Czy warto kupić ZOOM II 506?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:
Czy warto kupić ZOOM II 506?

Post autor: medoramas » piątek 10 gru 2004, 11:19

W ostatnim EiS znalazłem malutką reklamę multiefektu basowego ZOOM II 506. Jako, że szukam czegoś co urozmaici trochę długie ćwiczenia gry zacząłem zastanawiać się też nad tym urządzeniem. Nie jest ono przeraźliwie drogie, ale czy i tak warte jest swojej ceny? Najbardziej interesuje mnie efekt przesterowania basu - w tym przypadku na stronie importera wyczytałem, że to pudełko ma kilka takich efektów.

Czy ktoś z Was miał stycznosć z tym ZOOM'em? Czy warto prosić Mikołaja o przyniesienie go pod choinkę? A może znacie coś w konkurencujnym przedziale cenowym, co jest moze lepsze?

3Head

Re: Czy warto kupić ZOOM II 506?

Post autor: 3Head » piątek 10 gru 2004, 13:34

pod choinke to gwiazdka prezenty podobno podrzuca

Efekty Zoom sa raczej rozwiazaniem nieciekawym , przynajmniej z moich odczuc . Lepsze opinie ma Pandora PX-4B Korg'a i wydaje mi sie , ze juz ona bedzie bardziej oplacalnym zakupem .

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » piątek 10 gru 2004, 14:06

...pod choinke to gwiazdka prezenty podobno podrzuca

No, tylko że Pandora jest ponad 2x droższym "gadżetem", podczas gdy wiem, że moja Gwiazdka-Mikołajka dysponuje dość ograniczonym budżetem...

Pandorę testowałem przez chwilkę niedawno w sklepie i naprawdę podobało mi się to "skrzyneczko", jednak na ten czas muszę jeszcze bardziej budżetowe rozwiazania wyszukiwać, stąd moje zainteresowanie ZOOM'em.

Dzięki za opinię! No i proszę o więcej

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » sobota 11 gru 2004, 11:57

Grałem kiedys z gosciem który mial taka zabawke. Niestety w połączeniu z jego kiepska gitara i piecem LDM dawało koszmarne efekty. Kazaliśmy mu tego nie uzywac.

Do grania na zywo nie polecam

Moze do cwiczen na słuchawkach.

Najfajnajniejszy jest dobry piec i paczka - no a jak chesz co sdo basu to moze wystarczy dobry octaver.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ