Jaki kupić kontroler firewire?
witam wszytskich serdecznie.Za kilka dni stane sie posiadaczem interfejsu Terratec Phase 24,który jest obslugiwany poprzez łacze firewire,sek w tym ze nie mam takiego portu w komputerze.Moglbym zmienic plyte-a w zasadzie wersje plyty z portem firewire,ale slyszałem ze te firewire w wersji quasi zintegrowanej nie sprawuja sie najlepiej i lepiej kupic jakis porzadny kontroler.poza tym gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.jak dotad w necie znalazłem jedynie takie o max transferze 400Mbit/s.Bardzo prosze o wszelkie sugestie.Jakiej firmy powinien byc kontroler?na jakim chipsecie??pozdrawiam*ewentualnie czy warto kupic plyte z firewire.obecnie mam ASUS A&NX na dualu a mysle o A7N8X deluxe lub A7N8X-E deluxe.jeszcze raz pozdrawiam.Tomasz
Jestem pianistą.
Re: Jaki kupić kontroler firewire?
...witam wszytskich serdecznie.Za kilka dni stane sie posiadaczem interfejsu Terratec Phase 24,który jest obslugiwany poprzez łacze firewire,sek w tym ze nie mam takiego portu w komputerze.Moglbym zmienic plyte-a w zasadzie wersje plyty z portem firewire,ale slyszałem ze te firewire w wersji quasi zintegrowanej nie sprawuja sie najlepiej i lepiej kupic jakis porzadny kontroler.poza tym gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.jak dotad w necie znalazłem jedynie takie o max transferze 400Mbit/s.Bardzo prosze o wszelkie sugestie.Jakiej firmy powinien byc kontroler?na jakim chipsecie??pozdrawiam*ewentualnie czy warto kupic plyte z firewire.obecnie mam ASUS A&NX na dualu a mysle o A7N8X deluxe lub A7N8X-E deluxe.jeszcze raz pozdrawiam.Tomasz...
Aaaa tylko nie popadaj w histeryczny placz!
Kup sobie dowolna plyte.
Wybierz z FireWire lub bez.
Jesli wybierzesz z FireWire i FW24 nie bedzie dzialal to dokupisz sobie na PCI.
Czy naprawde to takie trudne?
A co jesli ktos napisze jakiej marki warto wybrac port FireWire, a u Ciebie nie bedzie to dzialac?
Spakuj kompa, jedz do sytrybutora i sprawdz.
Po problemie.
--
czolem
bitrate
Aaaa tylko nie popadaj w histeryczny placz!
Kup sobie dowolna plyte.
Wybierz z FireWire lub bez.
Jesli wybierzesz z FireWire i FW24 nie bedzie dzialal to dokupisz sobie na PCI.
Czy naprawde to takie trudne?
A co jesli ktos napisze jakiej marki warto wybrac port FireWire, a u Ciebie nie bedzie to dzialac?
Spakuj kompa, jedz do sytrybutora i sprawdz.
Po problemie.
--
czolem
bitrate
gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.
Nie do Terrateca, jemu wystarczy 400Mbit/s. Zresztą na razie nie ma jeszcze interfejsów audio wykorzystujących FW800.
Jakiej firmy powinien byc kontroler?na jakim chipsecie??**********************
Terratec mówi, że na kazdym chipsecie będzie działać. Pytałem ich między innymi o VIA. I mówią, że jest OK.
Ogólnie najlepiej mieć chipset Intel lub Texas Instruments. Z VIA już ostrożniej a NEC sprawia problemy (np. MOTU).
Pozdrawiam,
Maciej R.
Nie do Terrateca, jemu wystarczy 400Mbit/s. Zresztą na razie nie ma jeszcze interfejsów audio wykorzystujących FW800.
Terratec mówi, że na kazdym chipsecie będzie działać. Pytałem ich między innymi o VIA. I mówią, że jest OK.
Ogólnie najlepiej mieć chipset Intel lub Texas Instruments. Z VIA już ostrożniej a NEC sprawia problemy (np. MOTU).
Pozdrawiam,
Maciej R.
...gdzies na forum kiedys czytałem zeby kupic kontroler o przepustowosc 800Mbit/s ale z tego co widze na razie jest to niemozliwe.
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
witam i dziekuje za info. skoro tak piszecie,to mysle ze kupie zwykły kontroler FW na PCI o max transferze 400Mbit/s.pozdrawiam serdecznie.Tomek*wesołych Swiat*
Jestem pianistą.