SIR w Cool Edit Pro 2 - jak go ustawić?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
AM
SIR w Cool Edit Pro 2 - jak go ustawić?

Post autor: AM » niedziela 19 wrz 2004, 20:55

SIR to najpikniejsze darmowe poglosy jakie kiedykolwiek slyszalem. Nagrywam w Cool Edit Pro 2 i chciaBbym z nich korzystac - jednak co zrobi z tym przesuniciem. Moze ktos juz przerobil ten problem. Bardzo prosze o pomoc bo sam nie dam sobie rady a zal aby takie poglosy lezaly na dysku bezrobotne. Z gory dziekuje i czekam na odpowiedz.
Mam 39 lat a od 18-tu pracuje jako nauczyciel muzyki. Od kilku lat jako hobby interesuje sie nagrywaniem i realizacja dzwieku. Od trzech lat jestem prenumeratorem Estrada i Studio.

Awatar użytkownika
spiker

Re: SIR w Cool Edit Pro 2 - jak go ustawić?

Post autor: spiker » poniedziałek 20 wrz 2004, 09:12

Zajrzyj tu
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » poniedziałek 20 wrz 2004, 09:16

i przejrzyj ostatnią poradę w FAQ

(przepraszam, ten link mi nie wyszedł)
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
AM

Post autor: AM » poniedziałek 20 wrz 2004, 18:33

...Zajrzyj tu...

Dzięki za wskazówki ale nic z tego nie wyszło. Nie jestem biegły w angielskim jednak tam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie nie znalazłem.
Mam 39 lat a od 18-tu pracuje jako nauczyciel muzyki. Od kilku lat jako hobby interesuje sie nagrywaniem i realizacja dzwieku. Od trzech lat jestem prenumeratorem Estrada i Studio.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 21 wrz 2004, 12:51

Dzięki za wskazówki ale nic z tego nie wyszło. Nie jestem biegły w angielskim jednak tam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie nie znalazłem. ...

Cześć.

Angielski angielskim, ale tam jest rysunek ....

pozwolę sobie rónież zacytować p. Szkudlika:

"Jezeli masz innego kubusia nix SX2 lub SL2 ( lub inny sekwencer ... ) to niestety musisz kompensowac sciezki recznie - na wszystkie slady w ktorych nie ma SIRa trzeba zapiac cos co da dokladnie tyle probek opoznienia co SIR (czyli 8960 probek). Na pewno istnieje darmowka VST co to robi ...".

Po prostu SIR wprowadza Ci na śladzie w którym go zapiąłeś opóźnienie , o którym i Herr Knufinke i p. Szkudlik pisze czyli 8960 sampli. Nie masz innego wyjścia jak opóźnić pozostałe ścieżki.

Masz jeszcze inne wyjście: poczekać aż Ch.Knufinke zrobi co obiecał-bezlatencyjną wersję SIR'a nad którym ciągle still working....albo użyć sekwencer, który kompensuje te nieszczęsne sample samodzielnie.

pozdrowienia

pozdrówka

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Post autor: OYCIECPIOTR » wtorek 21 wrz 2004, 16:35

"Jezeli masz innego kubusia nix SX2 lub SL2 ( lub inny sekwencer ... ) to niestety musisz kompensowac sciezki recznie -

Cubase SE też to potrafi.

pozdro

OPe

[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Awatar użytkownika
AM

Post autor: AM » czwartek 23 wrz 2004, 09:33

...Dzięki za wskazówki ale nic z tego nie wyszło. Nie jestem biegły w angielskim jednak tam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie nie znalazłem. ...

Cześć.

Angielski angielskim, ale tam jest rysunek ....

pozwolę sobie rónież zacytować p. Szkudlika:

"Jezeli masz innego kubusia nix SX2 lub SL2 ( lub inny sekwencer ... ) to niestety musisz kompensowac sciezki recznie - na wszystkie slady w ktorych nie ma SIRa trzeba zapiac cos co da dokladnie tyle probek opoznienia co SIR (czyli 8960 probek). Na pewno istnieje darmowka VST co to robi ...".

Po prostu SIR wprowadza Ci na śladzie w którym go zapiąłeś opóźnienie , o którym i Herr Knufinke i p. Szkudlik pisze czyli 8960 sampli. Nie masz innego wyjścia jak opóźnić pozostałe ścieżki.

Masz jeszcze inne wyjście: poczekać aż Ch.Knufinke zrobi co obiecał-bezlatencyjną wersję SIR'a nad którym ciągle still working....albo użyć sekwencer, który kompensuje te nieszczęsne sample samodzielnie.

pozdrowienia

pozdrówka

...

Duze dzieki - to jest sposób. Dopóki Ch.Knufinke nie udoskonali swojego produktu bede robil to recznie - to chyba jedyny pomysl. Ale mam wiadomosc dla wszestkich Cool - lowiczów, najnowsze wcielenie Cool Edit pt. "Adobe Audytion" przelicza to wszystko z poziomu programu. Ma niezly adapter dla wszystkich wtyczek VST. SIR tez idzie bez opóznien. Jeszcze raz dzieki za informacje - pozdrawiam AM

ODPOWIEDZ