Co się stało z głosem Renaty Przemyk?!
Wczoraj byłem sobie na koncercie Closterkeller'a na opolskich piastonaliach - Anja jak zawsze piękna i porywająca!! Koncert superowy!!! Po koncercie wyszła na scenę Renata Przemyk z kapelką, zaśpiewała i... zamurowało mnie!!! Na jej wokal nałożono jakiś dziwaczny efekt (???), którego "działanie w tle" przypominało śpiew tłumu... Hmm... Brzmiało to wszystko tak, jakby z Renetą zaśpiewała cała publiczność.... Dziwactwo.
Nie wiecie, co to mogło być?? Jakiś wokoder??
Pytanie drugie: Po kiego kwaśniewskiego stosować takie fajerwerki???
PS: Koncert Renaty okazał się porażką, gdyż składał się z tych nowszych piosenek, które brzmią bardzo "closterkelerowo". Wszyscy mówili: "To nie Renata!! To Closterkeler!!!"
Pozdro!
Nie wiecie, co to mogło być?? Jakiś wokoder??
Pytanie drugie: Po kiego kwaśniewskiego stosować takie fajerwerki???
PS: Koncert Renaty okazał się porażką, gdyż składał się z tych nowszych piosenek, które brzmią bardzo "closterkelerowo". Wszyscy mówili: "To nie Renata!! To Closterkeler!!!"
Pozdro!
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
Re: Co się stało z głosem Renaty Przemyk?!
...Closterkeller'a na opolskich piastonaliach - Anja jak zawsze piękna i porywająca!! Koncert superowy!!!
bbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa hhhaaa hhhaaaaa
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
Coraz niżej na tym forum... Może Admin założy jakiś filtr, bo szkoda czcionki ( i miejsca na ekranie mego monitora) na takie wypowiedzi...
Coraz niżej na tym forum... Może Admin założy jakiś filtr, bo szkoda czcionki ( i miejsca na ekranie mego monitora) na takie wypowiedzi...
...bbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa hhhaaa hhhaaaaa
Coraz niżej na tym forum... Może Admin założy jakiś filtr, bo szkoda czcionki ( i miejsca na ekranie mego monitora) na takie wypowiedzi......
ale uzytkownik naph ma poniekad racje - nie wszyscy musza lubic kicz, pretensjonalnosc i patos
Coraz niżej na tym forum... Może Admin założy jakiś filtr, bo szkoda czcionki ( i miejsca na ekranie mego monitora) na takie wypowiedzi......
ale uzytkownik naph ma poniekad racje - nie wszyscy musza lubic kicz, pretensjonalnosc i patos

[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
...
chyba, że naph'owi chodzi o wdzięk....

chyba, że naph'owi chodzi o wdzięk....

......bbbbbbbbuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa hhhaaa hhhaaaaa
...
tak tak rzeczywiscie nie wszyscy muszą lubić się przebierać w dziwne fatałaszki + malowac sobie twarz :] ... tak to poniekad bardzo dziwne ... hmmm bo czyz nie mozna NORMALNIE sie zachowywac :] ....

tak tak rzeczywiscie nie wszyscy muszą lubić się przebierać w dziwne fatałaszki + malowac sobie twarz :] ... tak to poniekad bardzo dziwne ... hmmm bo czyz nie mozna NORMALNIE sie zachowywac :] ....
-
...Wczoraj byłem sobie na koncercie Closterkeller'a na opolskich piastonaliach - Anja jak zawsze piękna i porywająca!! Koncert superowy!!! Po koncercie wyszła na scenę Renata Przemyk z kapelką, zaśpiewała i... zamurowało mnie!!! Na jej wokal nałożono jakiś dziwaczny efekt (???), którego "działanie w tle" przypominało śpiew tłumu... Hmm... Brzmiało to wszystko tak, jakby z Renetą zaśpiewała cała publiczność.... Dziwactwo.
No i nie odpowiedziano Ci na Twoje pytanie
Nie odpowiem Ci i ja, a to z tego powodu, że po prostu mnie tam nie było
Koledzy "wyśmiali" Anje...no cóż ja osobiście także nie przepadam za closterem i dodam od siebie, że ta Pani nie potrafi śpiewać i nie robię tego dlatego, że chcę się wyżyć ale dlatego, że nagrywałem w tym samym studio...to była porażka. A co do efektów na wokale. Po prostu drażni mnie to! Miałem wielokrotnie styczność z zespołem Analog, wokalistką tam jest nie kto inny jak pierwszy wokal w H2O (darujmy sobie oceny dokonań), ale był to pewien konkurs, gdzie to była do wygrania nagroda pieniężna. Konkurs oczywiście dla zupełnych amatorów no i wychodzi wyżej wymieniony zespół i powala pierwszym tekstem "...jesteśmy amatorskim..." W kapeli sesyjnacy, no i sprzęt na wokal za jakieś 20000PLN. Stary! Ta kobieta brzmiała jak diabeł! Jak boginii jakaś! Ale bez...nie chcę wiedzieć
Pozdrawiam!
No i nie odpowiedziano Ci na Twoje pytanie

tak tak rzeczywiscie nie wszyscy muszą lubić się przebierać w dziwne fatałaszki + malowac sobie twarz :] ... tak to poniekad bardzo dziwne ... hmmm bo czyz nie mozna NORMALNIE sie zachowywac :] .... ...
Oczywiście, że można- ale z kolei większość teraz przebiera się w kaptury za jakichś mnichów w szerokich portach i mają rączki powykręcane jak reumatyzmem... Cóż na to poradzić? Czekać trzeba aż minie coniektórym 'zajawka' na melorecytację na podkładzie okołomuzycznym- no chyba, że jest to już norma?
Pozdrawiam
Cyprio!
Oczywiście, że można- ale z kolei większość teraz przebiera się w kaptury za jakichś mnichów w szerokich portach i mają rączki powykręcane jak reumatyzmem... Cóż na to poradzić? Czekać trzeba aż minie coniektórym 'zajawka' na melorecytację na podkładzie okołomuzycznym- no chyba, że jest to już norma?
Pozdrawiam
Cyprio!
Na jej wokal nałożono jakiś dziwaczny efekt (???), którego "działanie w tle" przypominało śpiew tłumu...
Ten efekt był słyszalny tylko w pierwszym utworze. Ciągle mi nie daje spokoju, co to było... Poprostu jestem ciekaw!
Myślę, że może jakiś wokoder połączony z reverbem... A może sam reverb tylko jakoś nietypowo ustawiony???...
Byłem jakiś czas temu w Opolskiej katedrze, na koncercie Tymoteusza. Po wszystkim podszedłem pogadać z nagłośnieniowcem - facet pod konsolą (cyfrową) miał takie urządzonko (nie pamiętam nazwy), które - jak mówił - jest oparte na systemie wieloprocesorowym i można je skonfigurować w praktycznie dowolny sposób: raz może być zespołem efektów DSP, innym razem może służyć jako wielokanałowe wsparcie dla konsoli czy coś w tym stylu. Może tu, na Piastonaliach mieli coś podobnego i zaprogramowali to "coś" jako zespół wokoderów(???)...
Pomóżcie mi rozgryźć ten problem, bo ciekawość nie daje mi spokoju.
PS: słuchałem naprawdę uważnie, więc wykluczam, że to tylko moja wyobraźnia... Naprawdę było coś wrzucone na wokal Renaty
Ten efekt był słyszalny tylko w pierwszym utworze. Ciągle mi nie daje spokoju, co to było... Poprostu jestem ciekaw!
Myślę, że może jakiś wokoder połączony z reverbem... A może sam reverb tylko jakoś nietypowo ustawiony???...
Byłem jakiś czas temu w Opolskiej katedrze, na koncercie Tymoteusza. Po wszystkim podszedłem pogadać z nagłośnieniowcem - facet pod konsolą (cyfrową) miał takie urządzonko (nie pamiętam nazwy), które - jak mówił - jest oparte na systemie wieloprocesorowym i można je skonfigurować w praktycznie dowolny sposób: raz może być zespołem efektów DSP, innym razem może służyć jako wielokanałowe wsparcie dla konsoli czy coś w tym stylu. Może tu, na Piastonaliach mieli coś podobnego i zaprogramowali to "coś" jako zespół wokoderów(???)...
Pomóżcie mi rozgryźć ten problem, bo ciekawość nie daje mi spokoju.
PS: słuchałem naprawdę uważnie, więc wykluczam, że to tylko moja wyobraźnia... Naprawdę było coś wrzucone na wokal Renaty
kto to jest renata przemyk? nie kojarze baby :)