Sprzęt Line6 - ocena

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
spidi
Sprzęt Line6 - ocena

Post autor: spidi » sobota 22 sty 2005, 17:38

witam wszystkich:) chcę kupić wzmacniacz gitarowy mocy mniej więcej 100 - 150 w. Spodobala mi się bardzo oferta line6, no i tu mam dylemat , zastanawiam się nad wzmacniaczem flexton3 x... oraz spiderem2 head + paczka. Niestety nie mialem okazji porownać brzmień obu więc liczę na wasza pomoc:) pozdrawiam, dzieki...
coś o sobie ok:) więć mieszkam i pracuje w radomiu, tu też muzykuje z dwoma zespolami radomskimi EGO i KOMISARIAT. Moja pasja to muzyka i gitary:)

3Head

Re: Sprzęt Line6 - ocena

Post autor: 3Head » sobota 22 sty 2005, 18:48

...witam wszystkich:) chcę kupić wzmacniacz gitarowy mocy mniej więcej 100 - 150 w. Spodobala mi się bardzo oferta line6, no i tu mam dylemat , zastanawiam się nad wzmacniaczem flexton3 x... oraz spiderem2 head + paczka. Niestety nie mialem okazji porownać brzmień obu więc liczę na wasza pomoc:) pozdrawiam, dzieki... ...

Juz po cenie mozna by wnioskowac , ze Flexton jest rozwiazaniem lepiej brzmiacym . Ale nie gralem na nim . Jesli zas chodzi o Spider'a , to brzmienie.. :-/

Coz , na poczatek ok , ale ogolem nic nadzwyczajnego .

Awatar użytkownika
spidi

Post autor: spidi » niedziela 23 sty 2005, 16:36

......witam wszystkich:) chcę kupić wzmacniacz gitarowy mocy mniej więcej 100 - 150 w. Spodobala mi się bardzo oferta line6, no i tu mam dylemat , zastanawiam się nad wzmacniaczem flexton3 x... oraz spiderem2 head + paczka. Niestety nie mialem okazji porownać brzmień obu więc liczę na wasza pomoc:) pozdrawiam, dzieki... ...

Juz po cenie mozna by wnioskowac , ze Flexton jest rozwiazaniem lepiej brzmiacym . Ale nie gralem na nim . Jesli zas chodzi o Spider'a , to brzmienie.. :-/

Coz , na poczatek ok , ale ogolem nic nadzwyczajnego ....

czy symulacje wzmacniaczy w spiderze żeczywiście oddają orginalne brzmienia wzmacniaczy np mesy czy marschala??
coś o sobie ok:) więć mieszkam i pracuje w radomiu, tu też muzykuje z dwoma zespolami radomskimi EGO i KOMISARIAT. Moja pasja to muzyka i gitary:)

3Head

Post autor: 3Head » niedziela 23 sty 2005, 18:22

czy symulacje wzmacniaczy w spiderze żeczywiście oddają orginalne brzmienia wzmacniaczy np mesy czy marschala??...

Jakby nie bylo , to tylko symulacja . Z tego co wiem , to w Spiderze jeden kanal jest wzorowany konkretnie na Plexi Marshalla , inne natomiast to "spontaniczne" twory bardziej anonimowe . Osobiscie nie podobaja mi sie te symulacje , choc pewnie sa i zwolennicy .

Awatar użytkownika
spidi

Post autor: spidi » niedziela 23 sty 2005, 18:46

Jakby nie bylo , to tylko symulacja . Z tego co wiem , to w Spiderze jeden kanal jest wzorowany konkretnie na Plexi Marshalla , inne natomiast to "spontaniczne" twory bardziej anonimowe . Osobiscie nie podobaja mi sie te symulacje , choc pewnie sa i zwolennicy ....

Dopiero co wszedłem na strone line6 , posłuchałem sobie tych próbek do ściągnięcia no powiem że zle to nie brzmi. Nie wiem jak to daje na żywo 2metry od głośnika . Napewno jakby postawić kolo siebie oryginał obok spidera.. nie ma co porównywać brzmienia ale zato cenę mozna:)

3Head

Post autor: 3Head » niedziela 23 sty 2005, 18:54

Napewno jakby postawić kolo siebie oryginał obok spidera.. nie ma co porównywać brzmienia ale zato cenę mozna:)

Jakby stawiac oryginal kazda symulacja by wysiadla

peter1pl

Post autor: peter1pl » niedziela 23 sty 2005, 21:32

Dopiero co wszedłem na strone line6 , posłuchałem sobie tych próbek do ściągnięcia no powiem że zle to nie brzmi. Nie wiem jak to daje na żywo 2metry od głośnika . ..

Właśnie...- radzę nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków nt. brzmienia sprzętu z próbek na stronach www (można się trochę rozczarować :)
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

Awatar użytkownika
naph

Post autor: naph » niedziela 23 sty 2005, 22:17

Właśnie...- radzę nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków nt. brzmienia sprzętu z próbek na stronach www (można się trochę rozczarować :)...

ja sluchalem tych probek z oficjalnej i wlasnie sie rozczarowalem.

uzywam produktow line 6 (konkretnie pod pro) i uwazam ze brzmienia jakie wyciagam z tego pudelka sa lepsze niz te ktore mam zaszczyt posluchac na ich stronie.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
spidi

Post autor: spidi » poniedziałek 24 sty 2005, 00:06

uzywam produktow line 6 (konkretnie pod pro) i uwazam ze brzmienia jakie wyciagam z tego pudelka sa lepsze niz te ktore mam zaszczyt posluchac na ich stronie.

pozdrawiam

moim zdaniem pod xt pro lepiej sprawdza się lepiej w studio niz na koncercie. Mialem okazję wykożystać go na żywo, muszę przyznać że nie zachwycil mnie niczym specjalnym , być może ja nie potrafilem go dobrze ustawić ponieważ nie mialem okazji dobrze się zapoznać z jego możliwościami

mandaryn

Post autor: mandaryn » poniedziałek 24 sty 2005, 09:37

Jakby stawiac oryginal kazda symulacja by wysiadla ...

A czy można wiedzieć na jakim grasz orginale?

ODPOWIEDZ