Na czym pracują najlepsi?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
wilsonpro
Na czym pracują najlepsi?

Post autor: wilsonpro » środa 01 wrz 2004, 20:16

Chciałbym sie dowiedziec na jakich syntezatorach pracuja najlepsi producenci hip hopowi na świecie?Może ktoś gdzieś czytał?

na forum ktos kiedys napisał ze dr.dre pracuje na "studio elektronics omega 8" ktoś wie wiecej???

pozdrowionka.

Awatar użytkownika
tomsfactory

Re: Na czym pracują najlepsi?

Post autor: tomsfactory » środa 01 wrz 2004, 21:26

...Chciałbym sie dowiedziec na jakich syntezatorach pracuja najlepsi producenci hip hopowi na świecie?Może ktoś gdzieś czytał?

na forum ktos kiedys napisał ze dr.dre pracuje na "studio elektronics omega 8" ktoś wie wiecej???

pozdrowionka.

...

Najlepsi pewni pracuja na najlepszych (syntezatorach tez)

Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » czwartek 02 wrz 2004, 00:59

...Chciałbym sie dowiedziec na jakich syntezatorach pracuja najlepsi producenci hip hopowi na świecie?Może ktoś gdzieś czytał?

pozdrowionka.

...

Przyznam, że nie lubie takich pytań - czyli jaki syntezator byłby ten, najlepszy i drogi... Prawdę mówięc jeśli masz dobre pomysły zrobisz to na skromnym instrumencie...

Awatar użytkownika
Zbych

Post autor: Zbych » czwartek 02 wrz 2004, 08:44

To jest pytanie w stylu: na czym pracują najlepsi, bo mam do wydania trochę kasy i chcę mieć to samo, żeby tak samo brzmieć

Zbych

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » czwartek 02 wrz 2004, 09:02

Już samo określenie "najlepszy" jest czysto subiektywne.

Zgadzam się z belcanto - wielu "najlepszych" ma olbrzymią masę doskonałego sprzętu, choć większość lub nawet czasami wszystko co u nich słychać można zrobić na dużo prostszych i tańszych narzędziach.

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » czwartek 02 wrz 2004, 10:04

ludzie nieprosiłem was o wasze filozofie!skoro niemacie wiedzy na ten temat to niewbijajcie sie mi na posta byle zeby cos napisac.

co do mojego pytania:Poprostu jestem ciekawy jak oni pracuja i na czym.Doskonale wiem ze sprzet to nie wszystko ale wy odrazu musicie sie czepiac,dajcie sobie spokuj.Mam nadzieje ze ktos sie znajdzie na tym forum i odpowie mi na moje pytanie KONKRETNIE.dzieki i pozdro

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » czwartek 02 wrz 2004, 10:07

...To jest pytanie w stylu: na czym pracują najlepsi, bo mam do wydania trochę kasy i chcę mieć to samo, żeby tak samo brzmieć

Zbych...

To już inna sprawa - jeśli masz do wydanie trochę kasy i chesz być najlepszy to kup sobie soć takiego:

- ten instrument napewno cię zadowoli...

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » czwartek 02 wrz 2004, 11:11

...Chciałbym sie dowiedziec na jakich syntezatorach pracuja najlepsi producenci hip hopowi na świecie?

Też się tym interesowałem i nie po to (jak tu myśli większość z filozofów)

żeby zdobyć taki sprzęt tylko z czystej ciekawości związanej z danymi brzmieniami, bo wiadomo np. że kultowym urządzeniem do tworzenia podkladów rapowych, hh itd. są samplery-beatboxy`z serii AKAI MPC ale NIE TYLKO ----> i ucieszyłbym się gdybym się dowiedział że dany podklad był zrobiony np na jakimś grooveboxie Rolanda i brzmi tak zaj....ście - a ja wcześniej myślałem że ma tego "ducha" z MPCta - co oczywiście świadczy o tym że można robić beaty na czymś tańszym.

Wracając do tematu - ostatnio kumpel kupił rejestrator HD w racku Roland VSR880 do naszego wspólnego domowego studia projektowego (WYPAS maszynka) i uśmiech rozciągnął mi japę jak na stronie Gangstarra zobaczyłem spis urządzeń prywatnego studyjka Dj'a Premiere'a a tam 5 TAKICH VSR'ów SPIĘTYCH W RACKU......i żadnych innych HD recorderów.

Dobra rada:

Najlepiej odwiedź strony internetowe nie samych kapel, ale DJów którzy skladają dla nich podklady

P.S. niestety w tych czasach najlepsi pracują na najdroższym sprzęcie - ale to jak kolekcjonowanie samochdów..... w muzie liczy się pomysł i wykorzystanie dostępnych urządzeń w 100%. Finito.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
hudy

Post autor: hudy » czwartek 02 wrz 2004, 11:30

...ludzie nieprosiłem was o wasze filozofie!skoro niemacie wiedzy na ten temat to niewbijajcie sie mi na posta byle zeby cos napisac.

do hip-hopu sie nadajesz...sorry, ale jestes zalosny...

profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » czwartek 02 wrz 2004, 11:53

...ludzie nieprosiłem was o wasze filozofie!skoro niemacie wiedzy na ten temat to niewbijajcie sie mi na posta byle zeby cos napisac.

co do mojego pytania:Poprostu jestem ciekawy jak oni pracuja i na czym.

Zastanawiam sie skad takie idiotyczne pytanie ....... ? no ale jesli juz jest no to prosze kilka linkow

Studio 1

Studio ATB

ARN Studio

Najlepis graja na najlepszym !:) kazdy kto osiagnie jakis sukces przewaznie buduje swoje studio, i inwestuje w swoj warsztat pracy , a ze za granicą np . w niemczech jest tzw. rynek Singli , wystarczy wydac jeden dwa single ktore sprzedaja sie w miare dobrze , a zarobioną kase czesto gesto Artysta pakuje w studio , i myslisz ze sie szczypie ? osobiscie watpie .

Co do drugiej czesci pytania .."JAK ONI PRACUJA"" Ciekwy jestem gdzie czeroiesz inspiracje ? to mnie przewaliło . ....

ODPOWIEDZ