Instrumenty VST - bez programu nadrzędnego

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
DJOZD
Instrumenty VST - bez programu nadrzędnego

Post autor: DJOZD » sobota 13 lis 2004, 14:11

Witam. Mam pytanie. Ponieważ nie zajmuje się juz w pełni pracą midi na komputerowych sekwencerach i nie mam zamiaru dokladac do calego zestawu softu jakiegos sekwencera midi z obslugą VST mam pytanie :

- czy jest taki programik za pomocą ktorego moge uruchomić dowolny instrument VST i grac nim za pomocą klawiatury sterującej. Mam na klawiszu sekwencer i za jego pomocą wczytuje juz jako audio potrzebne mi sekwencje o wielośladu.

Tak więc potzrebny mi program na ktorym odpale te wszystkie VSTekowe ciekawostki, a nie chce łdowac jakieogos programu do tego by odpalic taki instrument. Podkreślam ze nie zalezy mi na mozliwosci nagrywania go w komputerowym sekwencerze. Tylko do normalnego grania live.

Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

Grey

Re: Instrumenty VST - bez programu nadrzędnego

Post autor: Grey » sobota 13 lis 2004, 14:31

...Witam. Mam pytanie. Ponieważ nie zajmuje się juz w pełni pracą midi na komputerowych sekwencerach i nie mam zamiaru dokladac do calego zestawu softu jakiegos sekwencera midi z obslugą VST mam pytanie :

- czy jest taki programik za pomocą ktorego moge uruchomić dowolny instrument VST i grac nim za pomocą klawiatury sterującej. Mam na klawiszu sekwencer i za jego pomocą wczytuje juz jako audio potrzebne mi sekwencje o wielośladu.

Tak więc potzrebny mi program na ktorym odpale te wszystkie VSTekowe ciekawostki, a nie chce łdowac jakieogos programu do tego by odpalic taki instrument. Podkreślam ze nie zalezy mi na mozliwosci nagrywania go w komputerowym sekwencerze. Tylko do normalnego grania live.

Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

...

np. Chainer => http://www.xlutop.com/

Pozdr.

eis, eis, baby!

Awatar użytkownika
Zbych

Post autor: Zbych » sobota 13 lis 2004, 14:57

MiniHost

Albo SAVIHost - ten "zamienia" plug-iny VST i można je uruchamiać jak zwykłe programy z rozszerzeniami EXE.

Zbych

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » sobota 13 lis 2004, 15:33

SpinAudio ASIO FX Processor. Wersja LE ( jeden slot ) jest darmowa.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » sobota 13 lis 2004, 19:30

Dzieki wszystkim, wasze podpowiedzi rozwiązały mój problem.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ