Złącze TDIF - detale techniczne

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
szkudlik
Złącze TDIF - detale techniczne

Post autor: szkudlik » niedziela 24 paź 2004, 04:40

Ma ktos moze jakies detale dotyczace TDIF?

Wiem ze nie sa one publiczne dostepne, tym niemniej jednak z braku praktycznie (tanich) urzadzen obslugujacych ten standad bede zmuszony skleic cos we wlasnym zakresie.

Jak na razie z mojego reverse-engereering wyszlo tyle co TUTAJ, ale sie obawiam ze to moze byc troszke malo...

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Złącze TDIF - detale techniczne

Post autor: JacekH » niedziela 24 paź 2004, 10:18

...Ma ktos moze jakies detale dotyczace TDIF?

Wiem ze nie sa one publiczne dostepne, tym niemniej jednak z braku praktycznie (tanich) urzadzen obslugujacych ten standad bede zmuszony skleic cos we wlasnym zakresie.

Jak na razie z mojego reverse-engereering wyszlo tyle co TUTAJ, ale sie obawiam ze to moze byc troszke malo...

...

Też kiedyś szukałem i nici, niewiele znalazłem. Pamiętam tyle, że sygnał WordClocka jest przesuniętyt w fazie o 9 stopni, o ile czegoś nie pokręciłem. Dobrym źródłem infromacji są podręczniki do RME z serii ADI - zerknij, sporo można znaleźć.

Pozdrawiam,

Jacek

Kalamb

Re: Złącze TDIF - detale techniczne

Post autor: Kalamb » niedziela 24 paź 2004, 23:40

...Ma ktos moze jakies detale dotyczace TDIF?

...

Może to cos pomoże:http://www.nt-instruments.com/X0-ASP-pLngCateId_219-pIntLevel_4-pLngPageId_754-X1-default.htm

pozdro kalamb

ODPOWIEDZ