Jeszcze jedno pytanie o ESIJulię@

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
cool
Jeszcze jedno pytanie o ESIJulię@

Post autor: cool » czwartek 16 gru 2004, 17:05

Witam serdecznie.Minęło już trochę czasu od premiery tej karty.Będę bardzo wdzięczny, za Wasze opinie na temat pracy z nią. Czy sprawdzają się w praktyce zapewnienia producenta/dystrybutora odnośnie jakości dźwięku... przetworników...Jak według Was, /pracujących z ta kartą/,wypada ona w porównaniu z innymi, może niejednokrotnie droższymi? np:/Maya1010/ ? Odpiszcię.Dziękuję.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

Awatar użytkownika
cool

Re: Jeszcze jedno pytanie o ESIJulię@

Post autor: cool » czwartek 16 gru 2004, 17:37

...Witam serdecznie.Minęło już trochę czasu od premiery tej karty.Będę bardzo wdzięczny, za Wasze opinie na temat pracy z nią. Czy sprawdzają się w praktyce zapewnienia producenta/dystrybutora odnośnie jakości dźwięku... przetworników...Jak według Was, /pracujących z ta kartą/,wypada ona w porównaniu z innymi, może niejednokrotnie droższymi? np:/Maya1010/ ? Odpiszcię.Dziękuję....

Jeszcze coś. Czy Juli@ współpracuje z NForce2.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

Awatar użytkownika
Zbych

Post autor: Zbych » czwartek 16 gru 2004, 18:45

Jeszcze coś. Czy Juli@ współpracuje z NForce2....

Tak. Sprawdzałem na płycie ASUS A7N8X - żadnych problemów.

Zbych

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » środa 22 gru 2004, 19:28

...Witam serdecznie.Minęło już trochę czasu od premiery tej karty.Będę bardzo wdzięczny, za Wasze opinie na temat pracy z nią. Czy sprawdzają się w praktyce zapewnienia producenta/dystrybutora odnośnie jakości dźwięku... przetworników...Jak według Was, /pracujących z ta kartą/,wypada ona w porównaniu z innymi, może niejednokrotnie droższymi? np:/Maya1010/ ? Odpiszcię.Dziękuję....

Tak sie sklada ze sie wacham miedzy MayaMKII+midi mate a Juli@, nie wiem czy juli@ posiada opcje podlaczenia keyobrada przez midi port...

Poza tym jestem bardzo ciekaw czy ktos ma Esi Juli@ i czy faktycznie ta karta jest dobra, a szczegolnie to czy jest lepsza od majki. Jakis wlasciciel mogl by sie w koncu pochwalic i wypowiedziec na temat.

lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » środa 22 gru 2004, 21:04

kartę jul gorąca polecam. Zakupiłem jakiś czas temu i jest to rewelacyjn a karta jak za tą cenę, klawiature MIDI śmiało możesz podpinać, ma IN i OUT MIDI w standardzie.

Saxman2

Post autor: Saxman2 » czwartek 23 gru 2004, 08:19

witam wszystkich.

Kartę MAYA MKII+MIDIMATE mam od 6 miesięcy w domowych warunkach sprawdza sie znakomicie ,zwłaszcza że ma wbudowany przedwzmacniacz mikrofonowy(może nie rewelacyjny ale jest)z phantomem ,do tej pory nie było mikrofonu pojemniściowego ,który by nie działał.Dobra dynamika,dobre synchro z midi-USB.Do domu w sam raz i bez wiekszych kosztów.pozdrawiam.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 23 gru 2004, 14:52

z tego co wiem to maya ma jakis phantom o nizszym napięciu

a niższe phantomy powoduja wieksze szumy mikrofonów

taki szczegół ale jesli ktos ma mikrofon który do niskoszumowych nie nalezy to robi to swoje

pozatym o ile sie nie mylę obniża to dynamikę

czy tak?

wyczytałem to w jakis specyfikacjach mikrofonów...

ODPOWIEDZ