Witam,
Zaczynam powoli, drobnymi krokami budować swoje domowe studio nagrań. Za sobą mam już skończoną adaptację akustyczną studia i wymianę kompa. Teraz szukam dobrego mikrofonu pojemnościowego do nagrywania wokalu i czasami gitary akustycznej. Na ów sprzęt mogę wyłożyć około 1500zł. Od razu mówię, że ten mikrofon na początku będzie pracował z preampem karty muzycznej Echo Layla 3G. Proszę w związku z tym o radę, który z dostępnych mikrofonów jest wart uwagi. Szukam raczej mikrofonu o ciepłym, bliskim brzmieniu. Na rynku jest tyle różnych marek mikrofonów, a ja nie mam możliwości przesłuchania wszystkich. Chciałbym, więc usłyszeć wasze opinie na temat używanych przez was mikrofonów z w/w przedziału cenowego. Zastanawiałem się nad CAD m177, Audio-technica at3035. Może znacie ich brzmienie? Posłucham również innych propozycji.
Pozdr.
Mikrofon do nagrywania wokalu do 1500zł
Re: Mikrofon do nagrywania wokalu do 1500zł
heh..ostatnio tesh (po raz kolejny) przechodzilem przez to pieklo ;) , na pytanie typu "jaki mikrofon" najlepiej poszukac odpowiedzi w archiwm forum, aszybko uswiadomisz sobie ze mija sie z celem
. Osobiscie zas zwrocilbym uwage na swietnie brzmiace majki marki MXLmxlmics
szszzzz....over

szszzzz....over

Ja na twoim miejscu dorzuciłbym stówę i kupił parkę AKG 2000B. Dla mnie wypasiok.
...Ja na twoim miejscu dorzuciłbym stówę i kupił parkę AKG 2000B. Dla mnie wypasiok....
No bo do akustyka to parka koniecznie !
No bo do akustyka to parka koniecznie !
teraz jest promocja i octava MKL2500 kosztuje (uwaga!) 1550PLN, (wczesniej bylo to 2320zl)
warto pomyslec nad tym majkiem
warto pomyslec nad tym majkiem
ja mam mxl900 ma nagrany materaił jest badrzo blisko ale do miękkiego nie należy do tego preamp ultragain pro mic2200 jakoś idzie w 1500 się zmieścisz z kablami można się pobawić za tą kasę ciekawe rozwiązanie chociaz nasz wspaniały orbit zjechał ten mikrofon na maxa hehehe ale on się niezna :P
pozdrawiam
pozdrawiam