Witam serdecznie, przymierzałem się do zakupu wzmacniacza słuchawkowego do 600pln, znalazłem kilka modeli do tej ceny, w sumie nie potrzebuje więcej jak jednego wyjścia na słuchawki i tu zrodził sie inny pomysł, za niewielką dopłatą widzę że mogę mieć mixer soundcraft 4.
I pytanie, czy może z powodzeniem zastąpić wzmacniacz słuchawkowy mixer?. Jak jakość dzwięku będzie gorsza z mixera to raczej wole taki wybór sobie darować. A do mixera też się nie raz przymierzałem i w testach na e-muzyk wypadł bardzo dobrze.
Wzmacniacz słuchawkowy czy mixer ?
Re: Wzmacniacz słuchawkowy czy mixer ?
W SC4 jakość dźwięku jest bardzo dobra, najlepsze jednak będą słuchawki o impedancji 300Ohm i powyżej, bo na takie jest dedykowane to wyjście (a właściwie dwa wyjścia). W każdym razie jakość jest bardzo zadowalajacą.
Pozdrawiam
kupuj sc4
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
A po co ci ten wzmacniacz??
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
...A po co ci ten wzmacniacz??...
dziwne pytanie....prosta sprawa, by wzmocnić dzwiek z karty dzwiękowej.
dziwne pytanie....prosta sprawa, by wzmocnić dzwiek z karty dzwiękowej.
A nie próbowałeś ze słuchawkami o mniejszej impedancji??
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
Jeśli chcesz pracować głównie na słuchawkach, a także mieć możliwość regulacji głośności sygnału wychodzącego na monitory (zakładając że jest w danym wzmacniaczu taka opcja), który ma być, jak zakładam, jak najbardziej transparentny, to tylko bież pod uwagę wzmacniacz słuchawkowy.
Chyba, że chcesz podłączać jakieś urządzenia peryferyjne - to inna sprawa.
W tanim mikserze nie spodziewaj się dobrego, uniwersalnego wyjścia słuchawkowego.
Chyba, że chcesz podłączać jakieś urządzenia peryferyjne - to inna sprawa.
W tanim mikserze nie spodziewaj się dobrego, uniwersalnego wyjścia słuchawkowego.
W tanim mikserze nie spodziewaj się dobrego, uniwersalnego wyjścia słuchawkowego. ...
Co masz na myśli pisząc "uniwersalnego wyjścia słuchawkowego"? W SC4 wyjście słuchawkowe jest naprawdę porządnej jakości i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.
Co masz na myśli pisząc "uniwersalnego wyjścia słuchawkowego"? W SC4 wyjście słuchawkowe jest naprawdę porządnej jakości i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.
Pozdrawiam
Co masz na myśli pisząc "uniwersalnego wyjścia słuchawkowego"? W SC4 wyjście słuchawkowe jest naprawdę porządnej jakości i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń....
Porównywałeś z dedykowanym wzmacniaczem słuchawkowym ?
Porównywałeś z dedykowanym wzmacniaczem słuchawkowym ?