Słuchawki do Discman'a - przemyślenia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Kalafior
Słuchawki do Discman'a - przemyślenia

Post autor: Kalafior » środa 12 sty 2005, 10:07

Wczoraj dla zabawy podłączyłem moje nowe bayerki DT 231 do Discman'a i nagle okazało się, że muzyka jest piękna, nawet disco polo .

I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że teraz każde słuchawki douszne wydają mi się do d... (Sennheisery MX- 500 też).

Istnieją jakieś dobrze grające małe słuchawki? Mogą być nauszne, ale nie tak duże jak bayery, bo w nich chodząc po mieście wyglądałbym jak idiota, a już mi niewiele brakuje (zdjęcie obok )
Amateur

Kalafior

Re: Słuchawki do Discman'a - przemyślenia

Post autor: Kalafior » środa 12 sty 2005, 13:04

Nikt tu nie słucha muzyki z przenośnych odtwarzaczy???
Amateur

Awatar użytkownika
wyderko
Kontakt:

Post autor: wyderko » środa 12 sty 2005, 13:20

Jeśli jesteś prawdziwym fanem muzyki to dziwny wygląd nie powinien ci przeszkadzać. Nie ma takich dousznych słuchawek, bo jakie by nie były zawsze będziesz słyszał dźwięki z zewnątrz.

PS: hehe dobry sposób na odnawianie postów, ale jak nie ma żadnej odpowiedzi lepiej tego nie robić (admini )
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » środa 12 sty 2005, 13:20

niestety nie słyszałem dobrze brzmiących słuchawek dousznych ... żadne nie dorastały takich jakich używam w domu - Sennheiser HD265

jakość słuchawek dousznych to chyba zło konieczne, co gorsze te któe mam w swoim discmanie sony są wyraźne dobrane pod kątem poziomów bass boost w tym odtarzaczu i każde inne są nie do zaakceptowania :(
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » środa 12 sty 2005, 14:11

miałem pchełki zanchajzera :) porażka porażka i jeszcze raz porażka teraz mam philipsa takie z gómowymi rórkami są różowe innych nie było niewygodne i jak nienawidzę tej firmy co zeszmaciła marantza to te słuchaweczki za 70pln są naprawde spoko niedrogo i wmiarę solidnie polecam

pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 12 sty 2005, 14:20

miałem kiedyś małe douszne sony - najwyższy model z jakąś tam szafirowana membraną....

głośne z porządnym basem i nie drazniącą górą...

miały przedewszystkim membranki 16mm(standart to 10-13mm)

grały fajnie ale były strasznie drogie....

no i wytrzymały tylko 3 lata....

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » środa 12 sty 2005, 14:41

Ja od lat do discmana uzywam słuchaweczek sony - tych z systemem turbo boost. Uważam, że w tej dziedzinie to najlepiej brzmiące coś, co może być. Różnice słychać wkładając do uszu panasoniki, czy inne. Dźwięk zupełnie jakby taki "z puszki" - jeśli wiecie o co chodzi..

ODPOWIEDZ