Potrzebuję z Guitar Rig (ASIO) nagrać dźwięk przesterowanej gitarki do Samplitude (WDM). Za Chiny mi to nie wychodzi. Samplitude nagrywa czysty sygnał gitary. Męczę się według przeróżnych wzorów,ale mi nie wychodzi. Gitarę mam podpiętą pod 3/4 a sygnał ASIO wychodzi na 1/2.
Czy ktoś to już rozgryzł dokładnie i śmiga w tym??
[addsig]
DirectWire z ASIO (stand-alone) na WDM
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Re: DirectWire z ASIO (stand-alone) na WDM
...Potrzebuję z Guitar Rig (ASIO) nagrać dźwięk przesterowanej gitarki do Samplitude (WDM). Za Chiny mi to nie wychodzi. Samplitude nagrywa czysty sygnał gitary. Męczę się według przeróżnych wzorów,ale mi nie wychodzi. Gitarę mam podpiętą pod 3/4 a sygnał ASIO wychodzi na 1/2.
...
1) ustaw w Guitar Rig wejście na In 1/2 a wyjście na Out1/2
w Samplitude nagrywaj sygnał z In1/2 (Podaje w ciemno bo tych programów nie mam, ale na zdrowy rozum powinno tak być).
W DirectWire wczep: Input3/4 do Asio In1/2 a Asio Out 1/2 do Wdm IN1/2
2) Powinno działać.
Peak
...
1) ustaw w Guitar Rig wejście na In 1/2 a wyjście na Out1/2
w Samplitude nagrywaj sygnał z In1/2 (Podaje w ciemno bo tych programów nie mam, ale na zdrowy rozum powinno tak być).
W DirectWire wczep: Input3/4 do Asio In1/2 a Asio Out 1/2 do Wdm IN1/2
2) Powinno działać.
Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
Elfuello, dlaczego właściwie chcesz robic taką dziwną figurę? Nie możesz zapiąć Guitar Rig jako efekt na ścieżce w Samplitude?
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
...Elfuello, dlaczego właściwie chcesz robic taką dziwną figurę? Nie możesz zapiąć Guitar Rig jako efekt na ścieżce w Samplitude?...
Cały problem tkwi w tym, że jak zapuszczam jako efekt....no to nie ma po prostu gitary, bo.....jest głucha cisza....a nie można ustawić juz w samej wtyczce VST wejści gitary. A nie chce mi się nagrywać czystej gitary, by potem nakładać przester.
[addsig]
Cały problem tkwi w tym, że jak zapuszczam jako efekt....no to nie ma po prostu gitary, bo.....jest głucha cisza....a nie można ustawić juz w samej wtyczce VST wejści gitary. A nie chce mi się nagrywać czystej gitary, by potem nakładać przester.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
nie ma po prostu gitary, bo.....jest głucha cisza
...
Myślę, że twój problem zasadza się w obsłudze Samplitude, nie znam za dobrze tego softu, ale zapewniam, że się da. Proponuję zastosowanie metody RTFM, albo metody THC "napierania kursorem gdzie się da".
...
Myślę, że twój problem zasadza się w obsłudze Samplitude, nie znam za dobrze tego softu, ale zapewniam, że się da. Proponuję zastosowanie metody RTFM, albo metody THC "napierania kursorem gdzie się da".
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
...Elfuello, dlaczego właściwie chcesz robic taką dziwną figurę? Nie możesz zapiąć Guitar Rig jako efekt na ścieżce w Samplitude?...
Oczywiscie ze można, ale kiedy chcemy uzyć Guitar Rig jako pieca(ktory jest traktowany niezaleznie jak prawdziwy piec) , w tedy funckja routingu jest niezastapiona. Pozatym nie obciązamy tak komputera bo oba programy dzialaja na innych sterownikach - cale ASIO wtedy jest dla jednej aplikacji.
Oczywiscie ze można, ale kiedy chcemy uzyć Guitar Rig jako pieca(ktory jest traktowany niezaleznie jak prawdziwy piec) , w tedy funckja routingu jest niezastapiona. Pozatym nie obciązamy tak komputera bo oba programy dzialaja na innych sterownikach - cale ASIO wtedy jest dla jednej aplikacji.