Zamiana komunikatów audio na MIDI
Witam all!!! kto mi powie jak zamienić ścieżkę hajhetu audio na midi? czy da się to zróbic w nuendo? czysą do tego jakies specjalne edytory.pozdrawiam.
czarna muza dobry sound Quincy Jones
Re: Zamiana komunikatów audio na MIDI
...Witam all!!! kto mi powie jak zamienić ścieżkę hajhetu audio na midi? czy da się to zróbic w nuendo? czysą do tego jakies specjalne edytory.pozdrawiam....
w nuendo sie nie da jest programik pna Jacka H który zmienia audio na midi ale to raczej stope werbel i kotły nie mam pojęcia jak to zadziła i czy wogóle zadziała z HI-Hatem. poszukaj na forum i sprawdź w logicu jest taka funkcja ale ja tylko o tym czytałem
w nuendo sie nie da jest programik pna Jacka H który zmienia audio na midi ale to raczej stope werbel i kotły nie mam pojęcia jak to zadziła i czy wogóle zadziała z HI-Hatem. poszukaj na forum i sprawdź w logicu jest taka funkcja ale ja tylko o tym czytałem
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...jak zamienić ścieżkę hajhetu audio na midi?...
Czy ten hi-hat masz na osobnej ścieżce (track'u)?
Jakoś zapomniało Ci się tego dodać.
...czy da się to zróbic w nuendo? ...
Patrz wyżej!
Czy ten hi-hat masz na osobnej ścieżce (track'u)?
Jakoś zapomniało Ci się tego dodać.
...czy da się to zróbic w nuendo? ...
Patrz wyżej!
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Teoretycznie da się to zrobić w każdym sequencerze obsługującym VST, ponieważ istnieją pluginy VST realizujące taką funkcję.
Jeśli HH jest na osobnej ścieżce, to zrobisz to bez problemu, jeśli natomiast są tam i inne dźwięki, to będzie trudniej. Można takiej sztuki dokonać np. odfiltrowując ze ścieżki wszystko, co się da i zostawiając tylko pasmo, w którym leży HH, ale to nie zawsze się udaje (szczególnie, kiedy jakieś inne instrumenty zachodzą na to samo pasmo.
Czasem najłatwiej jest po prostu wstukać ten hihat "z palca".
Jeśli HH jest na osobnej ścieżce, to zrobisz to bez problemu, jeśli natomiast są tam i inne dźwięki, to będzie trudniej. Można takiej sztuki dokonać np. odfiltrowując ze ścieżki wszystko, co się da i zostawiając tylko pasmo, w którym leży HH, ale to nie zawsze się udaje (szczególnie, kiedy jakieś inne instrumenty zachodzą na to samo pasmo.
Czasem najłatwiej jest po prostu wstukać ten hihat "z palca".
...Witam all!!! kto mi powie jak zamienić ścieżkę hajhetu audio na midi? czy da się to zróbic w nuendo? czysą do tego jakies specjalne edytory.pozdrawiam....
Da się to i również o wiele więcej wyrezać w Melodyne.
Da się to i również o wiele więcej wyrezać w Melodyne.
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2
witam all!!! Ścieżka audio hihatu jest nagrana na osobnym tracku.jakie pluginy to zamienią na midi?
czarna muza dobry sound Quincy Jones