Witam,
Ostatnio monco zastanawiam sie na przesiadka z Fruit'owego Slicera (ktory na marginesie jest fajnym ustrojstwem - jednak Fruit nie brzmi zbyt dobrze) na jakis porzadny sampler (soft). Probowalem Halion ale mnie nie przekonal, teraz przygladam sie od jakiegos czas NI Kontaktowi i widze ze to potezna rzecz ale nie do konca podoba mi sie sposob ciecia sampli. Na czym wy pracujecie? Co polecacie? zaznaczam ze na razie hardware nie wchodzi w gre...
pozdrawiam
Qbo
najlepsze samplery software'owe
Re: najlepsze samplery software'owe
...Witam,
Ostatnio monco zastanawiam sie na przesiadka z Fruit'owego Slicera (ktory na marginesie jest fajnym ustrojstwem - jednak Fruit nie brzmi zbyt dobrze) na jakis porzadny sampler (soft). Probowalem Halion ale mnie nie przekonal, teraz przygladam sie od jakiegos czas NI Kontaktowi i widze ze to potezna rzecz ale nie do konca podoba mi sie sposob ciecia sampli. Na czym wy pracujecie? Co polecacie? zaznaczam ze na razie hardware nie wchodzi w gre...
pozdrawiam
Qbo...
Witam
polecam recycle(do ciecia) + halion - te rozwiazanie jest moim zdaniem najlepsze.
pozdrawiam
pozdrawiam
Qbo...
Witam
polecam recycle(do ciecia) + halion - te rozwiazanie jest moim zdaniem najlepsze.
pozdrawiam
Wypróbuj VSampler.
Posiada chyba niezłe opcje do cięcia loop-ów.
Jeżeli i to nie zadowoli twoje gusta to chyba musisz szukać wśród dedykowanych narzędzi do tego celu.
A może zamiast kontakta Intakt
Po za tym Reason - zawodowe narzędzie do celu o którym piszesz.
Posiada chyba niezłe opcje do cięcia loop-ów.
Jeżeli i to nie zadowoli twoje gusta to chyba musisz szukać wśród dedykowanych narzędzi do tego celu.
A może zamiast kontakta Intakt
Po za tym Reason - zawodowe narzędzie do celu o którym piszesz.
Kontakt. Parę powodów, dla których długo nie zamienię go na nic innego:
-modularna budowa
-bardzo dobry pitch shifting i time stretching
-równie dobre efekty
-tnie na kawałeczki co tylko mu zapodasz
Polecam gorąco i pozdrawiam!
als
-modularna budowa
-bardzo dobry pitch shifting i time stretching
-równie dobre efekty
-tnie na kawałeczki co tylko mu zapodasz
Polecam gorąco i pozdrawiam!
als
Zdecydowanie Kontakt -olbrzymie możliwości , prawdziwy poliglota .poz .ryba

Kontakt ew. Kompakt
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)