Połączenie wzmacniaczy mocy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
mkrystian
Połączenie wzmacniaczy mocy

Post autor: mkrystian » czwartek 30 gru 2004, 19:31

Witam.Czy można połączyć trzy końcówki mocy ADS-a jedna po drugiej ,mam tylko jedno wyjscie w mixerze a potrzebuje zasilić te trzy osobne zestawy nagłośnieniowe

mkrystian

Re: Połączenie wzmacniaczy mocy

Post autor: mkrystian » czwartek 30 gru 2004, 21:46

...a one nie mają zdublowanego wyjścia z wejściem?

...

Mają, ale czy po drugiej koncowce sygnał ma takie same parametry co po pierwszej

mkrystian

Post autor: mkrystian » czwartek 30 gru 2004, 21:48

......a one nie mają zdublowanego wyjścia z wejściem?

...

Mają, ale czy po drugiej koncowce sygnał ma takie same parametry co po pierwszej ...

czy jego moc nie słabnie powodując jakieś zniekształcenia ?

mkrystian

Post autor: mkrystian » czwartek 30 gru 2004, 21:51

.........a one nie mają zdublowanego wyjścia z wejściem?

...

Mają, ale czy po drugiej koncowce sygnał ma takie same parametry co po pierwszej ...

czy jego moc nie słabnie powodując jakieś zniekształcenia ?...

http://www.ads.com.pl/instrukcje_pliki/instrukcja_lx.pdf

makaronix

Post autor: makaronix » czwartek 30 gru 2004, 22:16

...A nie, napisali, ze nie ma sygnału.

...

Wystepuje napewno ja mam taka konfiguracje ze jeden ADS pracuje w trybie stereo i zasila paki szereokopasmowe i jest połaczona wyjsciem crossover out z druga taka sama która jest odpowiednio odfiltrowana, pracuje w trybie stereo i zasila doły takze smmiało mozna łaczyc 3 albi i wuecej jak kolega MONTER napisął kablami TRS---TRS pozdrawiam
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

makaronix

Post autor: makaronix » piątek 31 gru 2004, 11:29

...Wystepuje napewno ja mam taka konfiguracje ze jeden ADS pracuje w trybie stereo i zasila paki szereokopasmowe i jest połaczona wyjsciem crossover out z druga taka sama która jest odpowiednio odfiltrowana, pracuje w trybie stereo i zasila doły takze smmiało mozna łaczyc 3 albi i wuecej jak kolega MONTER napisął kablami TRS---TRS pozdrawiam ...

Ale ten sygnal w gnieździe CROSSOVER gdy wychodzi z końcówki ustawionej na "stereo" jest "pełnopasmowy" ?

TRS symetryczny :)...

1,TRS -TRS to jest kabel symetryczny a jakbym napisał TR---TR to sugeruje powiedzmy ze jest to kabel niesymetryczny

poniewaz jak powszechnie wiadomo TRS to jest tzw jack stereo (symetryczny), natomiast TR to tzw. jack mono(niesmetryczny)

2. Sygnał jest pełno pasmowy bo czaem linkowałem 4 końcóki z których 2 grały pełnym pasmem i pozostałe zasilały doły pozdrawiam
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

makaronix

Post autor: makaronix » niedziela 02 sty 2005, 21:40

1,TRS -TRS to jest kabel symetryczny a jakbym napisał TR---TR to sugeruje powiedzmy ze jest to kabel niesymetryczny

poniewaz jak powszechnie wiadomo TRS to jest tzw jack stereo (symetryczny), natomiast TR to tzw. jack mono(niesmetryczny)

2. Sygnał jest pełno pasmowy bo czaem linkowałem 4 końcóki z których 2 grały pełnym pasmem i pozostałe zasilały doły pozdrawiam...

oczywiście chodzi o wtyki TS--TS anie jak napisałem TR---TR przepraszam za pomyłke pozdrawiam

ODPOWIEDZ