Terratec Phase 26USB czy Phase 24 FW?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Gustowny
Terratec Phase 26USB czy Phase 24 FW?

Post autor: Gustowny » niedziela 12 gru 2004, 15:08

witam wszystkich serdecznie.To moj debiut na forum eis.Mam następujący problem:zamierzam kupić laptopa i wykorzystywac go na scenie uzywając sampli GIGAstudio.W tej chwili przymierzam sie do karty terratec phase 26,jednakze nigdzie nie moge sie doczytac czy ta karta-interfejs posiada sterownik GSIF, a w zwiazku z tym czy bedzie dzialało mi GIgastudio??bardzo prosze o pomoc!!ewentualnie moglbym kupic PHASE 24 na firewire co podobno jest o wiele lepszym rozwiazaniem ze wzgledu na lepsza stabilnosc i szybszy transfer danych.Jesli ktokolwiek moze mi pomoc bede wdzieczny.POzdrawiam i dziekuje.Tomasz
Jestem pianistą.

Zbynia

Re: Terratec Phase 26USB czy Phase 24 FW?

Post autor: Zbynia » niedziela 12 gru 2004, 16:15

jesli USB to tylko 2.0 - jesli ta karta tego nie posiada to szkoda zachodu - bierz firewire

o reszte spojrz na stronie terrateca

www.terratec.de

Gustowny

Post autor: Gustowny » niedziela 12 gru 2004, 21:17

...jesli USB to tylko 2.0 - jesli ta karta tego nie posiada to szkoda zachodu - bierz firewire

o reszte spojrz na stronie terrateca

http://www.terratec.de...

ok,dzieki,sprawdziłem,ze działa na USB 1.1,wiec chyba dam spokoj,natomiast znalazłem na stronie terratec sterownik GSIF do Terratec Phase 24 FW,zatem bede raczej sklonny kupic te wersje na Firewire.Jesli ktos ma taka karte i pracuje w Gigastudio prosze o wszelkie spostrzezenia.dzieki i pozdrawiam.
Jestem pianistą.

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » niedziela 12 gru 2004, 22:17

Jesli ktos ma taka karte i pracuje w Gigastudio prosze o wszelkie spostrzezenia.dzieki i pozdrawiam....

Karty Phase 24 FW nie mam (jeszcze), ale pytałem w Terratecu, jak jest z kompatybilnością z chipsetami FW innymi niż Intel i Texas Instruments. Odpowiedzieli, że testowali z wieloma i nie stwierdzili żadnych problemów, między innymi z chipsetem Firewire VIA, który ja posiadam.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » niedziela 12 gru 2004, 22:17

Jesli ktos ma taka karte i pracuje w Gigastudio prosze o wszelkie spostrzezenia.dzieki i pozdrawiam....

Karty Phase 24 FW nie mam (jeszcze), ale pytałem w Terratecu, jak jest z kompatybilnością z chipsetami FW innymi niż Intel i Texas Instruments. Odpowiedzieli, że testowali z wieloma i nie stwierdzili żadnych problemów, między innymi z chipsetem Firewire VIA, który ja posiadam.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » niedziela 12 gru 2004, 22:36

Z urządzeń USB polecam myszkę, a i to wybrane modele

Gustowny

Post autor: Gustowny » niedziela 12 gru 2004, 22:38

...Jesli ktos ma taka karte i pracuje w Gigastudio prosze o wszelkie spostrzezenia.dzieki i pozdrawiam....

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

i to juz jest jakas konkretna wiadomosc!:)dzieki,a czy mozn agdzies kupic w Polsce te karte?bo ja własnie szukam i nic,w tygodniu prawdopodobnie kupie w Kolonii w Musikstore.pozdrawiam
Jestem pianistą.

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » poniedziałek 13 gru 2004, 06:45

i to juz jest jakas konkretna wiadomosc!:)dzieki,a czy mozn agdzies kupic w Polsce te karte?bo ja własnie szukam i nic,w tygodniu prawdopodobnie kupie w Kolonii w Musikstore.pozdrawiam...

www.audiofactory.pl

Gustowny

Post autor: Gustowny » poniedziałek 13 gru 2004, 10:41

...

i to juz jest jakas konkretna wiadomosc!:)dzieki,a czy mozn agdzies kupic w Polsce te karte?bo ja własnie szukam i nic,w tygodniu prawdopodobnie kupie w Kolonii w Musikstore.pozdrawiam...

http://www.audiofactory.pl...

DZIEKI ZA adres,cena praktycznie ta sama co w Niemczech?!
Jestem pianistą.

ODPOWIEDZ