Czy warto nagrywać pod linuxem ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
namida
Czy warto nagrywać pod linuxem ?

Post autor: namida » niedziela 19 wrz 2004, 19:34

czy ktos z was nagrywal pod linux`em , oczywiscie chodzi o "studio" domowe , nagrywanie klawiszy , gitar itp , dotychczas nagrywalismy u znajomego ( Cubase Staniberga ) pod windows`em .

Oczywiscie jezeli w tym wypadku winda jest na plus to pozostanie mi instalowanie drugiego systemu , natomiast jezeli nie ma roznicy to z jakiego oprogramowania pod linem ( debian ) korzystac i jeszcze jedno pytanko jakie polecacie sluchawki , ktore sa naprawde dobre i w przystepnej cenie ;) lub dobry zestawik glosnikowy zeby starczylo do odsluchiwania nagranej muzyki

dzieki i pozdrawiam

Ryba

Re: Czy warto nagrywać pod linuxem ?

Post autor: Ryba » niedziela 19 wrz 2004, 19:50

Radzę przejrzeć ostatnie dwa numery eis , są tam artykuły właśnie na ten temat .ryba

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » niedziela 19 wrz 2004, 22:02

http://linux-muzyka.ixion.pl - warto zajrzeć też tutaj.

Przy okazji: specjalny wykład na temat Linuxa w zastosowaniach związanych z audio będzie miał miejsce na tegorocznym WEF, więc jeśli będziesz w tym czasie w Wa-wie to i tam pewnie warto będzie zajrzeć (tym razem "fizycznie", nie wirtualnie).

Redakcja

Post autor: Redakcja » niedziela 19 wrz 2004, 22:19

...Przy okazji: specjalny wykład na temat Linuxa w zastosowaniach związanych z audio będzie miał miejsce na tegorocznym WEF...

Warsaw Electronic Festival 2004
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

namida

Post autor: namida » niedziela 19 wrz 2004, 22:49

......Przy okazji: specjalny wykład na temat Linuxa w zastosowaniach związanych z audio będzie miał miejsce na tegorocznym WEF...

Warsaw Electronic Festival 2004

...

Bedzie to raczej problem dla mnie , mam nadzieje ze znajdzie sie gdzies na necie obszerny opis tego co sie tam dzialo ...lub moze szanowna redakcja cos zamiesci na swoich lamach ;)

namida

Post autor: namida » niedziela 19 wrz 2004, 22:55

...http://linux-muzyka.ixion.pl - warto zajrzeć też tutaj.

Przy okazji: specjalny wykład na temat Linuxa w zastosowaniach związanych z audio będzie miał miejsce na tegorocznym WEF, więc jeśli będziesz w tym czasie w Wa-wie to i tam pewnie warto będzie zajrzeć (tym razem "fizycznie", nie wirtualnie)....

thx`y za linka , paczek pod debiana Protux`a nie ma ale za to sa Ardour`a , zobaczymy co sie z tego uplodzi dobrego ;)

jeszcze raz dzieki

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » niedziela 19 wrz 2004, 22:58

Bedzie to raczej problem dla mnie , mam nadzieje ze znajdzie sie gdzies na necie obszerny opis tego co sie tam dzialo ...lub moze szanowna redakcja cos zamiesci na swoich lamach ;)

...

Organizatorzy WEF kooperują między innymi z Jazz Radiem - sporo materiałów (muzyki, informacji, wywiadów) można potem usłyszeć w audycji Future Shock nadawanej przez tą stację (również przez Internet). Myślę, że i ta edycja festiwalu zaistnieje w jakiś sposób w eterze (niemniej nie jestem organizatorem, ani współpracownikiem czy pracownikiem Jazz Radia, więc nie jest to wiadomość na "100%").

namida

Post autor: namida » wtorek 21 wrz 2004, 21:29

...Bedzie to raczej problem dla mnie , mam nadzieje ze znajdzie sie gdzies na necie obszerny opis tego co sie tam dzialo ...lub moze szanowna redakcja cos zamiesci na swoich lamach ;)

...

Organizatorzy WEF kooperują między innymi z Jazz Radiem - sporo materiałów (muzyki, informacji, wywiadów) można potem usłyszeć w audycji Future Shock nadawanej przez tą stację (również przez Internet). Myślę, że i ta edycja festiwalu zaistnieje w jakiś sposób w eterze (niemniej nie jestem organizatorem, ani współpracownikiem czy pracownikiem Jazz Radia, więc nie jest to wiadomość na "100%")....

.........zainteresowalem sie tym tematem dosc powaznie , odnosie transmisji itp w/w , narazie radio milczy ale atakuje i jak cos bedzie wiadome to dam znac

pozdrawiam

ODPOWIEDZ