Roland MC 505 - wyświetlacz

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Wavey
Roland MC 505 - wyświetlacz

Post autor: Wavey » środa 04 sie 2004, 11:24

Witam! To jeszcze raz ja-może ktoś się orientuje ,czy jest możliwość wymiany baterii w Rolandzie MC 505? Po prostu wyświetlacz nie pokazuje już wszystkich literek-konkretnie to są prawie zawsze nie widoczne dwie.Sprzęt ma już cztery latka...

Jakby ktoś się orientował to proszę o info.

Wavey
sam robię muzę-klimat? coś pomiędzy muzyką etniczną a transowym techno... aktualnie pracuje na Rolandku MC 505...

Awatar użytkownika
AXIS

Re: Roland MC 505 - wyświetlacz

Post autor: AXIS » środa 04 sie 2004, 20:57

czy jest możliwość wymiany baterii w Rolandzie MC 505? Po prostu wyświetlacz nie pokazuje już wszystkich literek-konkretnie to są prawie zawsze nie widoczne dwie.Sprzęt ma już cztery latka...

To raczej nie bateria. Ona podtrzymuje zawartość pamięci MC-505 po wyłączeniu go z sieci. Wyświetlacz jest albo uszkodzony, albo folia podświetlająca już się zużyła. W obu przypadkach niestety czeka Cię wizyta w serwisie.

Pozdrawiam,

Maciej R.

solar

Post autor: solar » piątek 06 sie 2004, 01:05

...Witam! To jeszcze raz ja-może ktoś się orientuje ,czy jest możliwość wymiany baterii w Rolandzie MC 505? Po prostu wyświetlacz nie pokazuje już wszystkich literek-konkretnie to są prawie zawsze nie widoczne dwie.Sprzęt ma już cztery latka...

Jakby ktoś się orientował to proszę o info.

Wavey ...

Tez nie sadze,zeby to byla kwestia baterii,mam to samo a nawet jeszcze gorzej bo wiecej niz dwa miejsca nie dzialaja,poza tym bardzo czesto to wystepuje w tych modelach wiec sie nie martw;)ja tak mialem od razu jak go kupilem(podobno wczesniej zabawil nawet u Kazika w studiu)i mam nadal,wazne,ze gra w porzadku i suwaki/galy chodza,pozdr

Wavey

Post autor: Wavey » piątek 06 sie 2004, 13:35

Witam! dzięki za odzew!

Mam jeszcze tylko pytanko: masz może instrukcję po polsku do Rola MC505ki? Chodzi mi tylko o bardzo podstawowe funkcje: nagrywanie i kasowanie-nic wiecej. Do tej pory montowałem muzę na Yamaszce RM1X...niby są podobne,a jednak mam trochę problemików ...powoli jednak idę do przodu.Jakbyś mógł to daj znać.

PS:

do dystrybutora juz kilka razy pisałem ,ale jak dotąd zero odzewu....
sam robię muzę-klimat? coś pomiędzy muzyką etniczną a transowym techno... aktualnie pracuje na Rolandku MC 505...

ODPOWIEDZ