Marian MarcX

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
BlueJack
Marian MarcX

Post autor: BlueJack » wtorek 22 cze 2004, 19:11

Mam pytanie dotyczące karty Marian Marc X.

Otóż rozważam zakup tej karty i w związku z tym prosiłbym o ewentualne sugestie osób, które miały z nią styczność, lub też posiadają taką kartę.

Z góry dziękuję za opinie i pozdrawiam...

Awatar użytkownika
olearnik

Re: Marian MarcX

Post autor: olearnik » środa 23 cze 2004, 12:15

...Mam pytanie dotyczące karty Marian Marc X.

Otóż rozważam zakup tej karty i w związku z tym prosiłbym o ewentualne sugestie osób, które miały z nią styczność, lub też posiadają taką kartę.

Z góry dziękuję za opinie i pozdrawiam...

...

Kup coś innego!!! To taka podstępna karta, z pozoru wszystko jest ok. sterowniki latencja itd. a w praktyce:

-sterowniki gsif powstały pół roku po czasie (chociaż na karcie napisane było że są obecne)

-na 256 próbek potrafi trzeszczeć PSP Reverb (jedna sztuka)

-ciężko używać VST ze wzgl. patrz wyżej

Jeśli chcesz tylko rejestrować dźwięk to obleci, ale poważna praca na wirtualnych instr i samplerach to jednak ponad siły tej karty.

Niemiecki support tak jak wspomniałem pracuje z półroczną latencją (jeśli chodzi o efekt, bo na maile odpowiadają szybko), a polski ..... w każdym razie słowo "my" oznacza "ja"

Pozdr

Awatar użytkownika
BlueJack

Post autor: BlueJack » środa 23 cze 2004, 12:55

Zaskoczyła mnie Twoja odpowiedź, ponieważ dotychczas pracuje na Sienie i takich oznak nie zauważyłem i dlatego chciałbym dalej pozostać przy produktach tej firmy.

Zależy mi na współpracy dwóch kart przez złącze sync-Bus, stąd taki wybór, ale skoro są z tym kłopoty....

Awatar użytkownika
olearnik

Post autor: olearnik » środa 23 cze 2004, 13:38

...Zaskoczyła mnie Twoja odpowiedź, ponieważ dotychczas pracuje na Sienie i takich oznak nie zauważyłem i dlatego chciałbym dalej pozostać przy produktach tej firmy.

Zależy mi na współpracy dwóch kart przez złącze sync-Bus, stąd taki wybór, ale skoro są z tym kłopoty.......

Z sync-Bus, nie wiem...

Ale sprawy z poprzedniego postu miały miejsce, co oczywiście wpływa na mój negatywny odbiór tej firmy, dodam że na bliźniaczym systemie ale opartym na Multiface RME nie ma tych problemów, zresztą wspomniana sytuacja (z Marianem X) została rozwiązana właśnie poprzez zakup RME 9632 , wszelkie problemy się skończyły.

Ps. nie jestem dydtrybutorem RME

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ