Clavia Nord Electro

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Art_Of_Storytelling
Clavia Nord Electro

Post autor: Art_Of_Storytelling » piątek 22 paź 2004, 15:43

Witam,co sądzicie o Clavia Nord Electro,slyszalem ze emuluje on brzmienia rhodes hammonda itd aha pianino takze?jakie mam brzmienie, porownywalne z brzmieniem oryginalu? odpiszcie bardzo mi zalezy.pozdrowienia.
Jestem aktualnie w 5 klasie Technikum Elektronicznego od 4 lat zajmuje sie produkcją ostatnim czasie troche powazniej

Marceli

Re: Clavia Nord Electro

Post autor: Marceli » piątek 22 paź 2004, 19:34

...Witam,co sądzicie o Clavia Nord Electro,slyszalem ze emuluje on brzmienia rhodes hammonda itd aha pianino takze?jakie mam brzmienie, porownywalne z brzmieniem oryginalu? odpiszcie bardzo mi zalezy.pozdrowienia. ...

Dwie nagrody M.I.P.A. pod rząd w dwoch latach mowia same za siebie.. a na stronie producenta i dystrybutora mozna posluchac...Jest tam takze brzmienie pianina (oprocz fortepianow).

M

Redakcja

Post autor: Redakcja » piątek 22 paź 2004, 19:53

...Dwie nagrody M.I.P.A. pod rząd w dwoch latach mowia same za siebie.. a na stronie producenta i dystrybutora mozna posluchac... Jest tam takze brzmienie pianina (oprocz fortepianow)...

Wszystko się zgadza, to świetny instrument. Mimo wszystko radziłbym też uważnie przejrzeć ten temat.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » sobota 23 paź 2004, 15:22

To jest genialny instrument. Jego siłą są nie tylko brzmienia, ale także efekty, które są równie ważne w emulacji tych instrumentów. Są one integralną częścią soundu, a nie fajnym dodatkiem - trudne do zastąpienia nawet przez hi-endowe procesory efektów.

Akustyczne piana są potraktowane jako bonus, ale generalnie są O.K. Tu im nie pomaga klawiatura, która jest zaprojektowana głównie do pian elektrycznych i hammonda, który jest re-we-la-cyj-ny.

Zresztą rekomendacja Wojciecha Karolaka powinna mówić sama za siebie (w necie). Ten gość zna się na tym jak nikt inny w Polsce.

Po jednym z koncertów powiedział mi, że Clavia brzmi lepiej od jego B3 stojącego w domu.

Nawet jeśli żartował, to jednak coś w tym jest...

ODPOWIEDZ