Raz jeszcze MIDI Mate

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Elfuello
Raz jeszcze MIDI Mate

Post autor: Elfuello » wtorek 01 lut 2005, 19:58

Nie wiem co jest grane. Zakupiłem sobie MAYA 44 MIDI (wraz z tym interfejsem Midi Mate).Wszystko jest w porzadku zainstalowane. System widzi to MIDI. Gdy załączam programy typu NATIVE ABSYNTH czy HARDCORE BASS......to lipa. Jak by klawisza nie było. Czy to może być spowodowane lichym keyboardem? No ma General Midi, ale takie bez ustawiania (Roland E-28). Pożyczyłem go od kolegi, bo sam mam Technics teraz w innym miejscu (a przy Audigy nie było z Technicsem problemu). Zastanawiam się czy problem tkwi w keyboardzie czy tez w tym, że programy się czepiają co do tego Midi pod USB??

Aha.......gdy zapuściłem program Live Midi Keyboard to IN/OUT działa. Dziwna sprawa. Czyżby chodziło o jakąś blokadę channel w GENERAL MIDI Roland'a??
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
peak

Re: Raz jeszcze MIDI Mate

Post autor: peak » wtorek 01 lut 2005, 20:27

...Nie wiem co jest grane. Zakupiłem sobie MAYA 44 MIDI (wraz z tym interfejsem Midi Mate).Wszystko jest w porzadku zainstalowane. System widzi to MIDI. Gdy załączam programy typu NATIVE ABSYNTH czy HARDCORE BASS......to lipa. Jak by klawisza nie było. Czy to może być spowodowane lichym keyboardem? No ma General Midi, ale takie bez ustawiania (Roland E-28). Pożyczyłem go od kolegi, bo sam mam Technics teraz w innym miejscu (a przy Audigy nie było z Technicsem problemu). Zastanawiam się czy problem tkwi w keyboardzie czy tez w tym, że programy się czepiają co do tego Midi pod USB??

Aha.......gdy zapuściłem program Live Midi Keyboard to IN/OUT działa. Dziwna sprawa. Czyżby chodziło o jakąś blokadę channel w GENERAL MIDI Roland'a??

...

Pytanie: na jakim kanale nadaje ten Roland? O ile pamiętam (też go pożyczałem od kupla) wysyła midi na kanałach: 3 (Upper); 4 (Lower) i 5 Arranger przy podziale klawiatury a jeżeli nie to tylko na trójce. Sprawdź (w ustawieniach jakiegoś prostego VSTi zmieniająć kanały midi-in) bo to chyba to.

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

ODPOWIEDZ