Gdzie zakupić pliki muzyczne z muzyką klubową?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Cyprio
Gdzie zakupić pliki muzyczne z muzyką klubową?

Post autor: Cyprio » środa 01 gru 2004, 17:43

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc przy rozwiązaniu problemu zakupów płyt winylowych- tym razem chciałbym się zapytać o zakupy plików muzycznych w internecie.

Ciągle odwiedzam mój ulubiony Itunes MusicStore i z łezką w oku odchodzę z kwitkiem po ciągłym pojawianiu się informacji, że ten sklep nie 'obsługuje' zakupów w Polsce... Jak zapewne część osób odwiedzających to miejsce wie, że jest tam wiele świetnej muzyki klubowej- włącznie ze świetnymi nowościami... i tutaj pytanie- cóż mogę począć, chcąc zakupić tego typu pliki muzyczne, a mieszkając niestety w Polsce?

-Czy są jakieś inne sklepy z tego typu muzyką klubową, w których mógłbym siedząc przed komputerem w Polsce zakupić tego typu pliki muzyczne (np. posiadając konto w banku internetowym, kartę, albo wysyłając sms-a?)?

-czy istnieje jakaś możliwość obejścia tego typu barier zakupów- np. przez założenie konta w jakimś banku zagranicznym? może ktoś z Was ma jakieś sprawdzone pomysły?

Poza zakupami płyt winylowych, chciałbym również rozszerzyć swoją kolekcję muzyki klubowej o pliki zakupione w internecie- będę naprawdę bardzo wdzięczny za pomoc... Cena internetowych zakupów plików muzycznych jest interesująca- mam nadzieję, że może to być również ciekawy temat dla innych forumowiczów :)

Jestem ciekaw, jak dają sobie również radę osoby lubiące słuchać lub puszczające muzykę klubową z płyt CD? gdzie robicie zakupy?

Awatar użytkownika
Dobmatt

Re: Gdzie zakupić pliki muzyczne z muzyką klubową?

Post autor: Dobmatt » środa 01 gru 2004, 21:49

Z tym gatunkiem jest akurat najmniej klopotu w sieci. Znacznie trudniej jest znalezc cos z gatunku dance, pop-dance, pop-rock itp, szczegolnie z nowosci. Sproboj pogrzebac troche w tych miejscach, gdzie przed zakupem mozna przesluchac fragmenty utworow:

http://www.digitaljaymusic.com/

http://music.download.com/2001-7983_32-0.html?tag=nav_dir&

tu mozesz znalezc sporo linkow:

http://www.nativeinstruments.de/traktor_forums/

Pzdr.MD

Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
Cyprio

Re: Gdzie zakupić pliki muzyczne z muzyką klubową?

Post autor: Cyprio » czwartek 02 gru 2004, 13:18

No tak, w ogóle zapomniałem o www.music.download.com - pamiętam tą stronę jeszcze z jej początków- tak długo była 'under construction', że totalnie zwątpiłem ;)- a to jeszcze za czasów zamknięcia 'starego' www.mp3.com ... Niestety darmowe piosenki nie trzymają tak dobrego poziomu, jak Itunes - czy jest na to jakaś alternatywa?

ODPOWIEDZ