Chcę zakupić mikser (do warunków domowych) z b. niskimi szumami. Bardziej interesuje mnie Alesis MultiMix 6FX, bo ma on wbudowany procesor efektów (Reverby i te sprawy), który jednocześnie bardzo by mi się przydał na próby własnego zespołu (jestem wokalistą) a niestety pieniędzy jak na lekarstwo na dobry sprzęt:(
Zaś dzisiaj mój kolega polecił mi Behringer'a - "za tą cenę naprawde świetny mikser, prawie profesjonalny" - tak mi powiedział.
Co byście mi polecili? Chciałbym, by służył mi trochę ten mikserek na jakiś czas przy nagrywaniu w malutkim amatorskim studio nagraniowym (domowym) oraz przy tradycyjnym zastosowaniu (przy końcówce mocy). Ogólnie kłade nacisk na to , że będę chciał go mieć podłączonego bezpośrednio do komputera!!! Tak więc musi mieć naprawdę dobre parametry.
Podam Wam linki do opisu tych mikserów i może pomożecie mi spoglądając na ich właściwości (bo ja za bardzo się nie znam).
Dzięki
Behringer Eurorack UB1204-PRO, Alesis MultiMix 6FX
[addsig]
Behringer Eurorack UB1204-PRO vs Alesis MultiMix 6FX
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Re: Behringer Eurorack UB1204-PRO vs Alesis MultiMix 6FX
Ja od ponad roku używam Alesis'a i jest naprawde swietny jak dla mnie - nagrywam w domu. Wpięty mam prosto w karte w PC. Wpuszczałem już tak linie i vocale z kamerką i bez i przez dynamiki i pojemniki. Zaskoczyło mnie, że naprawde szczątkowo musiałem użyć korekcji - to poprostu brzmiało! Poza tym fajnie się przez ten FX spiewa :) Osobiście mi pasuje i dlatego go polecam.
Pozdrowionka dla wszystkich!
Pozdrowionka dla wszystkich!
Hammond SK1