Jakich wtyczek używać do masteringu wokali?
witam wszystkich mam pytanie jakie sa najlepsze wtyczki do masteringu wokali??? czy moglibyscie podac kilka nazw takich pluginów? Następna sprawa dotyczy programu lub wtyczki ktora by umozliwiala skopiowanie brzmienia z utworu A i zastosowanie go w utworze B. był taki program kiedys na płycie EIS ale dzialal tandetnie a raczej w ogole nie dzialal czy mozecie mi polecic jakis dobry program tego typu.
Re: Jakich wtyczek używać do masteringu wokali?
Następna sprawa dotyczy programu lub wtyczki ktora by umozliwiala skopiowanie brzmienia z utworu A i zastosowanie go w utworze B.
taki "plugin" nazywa sie:
"idz to tego samego studia gdzie nagrano utwor A i nagraj tam utwor B"
sorry, ale gdyby taki plugin istnial to zycie byloby za nudne
A co do vocali, to sprecyzuj o co chodzi z "masteringiem vocali" - jakies nagrania chorow czy vocalu bez muzyki? Zwykle vocal sie obrabia na sciezkach, a masteruje potem calosc utworu.
[addsig]

A co do vocali, to sprecyzuj o co chodzi z "masteringiem vocali" - jakies nagrania chorow czy vocalu bez muzyki? Zwykle vocal sie obrabia na sciezkach, a masteruje potem calosc utworu.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
ochodzi mi o poprawienie brzmienia wokalu nie chodzi mi o chorek tylko hmmm nie wiem jak to napisac- o głowna partie w piosence ( refreny,zwrotki) mam nadzieje ze jasno napisalem sory jestem poczatkujacy i nie zs bardzo wiem jak to fachowo nazwac. wiem ze moj mastering w niczym nie bedzie przypomninał prawdziwego mastera ale chodzi mi o poprawe wokalu w piosence tak by brzmiał bardziej naturalnie. Czy sa jakies wtyczki do poprawy brzmienia?
... Następna sprawa dotyczy programu lub wtyczki ktora by umozliwiala skopiowanie brzmienia z utworu A i zastosowanie go w utworze B.
...
owszem istnieją takie wtyczki, ale nie łudź się, że z kiepskiego nagrania nagle wyskoczy ci "czarna" Metallica np.
steinberg freefilter
EQurve (producenta nie pamiętam)
jest ich oczywiście więcej, ale w tym momencie sobie nie przypominam.

...
owszem istnieją takie wtyczki, ale nie łudź się, że z kiepskiego nagrania nagle wyskoczy ci "czarna" Metallica np.
steinberg freefilter
EQurve (producenta nie pamiętam)
jest ich oczywiście więcej, ale w tym momencie sobie nie przypominam.
podejzewam ze chodzi Ci o dobre brzmienie wokalu -przedewszystkim dobry dzwięk u żródła czyli: dobry wokalista dobry sprzęt kompetentny realizator dżwięku sory za małą dygresje ,ale taka jest prawda bez dobrego sprzętu-i przedewszystkim uzdolnionych ludzi nie uzyskasz dobrego brzmienia....mozesz co najwyzej sprawic zeby nei było koszmarne i jakoś "gadało" tutaj jest troche pracy : lekkie podbicie jakimś korektorem (np:Psp Master Q)prezencji wokalu , dobra kompresja i desser (ja mam dosc niekonwencjonalny sposób-używam wielopasmowego kompresora Akai QuadComp w którym tak ustawiam pasma ze jedno to zgloski wybuchowe a drugie syczące i te częstotliwości odpowiednio kompresuje) pozatym polecam wtyczke symulującą brzmienie mikrofonów - Antares Mic Modeller .
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
...pozatym polecam wtyczke symulującą brzmienie mikrofonów - Antares Mic Modeller ....
niestety cena zabija. myśle że wtyczka nie warta swoich pieniędzy
niestety cena zabija. myśle że wtyczka nie warta swoich pieniędzy
no fakt..dla amatora tak...alezawsze jest wersja trial... :]
...no fakt..dla amatora tak...alezawsze jest wersja trial... :]...
gdzie znajdę tą wtyczkę !!! DZIĘKI
gdzie znajdę tą wtyczkę !!! DZIĘKI
http://www.antarestech.com/download/demoform.shtml wybierasz : Microphone Modeller ,interesujący cię format,platforme i podajesz swój e mail