Behringer, Soundcraft? Cena/jakość

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
netes
Behringer, Soundcraft? Cena/jakość

Post autor: netes » niedziela 20 cze 2004, 22:13

Witam

Zamierzam kupić mikser do domowego studia. Na początku byłem za Soundcraftem Compact 4, jednak trochę "straszy" mnie jego cena.

Następne moje kroki skierowałem ku Behringerowi UB 1002. Różnica w cenach jest ponad 200zł, możliwości właściwie rzecz biorąc dość podobne. Zastanawiam się jednak czy jakościowo mocno się różnią, i czy warto wydać te 200zł więcej...
Pozdrawiam

Czarny[Tbg]

Re: Behringer, Soundcraft? Cena/jakość

Post autor: Czarny[Tbg] » poniedziałek 21 cze 2004, 00:25

...Witam

Zamierzam kupić mikser do domowego studia. Na początku byłem za Soundcraftem Compact 4, jednak trochę "straszy" mnie jego cena.

Następne moje kroki skierowałem ku Behringerowi UB 1002. Różnica w cenach jest ponad 200zł, możliwości właściwie rzecz biorąc dość podobne. Zastanawiam się jednak czy jakościowo mocno się różnią, i czy warto wydać te 200zł więcej......

soundcrafta juz widzialme za 599 pln , ja tes sie nad zakupem miksera zastanawialem brałem jeczesz pod uwage Yamaha 10/2 - 550 pln

i Alesisi MultiMiks 6FX - ok 650 pln . ????????

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 21 cze 2004, 08:30

...Witam

Następne moje kroki skierowałem ku Behringerowi UB 1002. Różnica w cenach jest ponad 200zł, możliwości właściwie rzecz biorąc dość podobne. Zastanawiam się jednak czy jakościowo mocno się różnią, i czy warto wydać te 200zł więcej......

Jeżeli musisz wybierać pomiędzy tymi dwoma mixerami, to z całą pewnością warto dopłacić...

A dlaczego nie inny... preamp?

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » poniedziałek 21 cze 2004, 08:57

......Witam

Jeżeli musisz wybierać pomiędzy tymi dwoma mixerami, to z całą pewnością warto dopłacić...

tez tak mysle... w koncu to mackie

pomysl jeszcze o wyzej wspomnianym MG10/2

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » poniedziałek 21 cze 2004, 15:46

Zastanawiam się jednak czy jakościowo mocno się różnią, i czy warto wydać te 200zł więcej......

Owszem warto, ponieważ Soundcraft ma dużo lepsze pre-ampy.

Hofi

ODPOWIEDZ