Paczka Peavey 412 Slant
gadu-gadu 4021735
Re: Paczka Peavey 412 Slant
...Czy ktoś grał na tej paczce? Proszę o opinie.
...
Może otwórz sklep gitarowy ? Z twoim zapałem do testowania sprzetów mógłbyś odnieść sukces.
...
Może otwórz sklep gitarowy ? Z twoim zapałem do testowania sprzetów mógłbyś odnieść sukces.
...Czy ktoś grał na tej paczce? Proszę o opinie.
...
paczka paczką ale najważniejsze jest co uzyskujesz z instrumentu z palców
kalamb
...
kalamb
boże - jak mi się robi słabo jak czytam takie teksty ...
pytanie było o paczkę a nie o palce (a Hardi akurat nie ma żadnego problemu z artykulacją).
Grałem chwilę na tej paczce na głowie XXX ale mi nie podeszła (choć przyznaję, że nie wiem jak by się prawdziła przy volume na 8
w sklepie nie mogłem rozkręcić) ... w ogóle trochę nie rozumiem dlaczego peavey tak oszczędza na głośnikach. Te same blue marvele są w peavey classic ... i niestety lekko się chowają przy celestion v30, a w koncu classic to genialny piec !
Podobnie było z 5150 - bardzo mało ludzi gra na tych głowach z oryginalną paczką (tu głośniki sheffield).
boże - jak mi się robi słabo jak czytam takie teksty ...
pytanie było o paczkę a nie o palce (a Hardi akurat nie ma żadnego problemu z artykulacją).
Grałem chwilę na tej paczce na głowie XXX ale mi nie podeszła (choć przyznaję, że nie wiem jak by się prawdziła przy volume na 8

Podobnie było z 5150 - bardzo mało ludzi gra na tych głowach z oryginalną paczką (tu głośniki sheffield).
Warszawa - 'home' studio
Coś mi się wydaje, że chyba dozbieram te 1000 zł, które mi brakuje i kupię jednak paczkę Marshall 1960AV, bo z tego co poszukałem na necie to paczki Peavey nie cieszą się dobrą opinią.
Dzieki Michał
[addsig]
Dzieki Michał
[addsig]
gadu-gadu 4021735
...Coś mi się wydaje, że chyba dozbieram te 1000 zł, które mi brakuje i kupię jednak paczkę Marshall 1960AV, bo z tego co poszukałem na necie to paczki Peavey nie cieszą się dobrą opinią.
Eee... Te Marshalle na G12T-75 moim zdaniem mają okropnę górę. Najlepiej grająca paka jaką słyszałem to Orange 4x12", nawet nie wiem, jakie tam głośniki były. Bardzo dobre grają paki Engla no i Meski, ale te są drogie. Zerknij na Engle.
Jacek
Eee... Te Marshalle na G12T-75 moim zdaniem mają okropnę górę. Najlepiej grająca paka jaką słyszałem to Orange 4x12", nawet nie wiem, jakie tam głośniki były. Bardzo dobre grają paki Engla no i Meski, ale te są drogie. Zerknij na Engle.
Jacek
Jacek...
no tak, ale mi chodzi o paczkę Marshall 1960AV, a ona jest na Celestion Vintage, tak jak Mesa itd. Ciekawą rzeczą jest to, że jak tak się patrzy na różnych gitarzystów to mimo, że grają na różnych głowa, preampach i końcówkach mocy, to jednak większość jedzie na paczkach Marshall, a zwłaszcza na 1960AV, więc coś chyba w tym musi być
[addsig]
Jacek...
no tak, ale mi chodzi o paczkę Marshall 1960AV, a ona jest na Celestion Vintage, tak jak Mesa itd. Ciekawą rzeczą jest to, że jak tak się patrzy na różnych gitarzystów to mimo, że grają na różnych głowa, preampach i końcówkach mocy, to jednak większość jedzie na paczkach Marshall, a zwłaszcza na 1960AV, więc coś chyba w tym musi być

[addsig]
gadu-gadu 4021735
Marshalle na G12T-75 [..]
> no tak, ale mi chodzi o paczkę Marshall 1960AV, a ona jest na Celestion Vintage
OK, tej nie slyszałem z bliska, znam tę, o której pisałem.
> większość jedzie na paczkach Marshall, a zwłaszcza na 1960AV, więc coś chyba w tym musi być
Może. Ale Kozakiewicz woli Engle
No i nie tylko on ;) Nie namawiam na zakup, a na posłuchanie - naprawdę warto.
Jacek
> no tak, ale mi chodzi o paczkę Marshall 1960AV, a ona jest na Celestion Vintage
OK, tej nie slyszałem z bliska, znam tę, o której pisałem.
> większość jedzie na paczkach Marshall, a zwłaszcza na 1960AV, więc coś chyba w tym musi być

Jacek
Orange uzywa Celestion Vintage 30 a Marshall - Vintage 70. Z tym ze paczka Orange wazy wiecej od Marshalla bo scianki ma grube jak pancerz w hitlerowskim czolgu.
No i nie tylko on ;) Nie namawiam na zakup, a na posłuchanie - naprawdę warto.
Jacek...
Słuchałem Engla- żaden wypas. 1960AV rules i koniec, żadna Mesa się do niej nawet nie umywa, zwałszcza za 5K, ciekawe co tam tyle kosztuje?Chyba napis . A że Kozak gra? Pewnie dostał za darmo, tak jak Lipa Rivere. Miałem też Orange, bardzo fajna paczka, ale faktycznie nieporęczna. Do starych piecy i do "nienapier...." polecampaki na Greenbackach - miód.
Pozdro
H

Jacek...
Słuchałem Engla- żaden wypas. 1960AV rules i koniec, żadna Mesa się do niej nawet nie umywa, zwałszcza za 5K, ciekawe co tam tyle kosztuje?Chyba napis . A że Kozak gra? Pewnie dostał za darmo, tak jak Lipa Rivere. Miałem też Orange, bardzo fajna paczka, ale faktycznie nieporęczna. Do starych piecy i do "nienapier...." polecampaki na Greenbackach - miód.
Pozdro
H