\\
Słucham muzyki elektronicznej, new wave, metalu i artrocka. Gram na gitarze i basie, teraz przymierzam się do klawiszy. W muzyce szukam pasji:)))

Awatar użytkownika
Dark_Star

Post autor: Dark_Star » czwartek 01 gru 2005, 10:59

aha, co oni tam wrzucają do pudelka poza dechą?

ODPOWIEDZ