Co się stało z głosem Renaty Przemyk?!

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Whiteman
Co się stało z głosem Renaty Przemyk?!

Post autor: Whiteman » wtorek 17 maja 2005, 12:41

Wczoraj byłem sobie na koncercie Closterkeller'a na opolskich piastonaliach - Anja jak zawsze piękna i porywająca!! Koncert superowy!!! Po koncercie wyszła na scenę Renata Przemyk z kapelką, zaśpiewała i... zamurowało mnie!!! Na jej wokal nałożono jakiś dziwaczny efekt (???), którego "działanie w tle" przypominało śpiew tłumu... Hmm... Brzmiało to wszystko tak, jakby z Renetą zaśpiewała cała publiczność.... Dziwactwo.

Nie wiecie, co to mogło być?? Jakiś wokoder??

Pytanie drugie: Po kiego kwaśniewskiego stosować takie fajerwerki???

PS: Koncert Renaty okazał się porażką, gdyż składał się z tych nowszych piosenek, które brzmią bardzo "closterkelerowo". Wszyscy mówili: "To nie Renata!! To Closterkeler!!!"

Pozdro!
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!

Awatar użytkownika
naph

Re: Co się stało z głosem Renaty Przemyk?!

Post autor: naph » wtorek 17 maja 2005, 14:26

...Closterkeller'a na opolskich piastonaliach - Anja jak zawsze piękna i porywająca!! Koncert superowy!!!

bbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa hhhaaa hhhaaaaa

pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
Whiteman

Post autor: Whiteman » wtorek 17 maja 2005, 14:39

bbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa hhhaaa hhhaaaaa

Coraz niżej na tym forum... Może Admin założy jakiś filtr, bo szkoda czcionki ( i miejsca na ekranie mego monitora) na takie wypowiedzi...

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » wtorek 17 maja 2005, 15:27

...bbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa hhhaaa hhhaaaaa

Coraz niżej na tym forum... Może Admin założy jakiś filtr, bo szkoda czcionki ( i miejsca na ekranie mego monitora) na takie wypowiedzi......

ale uzytkownik naph ma poniekad racje - nie wszyscy musza lubic kicz, pretensjonalnosc i patos
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

depioter

Post autor: depioter » wtorek 17 maja 2005, 16:44

ale uzytkownik naph ma poniekad racje - nie wszyscy musza lubic kicz, pretensjonalnosc i patos ...

chyba, że naph'owi chodzi o wdzięk....

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » wtorek 17 maja 2005, 19:31

......bbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa hhhaaa hhhaaaaa

Coraz niżej na tym forum... Może Admin założy jakiś filtr, bo szkoda czcionki ( i miejsca na ekranie mego monitora) na takie wypowiedzi......

ale uzytkownik naph ma poniekad racje - nie wszyscy musza lubic kicz, pretensjonalnosc i patos ...

tak tak rzeczywiscie nie wszyscy muszą lubić się przebierać w dziwne fatałaszki + malowac sobie twarz :] ... tak to poniekad bardzo dziwne ... hmmm bo czyz nie mozna NORMALNIE sie zachowywac :] ....

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » wtorek 17 maja 2005, 19:50

...Wczoraj byłem sobie na koncercie Closterkeller'a na opolskich piastonaliach - Anja jak zawsze piękna i porywająca!! Koncert superowy!!! Po koncercie wyszła na scenę Renata Przemyk z kapelką, zaśpiewała i... zamurowało mnie!!! Na jej wokal nałożono jakiś dziwaczny efekt (???), którego "działanie w tle" przypominało śpiew tłumu... Hmm... Brzmiało to wszystko tak, jakby z Renetą zaśpiewała cała publiczność.... Dziwactwo.

No i nie odpowiedziano Ci na Twoje pytanie Nie odpowiem Ci i ja, a to z tego powodu, że po prostu mnie tam nie było Koledzy "wyśmiali" Anje...no cóż ja osobiście także nie przepadam za closterem i dodam od siebie, że ta Pani nie potrafi śpiewać i nie robię tego dlatego, że chcę się wyżyć ale dlatego, że nagrywałem w tym samym studio...to była porażka. A co do efektów na wokale. Po prostu drażni mnie to! Miałem wielokrotnie styczność z zespołem Analog, wokalistką tam jest nie kto inny jak pierwszy wokal w H2O (darujmy sobie oceny dokonań), ale był to pewien konkurs, gdzie to była do wygrania nagroda pieniężna. Konkurs oczywiście dla zupełnych amatorów no i wychodzi wyżej wymieniony zespół i powala pierwszym tekstem "...jesteśmy amatorskim..." W kapeli sesyjnacy, no i sprzęt na wokal za jakieś 20000PLN. Stary! Ta kobieta brzmiała jak diabeł! Jak boginii jakaś! Ale bez...nie chcę wiedzieć Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » wtorek 17 maja 2005, 20:36

tak tak rzeczywiscie nie wszyscy muszą lubić się przebierać w dziwne fatałaszki + malowac sobie twarz :] ... tak to poniekad bardzo dziwne ... hmmm bo czyz nie mozna NORMALNIE sie zachowywac :] .... ...

Oczywiście, że można- ale z kolei większość teraz przebiera się w kaptury za jakichś mnichów w szerokich portach i mają rączki powykręcane jak reumatyzmem... Cóż na to poradzić? Czekać trzeba aż minie coniektórym 'zajawka' na melorecytację na podkładzie okołomuzycznym- no chyba, że jest to już norma?

Pozdrawiam

Cyprio!

Awatar użytkownika
Whiteman

Post autor: Whiteman » wtorek 17 maja 2005, 22:12

Na jej wokal nałożono jakiś dziwaczny efekt (???), którego "działanie w tle" przypominało śpiew tłumu...

Ten efekt był słyszalny tylko w pierwszym utworze. Ciągle mi nie daje spokoju, co to było... Poprostu jestem ciekaw!

Myślę, że może jakiś wokoder połączony z reverbem... A może sam reverb tylko jakoś nietypowo ustawiony???...

Byłem jakiś czas temu w Opolskiej katedrze, na koncercie Tymoteusza. Po wszystkim podszedłem pogadać z nagłośnieniowcem - facet pod konsolą (cyfrową) miał takie urządzonko (nie pamiętam nazwy), które - jak mówił - jest oparte na systemie wieloprocesorowym i można je skonfigurować w praktycznie dowolny sposób: raz może być zespołem efektów DSP, innym razem może służyć jako wielokanałowe wsparcie dla konsoli czy coś w tym stylu. Może tu, na Piastonaliach mieli coś podobnego i zaprogramowali to "coś" jako zespół wokoderów(???)...

Pomóżcie mi rozgryźć ten problem, bo ciekawość nie daje mi spokoju.

PS: słuchałem naprawdę uważnie, więc wykluczam, że to tylko moja wyobraźnia... Naprawdę było coś wrzucone na wokal Renaty

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » środa 18 maja 2005, 18:52

kto to jest renata przemyk? nie kojarze baby :)

ODPOWIEDZ