Waveterminal 192X, Juli@, MAYA 44 MKII, Echo MIA MIDI
Witam
Wiem, ze ten problem jest walkowany przecietnie raz na dwa dni, ale musze sie was poradzic, poniewaz jest to dla mnie ogromnie wazne.
Ponizej jest kopia listu, ktory wyslalem do jednego z dystrybutorow kart dzwiekowych:
--------------------------------------------------------------------
Witam
Jestem zainteresowany zakupem karty dzwiekowej.
Niestety nie moge sie zdecydowac na model. W gre wchodza:
Waveterminal 192X , Juli@, MAYA 44 MK II.
Karta potrzebna mi jest do tworzenia utworow muzycznych glownie wewnatrz komputera.
Komuter ma procesor PIV 3.0G HT, Plyte ASUS P4C800 Deluxe, 512MB Ram.
Uzywam tez zewnetrznego instrumentu przez zlacze TOHOST. Tak wiec zlacze MIDI nie jest niezbedne, jednak wejscie analogowe (stereo) jak najbardziej.
Wykorzystuje probki w formacie sf2 jak i wav (pierwszorzednej jakosci).
Muzyke zaliczyc mozna do klasycznej, dla tego jakosc dzwieku ma priorytetowe znaczenie
(wszelkie "smaczki" instr. detych oraz smyczkowych musza byc slyszalne).
Chce wiedziec rowniez, jakie kable, programy (muzyczne) sa dodawane do poszczegolnych modeli kart.
Nie bede ukrywac, ze podobne zapytanie wyslalem do dystrybutora karty ECHO MIAMIDI, poniewaz ta karta rowniez wchodzi w rachube.
Prosze o fachowa pomoc, ktora pomoze mi w wyborze karty.
Pozdrawiam ........................
---------------------------------------------------------------
No i od was chce rowniez uzyskac pomocy, poniewaz nadmiar modeli kart przyprawia mnie o bol glowy.
Niestety nie moge sobie pozwolic na RME, bo finansowo jestem ograniczony.
Sorry za przydlugawe marudzenie. Oczekuje pomocy .
Pozdrawiam CHRIS
Wiem, ze ten problem jest walkowany przecietnie raz na dwa dni, ale musze sie was poradzic, poniewaz jest to dla mnie ogromnie wazne.
Ponizej jest kopia listu, ktory wyslalem do jednego z dystrybutorow kart dzwiekowych:
--------------------------------------------------------------------
Witam
Jestem zainteresowany zakupem karty dzwiekowej.
Niestety nie moge sie zdecydowac na model. W gre wchodza:
Waveterminal 192X , Juli@, MAYA 44 MK II.
Karta potrzebna mi jest do tworzenia utworow muzycznych glownie wewnatrz komputera.
Komuter ma procesor PIV 3.0G HT, Plyte ASUS P4C800 Deluxe, 512MB Ram.
Uzywam tez zewnetrznego instrumentu przez zlacze TOHOST. Tak wiec zlacze MIDI nie jest niezbedne, jednak wejscie analogowe (stereo) jak najbardziej.
Wykorzystuje probki w formacie sf2 jak i wav (pierwszorzednej jakosci).
Muzyke zaliczyc mozna do klasycznej, dla tego jakosc dzwieku ma priorytetowe znaczenie
(wszelkie "smaczki" instr. detych oraz smyczkowych musza byc slyszalne).
Chce wiedziec rowniez, jakie kable, programy (muzyczne) sa dodawane do poszczegolnych modeli kart.
Nie bede ukrywac, ze podobne zapytanie wyslalem do dystrybutora karty ECHO MIAMIDI, poniewaz ta karta rowniez wchodzi w rachube.
Prosze o fachowa pomoc, ktora pomoze mi w wyborze karty.
Pozdrawiam ........................
---------------------------------------------------------------
No i od was chce rowniez uzyskac pomocy, poniewaz nadmiar modeli kart przyprawia mnie o bol glowy.
Niestety nie moge sobie pozwolic na RME, bo finansowo jestem ograniczony.
Sorry za przydlugawe marudzenie. Oczekuje pomocy .
Pozdrawiam CHRIS
Re: Waveterminal 192X, Juli@, MAYA 44 MKII, Echo MIA MIDI
z tego co piszesz - wynika, że priorytetem jest jakość - więc należy wybrać tą z najlepszymi przetwornikami AD/DA ... i moim zdaniem z wymienionych jest to Waveterminal192X.
[addsig]
[addsig]
Warszawa - 'home' studio
Z tego, co piszesz to Mia MIDI bedzie najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie.
Dzieki
juz myslalem, ze zostalem calkowicie olany przez forumowiczow.
Jeden W192X, drugi MIAMIDI. Chyba rzuce moneta, bo ciezko mi sie zdecydowac.
Rozumiem, ze JULI@ I MAYA 44 MKII odpadaja.
Przynajmniej musze wybrac miedzy dwoma modelami.
Jeszcze raz dziekuje. Jezeli ktos moze dorzucic swoje trzy grosze to bede wdzieczny.
CHRIS
juz myslalem, ze zostalem calkowicie olany przez forumowiczow.
Jeden W192X, drugi MIAMIDI. Chyba rzuce moneta, bo ciezko mi sie zdecydowac.
Rozumiem, ze JULI@ I MAYA 44 MKII odpadaja.
Przynajmniej musze wybrac miedzy dwoma modelami.
Jeszcze raz dziekuje. Jezeli ktos moze dorzucic swoje trzy grosze to bede wdzieczny.
CHRIS
Ja głosuję na Waveterminala 192X. MIA MIDI ma takie same przetworniki jak Delta Audiophile 2496 (a te są gorsze od tych w Juli@), tylko wykorzystuje je w trybie symetrycznym. Waveterminal da Ci najlepszą jakośc podczas nagrywania sygnałów z zewnątrz.
Zbych
Zbych
- przedwczoraj
Waveterminal192X. Rok bezproblemowej pracy, ani jednego zgrzytu awaryjno-sterownikowego. Polecam. Jedyny minus to jedno stereofoniczne wejście analogowe.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- mr-hammond
JEsli chodzi o sterowniki Maya to równiez póki co u mnie bez problemowo , 4 kanały smigają i wszystko gra.
JEstem w pełni zadowolony , tyle tylko ze zadnego softa do niej nie dostałem ale za ta cene to jest ok .zadnych zbędnych rzeczy nie posiada, płacisz tylko za to co bedziesz uzywał w przyszłosci
pozdrawiam
PAWEŁ
JEstem w pełni zadowolony , tyle tylko ze zadnego softa do niej nie dostałem ale za ta cene to jest ok .zadnych zbędnych rzeczy nie posiada, płacisz tylko za to co bedziesz uzywał w przyszłosci

pozdrawiam
PAWEŁ
Mam Echo Mia MIDI. Chodzi rewelacyjnie mimo ze mam plyte Abita z athlonem a producent nie poleca tego zestawu.
Jakosc, sterowniki, wspolpraca z softem - perfekcyjna.
Na karte jest w ogole nowa cena w AF - 1150 PLN brutto wiec niezly
wypas!
--
pozdrawia
bitrate
Jakosc, sterowniki, wspolpraca z softem - perfekcyjna.
Na karte jest w ogole nowa cena w AF - 1150 PLN brutto wiec niezly
wypas!
--
pozdrawia
bitrate
ja mam doswiadczenia tylko z wt192x i to co sobie cenie to:
- bardzo dobre sterowniki (pracuje pod Cubase SL)
- dwa wyjscia stereo - dzieki ktorym moge sie przelaczac pomiedzy dwoma odsluchami (monitorami i zestawm HiFi)
- trzecie wyjscie ze wzmacniaczem sluchawkowym ktory bez problemu napedza moje Sennheiser'y HD265
- dodatkowe wejscie cyfrowe
ale na pewno trzeba rozpatrzyc stosunek cena / jakosc ... od kiedy kupilem ta karte na rynku pojawilo sie wiele rzeczy ... a i wiele potanialo.
[addsig]
- bardzo dobre sterowniki (pracuje pod Cubase SL)
- dwa wyjscia stereo - dzieki ktorym moge sie przelaczac pomiedzy dwoma odsluchami (monitorami i zestawm HiFi)
- trzecie wyjscie ze wzmacniaczem sluchawkowym ktory bez problemu napedza moje Sennheiser'y HD265
- dodatkowe wejscie cyfrowe
ale na pewno trzeba rozpatrzyc stosunek cena / jakosc ... od kiedy kupilem ta karte na rynku pojawilo sie wiele rzeczy ... a i wiele potanialo.
[addsig]
Warszawa - 'home' studio
No coz...
Wyglada na to,ze jutro zakupie wt192X.
Wyczytalem w jakims poscie, ze ktos uwaza (przepraszam tego kogos, ale nie pamietam nick'a) ze MIAMIDI ma szlachetniejsze brzmienie niz WT192X.
I to by mine przekonalo do ECHO MIAMIDI.
Jednakze do WT192X dystrybutor dodaje sporo dodatkow a do MIAMIDI nie daja nic, wiec odpuszcze to 'szlachetne' brzmienie na rzecz softu.
Jutro (z pracy :) ) przeleje kase dystrybutorowi wt192X.
Serdeczne dzieki za pomoc i doradztwo.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i redakcje EIS.
CHRIS
Wyglada na to,ze jutro zakupie wt192X.
Wyczytalem w jakims poscie, ze ktos uwaza (przepraszam tego kogos, ale nie pamietam nick'a) ze MIAMIDI ma szlachetniejsze brzmienie niz WT192X.
I to by mine przekonalo do ECHO MIAMIDI.
Jednakze do WT192X dystrybutor dodaje sporo dodatkow a do MIAMIDI nie daja nic, wiec odpuszcze to 'szlachetne' brzmienie na rzecz softu.
Jutro (z pracy :) ) przeleje kase dystrybutorowi wt192X.
Serdeczne dzieki za pomoc i doradztwo.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i redakcje EIS.
CHRIS