Od niedawna mam Alesisy Monitor One Mk2 i zauważyłem że lewy gra bardziej basowo niż prawy. Używam wzmacniacza domowej produkcji. Czego to jest wina, wzmacniacza, ustawienia monitorów ( lewy stoi bardziej w kącie a prawy na środku pokoju), a może właśnie powinny tak grać?.
pozdro
[addsig]
Jeden monitor gra bardziej basowo...
1P_STUDIO
Re: Jeden monitor gra bardziej basowo...
...Od niedawna mam Alesisy Monitor One Mk2 i zauważyłem że lewy gra bardziej basowo niż prawy. Używam wzmacniacza domowej produkcji. Czego to jest wina, wzmacniacza, ustawienia monitorów ( lewy stoi bardziej w kącie a prawy na środku pokoju), a może właśnie powinny tak grać?.
pozdro
...
na pewno nie "powinny"
a sprawdzic mozesz b.prosto
zamien je miejscami i juz wiesz czy to wplyw pokoju czy jeden monitor jest, hmm, "rozkalibrowany"
[addsig]
pozdro
...
na pewno nie "powinny"
a sprawdzic mozesz b.prosto
zamien je miejscami i juz wiesz czy to wplyw pokoju czy jeden monitor jest, hmm, "rozkalibrowany"
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Sugerowałbym zmiane ustawienia głośników - żaden nie powinien stać stricte "w kącie"; tego typu ustawienie zawsze "podkolorowuje nieco" niską część pasma. To ma coś wspólnego z zachowaniem dźwięku w (zamkniętej :P) przestrzeni :P A jeśli nie masz takiej możliwości, a mimo to różnica Cię irytuje, to postaw oba głośniki w rogach - różnica zniknie od razu :>
Pozdrawiam.
[addsig]
Pozdrawiam.
[addsig]
Na początku byli akustycy, by nagłośnić słowo.
...Sugerowałbym zmiane ustawienia głośników - żaden nie powinien stać stricte "w kącie"; tego typu ustawienie zawsze "podkolorowuje nieco" niską część pasma. To ma coś wspólnego z zachowaniem dźwięku w (zamkniętej :P) przestrzeni :P A jeśli nie masz takiej możliwości, a mimo to różnica Cię irytuje, to postaw oba głośniki w rogach - różnica zniknie od razu :>
Pozdrawiam.
...
Kolego a gdzie kupiłeś te monitory??????????????
Jestem na kupnie i nie mogę ich nigdzie dorwać!
Pozdrawiam.
...

Ja akurat kupiłem w Suwałkach na zamówienie ( realizacja zamówienia trwała jeden dzień

[addsig]
1P_STUDIO
lewy stoi bardziej w kącie a prawy na środku pokoju), a może właśnie powinny tak grać?
Przy takim ustawieniu tak beda grac. Praw fizyki Pan nie zmienisz i nie badz Pan rura
Przy takim ustawieniu tak beda grac. Praw fizyki Pan nie zmienisz i nie badz Pan rura