Jaki kupić kontroler firewire?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Gustowny
Jaki kupić kontroler firewire?

Post autor: Gustowny » środa 22 gru 2004, 19:54

witam wszytskich serdecznie.Za kilka dni stane sie posiadaczem interfejsu Terratec Phase 24,który jest obslugiwany poprzez łacze firewire,sek w tym ze nie mam takiego portu w komputerze.Moglbym zmienic plyte-a w zasadzie wersje plyty z portem firewire,ale slyszałem ze te firewire w wersji quasi zintegrowanej nie sprawuja sie najlepiej i lepiej kupic jakis porzadny kontroler.poza tym gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.jak dotad w necie znalazłem jedynie takie o max transferze 400Mbit/s.Bardzo prosze o wszelkie sugestie.Jakiej firmy powinien byc kontroler?na jakim chipsecie??pozdrawiam*ewentualnie czy warto kupic plyte z firewire.obecnie mam ASUS A&NX na dualu a mysle o A7N8X deluxe lub A7N8X-E deluxe.jeszcze raz pozdrawiam.Tomasz
Jestem pianistą.

Awatar użytkownika
Bitrate

Re: Jaki kupić kontroler firewire?

Post autor: Bitrate » czwartek 23 gru 2004, 01:09

...witam wszytskich serdecznie.Za kilka dni stane sie posiadaczem interfejsu Terratec Phase 24,który jest obslugiwany poprzez łacze firewire,sek w tym ze nie mam takiego portu w komputerze.Moglbym zmienic plyte-a w zasadzie wersje plyty z portem firewire,ale slyszałem ze te firewire w wersji quasi zintegrowanej nie sprawuja sie najlepiej i lepiej kupic jakis porzadny kontroler.poza tym gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.jak dotad w necie znalazłem jedynie takie o max transferze 400Mbit/s.Bardzo prosze o wszelkie sugestie.Jakiej firmy powinien byc kontroler?na jakim chipsecie??pozdrawiam*ewentualnie czy warto kupic plyte z firewire.obecnie mam ASUS A&NX na dualu a mysle o A7N8X deluxe lub A7N8X-E deluxe.jeszcze raz pozdrawiam.Tomasz...

Aaaa tylko nie popadaj w histeryczny placz!

Kup sobie dowolna plyte.

Wybierz z FireWire lub bez.

Jesli wybierzesz z FireWire i FW24 nie bedzie dzialal to dokupisz sobie na PCI.

Czy naprawde to takie trudne?

A co jesli ktos napisze jakiej marki warto wybrac port FireWire, a u Ciebie nie bedzie to dzialac?

Spakuj kompa, jedz do sytrybutora i sprawdz.

Po problemie.

--

czolem

bitrate

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » czwartek 23 gru 2004, 02:06

gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.

Nie do Terrateca, jemu wystarczy 400Mbit/s. Zresztą na razie nie ma jeszcze interfejsów audio wykorzystujących FW800.

Jakiej firmy powinien byc kontroler?na jakim chipsecie??**********************

Terratec mówi, że na kazdym chipsecie będzie działać. Pytałem ich między innymi o VIA. I mówią, że jest OK.

Ogólnie najlepiej mieć chipset Intel lub Texas Instruments. Z VIA już ostrożniej a NEC sprawia problemy (np. MOTU).

Pozdrawiam,

Maciej R.

Gustowny

Post autor: Gustowny » czwartek 23 gru 2004, 11:14

...gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.

Nie do Terrateca, jemu wystarczy 400Mbit/s. Zresztą na razie nie ma jeszcze interfejsów audio wykorzystujących FW800.

Jakiej firmy powinien byc kontroler?na jakim chipsecie??**********************

Terratec mówi, że na kazdym chipsecie będzie działać. Pytałem ich między innymi o VIA. I mówią, że jest OK.

Ogólnie najlepiej mieć chipset Intel lub Texas Instruments. Z VIA już ostrożniej a NEC sprawia problemy (np. MOTU).

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

witam i dziekuje za info. skoro tak piszecie,to mysle ze kupie zwykły kontroler FW na PCI o max transferze 400Mbit/s.pozdrawiam serdecznie.Tomek*wesołych Swiat*
Jestem pianistą.

ODPOWIEDZ