Widziałem na G3, że Galen Henson (ten od Satrianiego) grał na wzmacniaczu PEAVEY Triple XXX a nie na PEAVEY JSX. Jakoś wydaje mi się to dziwne, że gitarzysta Satrianiego nie gra na wzmacniaczu przez niego sygnowanym. Jestem również ciekaw czym się różni ten jeden wzmacniacz od drugiego. Czy tylko wyglądem i ceną? JSX jest o 1000 zł droższy - płaci się tylko za sygnaturę, a brzmi tak samo jak Triple XXX? Mam DVD z G3 (Satriani, Vai, Malmsteen) i tam widać, że Joe ma kilka wzmacniaczy Triple XXX.
PS. Tak tylko sobie gadam, wrażenia z koncertu i kolejne piwo mają na to wpływ ;)
[addsig]
Joe Satriani i G. Henson - Peavey Triple XXX, a Peavey JSX
gadu-gadu 4021735
Re: Joe Satriani i G. Henson - Peavey Triple XXX, a Peavey JSX
Ja tam nie wiem czym sie rożnia, ale na moje oko to tylko wygladem.
Jose Satriani pogrywał na Tryplu, bardzo mu sie podobał, ale nie było tam jego nazwiska i było mu głupio, bo ma juz gitare ze swoim nazwiskiem, pasek ze swoim nazwiskiem, kostki ze swoim nazwiskiem, majtki ze swoim nazwiskiem, a wzmak jakiś zwykły. Wiec mu Piwej zrobił. hehe!!
W tryplu montuja lampy ECC(coś tam) a w JSX EL(coś tam).
Ja mam Trypla i jest niesamowity i nie z tego wzgledu, ze grał na nim łysy, tylko dlatego ze gra na nim Patrick Rondat (taki francuski gitarnik, polecam posłuchać).
Poza tym Trypel jest ładniejszy:) Fajne laski na przedniej blaszce:)
Pozdrawiam!
Jose Satriani pogrywał na Tryplu, bardzo mu sie podobał, ale nie było tam jego nazwiska i było mu głupio, bo ma juz gitare ze swoim nazwiskiem, pasek ze swoim nazwiskiem, kostki ze swoim nazwiskiem, majtki ze swoim nazwiskiem, a wzmak jakiś zwykły. Wiec mu Piwej zrobił. hehe!!
W tryplu montuja lampy ECC(coś tam) a w JSX EL(coś tam).
Ja mam Trypla i jest niesamowity i nie z tego wzgledu, ze grał na nim łysy, tylko dlatego ze gra na nim Patrick Rondat (taki francuski gitarnik, polecam posłuchać).
Poza tym Trypel jest ładniejszy:) Fajne laski na przedniej blaszce:)
Pozdrawiam!
Szukam sponsora, albo sponsorki:)