Preamp do współpracy z basem i gitarą
cześć,mam taki oto poalący problem - jako producent,aranżator,basista i gitarzysta musze często wysyłać pliki z partiami basu lub elektryka,i tym samym potrzebuje jakiegoś preampu aby to w domu nagrać tak,żeby jakoś brzmiało,do tej pory używalem wynoszonego ze studia Ivory,jednak chcem kupić coś,z czego będe mógł kożystać na stałe,za maksymalnie 600pln,co proponujecie?:>
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Re: Preamp do współpracy z basem i gitarą
...cześć,mam taki oto poalący problem - jako producent,aranżator,basista i gitarzysta musze często wysyłać pliki z partiami basu lub elektryka,i tym samym potrzebuje jakiegoś preampu aby to w domu nagrać tak,żeby jakoś brzmiało,do tej pory używalem wynoszonego ze studia Ivory,jednak chcem kupić coś,z czego będe mógł kożystać na stałe,za maksymalnie 600pln,co proponujecie?:> ...
witam ja używam ultragain pro mic 2200 magrywam przez niego i wokale i gitary na basie nietrenowałem kosztuje 649 pln jest to lampka za niedużą kaskę do moich celi wystarcza jak każda lampka ma pewne atuty których niema tranzystor choć więkrzość uważa że w tej cenie lampy nieistnieją i lepiej kupić tranzystor lecz ja nienarzekam posiada filtr górnoprzepustowy i eq parametryczny jeśli chodzi nieskobudżetowy preamp jest ok
polecam z czystym sumieniem
pozdrawiam
witam ja używam ultragain pro mic 2200 magrywam przez niego i wokale i gitary na basie nietrenowałem kosztuje 649 pln jest to lampka za niedużą kaskę do moich celi wystarcza jak każda lampka ma pewne atuty których niema tranzystor choć więkrzość uważa że w tej cenie lampy nieistnieją i lepiej kupić tranzystor lecz ja nienarzekam posiada filtr górnoprzepustowy i eq parametryczny jeśli chodzi nieskobudżetowy preamp jest ok
polecam z czystym sumieniem
pozdrawiam
maksymalnie 600pln,co proponujecie?:>
Podlogowy korektor graficzny lub parametryczny porzadnej firmy - np. BOSS. Jezeli masz interfejs -10, to najprawdopodobniej nie bedziesz musial za bardzo sie wzmacniac. Korekcja na zero, jezeli poziom bedzie wystarczajacy, to bajer w bypassie (wtedy moze to byc nawet distor czy cos) zeby tylko jako bufor z imp wejsciowa 1M pracowal. Z basem moze byc gorzej, bo producenci celowo daja male kondensatorki na wejsciach i wyjsciach i tylko basowe pudelka nie obcinaja dolu. Jak jestes przewrazliwiony, to mozesz zasilac bajer wyzszym napieciem, wtedy trudniej go bedzie przesterowac, z drugiej strony bateria zapewnia calkowity brak przydzwieku z zasilacza.
Dziala, sprawdzone wielokrotnie.
Podlogowy korektor graficzny lub parametryczny porzadnej firmy - np. BOSS. Jezeli masz interfejs -10, to najprawdopodobniej nie bedziesz musial za bardzo sie wzmacniac. Korekcja na zero, jezeli poziom bedzie wystarczajacy, to bajer w bypassie (wtedy moze to byc nawet distor czy cos) zeby tylko jako bufor z imp wejsciowa 1M pracowal. Z basem moze byc gorzej, bo producenci celowo daja male kondensatorki na wejsciach i wyjsciach i tylko basowe pudelka nie obcinaja dolu. Jak jestes przewrazliwiony, to mozesz zasilac bajer wyzszym napieciem, wtedy trudniej go bedzie przesterowac, z drugiej strony bateria zapewnia calkowity brak przydzwieku z zasilacza.
Dziala, sprawdzone wielokrotnie.
dobra patrze na ten guitar port-juz kiedyś zastanawiałem się nawet nad jego zakupem...i nasuwa się pytanie,przecież wyjście z basu(pasywnego) jest znacznie cichsze,niż wyjscie gitarowe! jak to będzie działać?:>
...Ta gówniana zabawaka, w tak atrakcyjnej cenie byc się zdaje przeznaczona do współpracy z gitarrrrą.
...
...gitarrra?za duzo Kilera Monter
...a powaznie to zabawka zabwaka ale egzamin powinna zdac w Twoim przypadku...aby rozwiac swoje watpliwosci skocz do najblizszego sklepu i przetestuj...
[addsig]
...
...gitarrra?za duzo Kilera Monter

[addsig]
-->play your reason system<--
...Jak dla mnie taki zakup będzie przerostem formy nad treścią.
A tak naprawde to potrzebujesz miksera SOUNDCRAFT COMPACT 4
...
o, to to
A tak naprawde to potrzebujesz miksera SOUNDCRAFT COMPACT 4

...
o, to to
A tak naprawde to potrzebujesz miksera SOUNDCRAFT COMPACT 4 :-
Nie psuj brzmienia zadnymi podami itp. Naprawde juz lepszy bedzie compact4 (+ew. kompresor).
mówisz o Behrigerze mic100?
ciekawe...nie pomyślałem,musze to sprawdzić,bo do tej pory tego "pudełka" używałem tylko do wokali lo-fi ;)