Mam male doswiadczenie z prof.kartami do Dzwieku tak wiec moje pytanie moze wydawac sie blache.Uzywajac Cubase VST 32 i kilku syntezatorow nie potrafie nagrac na tarcku w programie audio sygnalu z tych instrumentow.Tzn.Wszystkie sa podlaczone tez przez midi ktore dziala poprawnie ale gdy na audio tracku nagrywam sygnal laczy on caly dzwiek ze wszystkich instrumentow w jeden track...czy da sie to jakos wyodrebnic zeby slyszec wszystkie sygnaly w sluchawkach a nagrywac tylko jeden?Wszystkie sa oczywiscie podlaczone do osobnych wejsc na karcie.:)
Wczesniej mialem Audigy platinum ex i ustawialem to w opcjach karty i wsio dzialalo a tu lipa...Tak szczerze to w ustawieniach mixera karty nie ma za wiele opcji.I jeszcze jedno jaki program do pracy z midi jest wedlog was the best?Uzywam 3 syntezatorow a na kompie chce tylko to laczyc bez zadnych udziwnien....dzienx za ewentualna pomoc.
[addsig]
Problemy z Delta 1010lt
Re: Problemy z Delta 1010lt
W Cubasie opcja VST input.
Jak to otworzysz to będziesz miał ponumerowane wejścia twojej karty i jeden kanał stereo Mix.
Musisz sobie zaznaczyć ( za aktywować ) dany kanał z którego chcesz nagrywać.
Jak to zamkniesz to przed nagraniem musisz jeszcze ustawić w danym kanale na który chcesz nagrać daną próbkę. W górnej części miksera ( VST channel mixer)ustawiasz kanał wejściowy możliwe są do ustawienia tylko te kanały które za aktywowałeś w oknie VST input.
Jeżeli za aktywujesz kanał mix to będzie on zbierał dźwięk zmiksowany poza programem Cubase na mikserze karty 1010lt.
Pozdrawiam, Sroka
Jak to otworzysz to będziesz miał ponumerowane wejścia twojej karty i jeden kanał stereo Mix.
Musisz sobie zaznaczyć ( za aktywować ) dany kanał z którego chcesz nagrywać.
Jak to zamkniesz to przed nagraniem musisz jeszcze ustawić w danym kanale na który chcesz nagrać daną próbkę. W górnej części miksera ( VST channel mixer)ustawiasz kanał wejściowy możliwe są do ustawienia tylko te kanały które za aktywowałeś w oknie VST input.
Jeżeli za aktywujesz kanał mix to będzie on zbierał dźwięk zmiksowany poza programem Cubase na mikserze karty 1010lt.
Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
Re: Problemy z Delta 1010lt
..wielkie dzienx