Karta do VSTi

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
hudy
Karta do VSTi

Post autor: hudy » środa 16 cze 2004, 12:54

witam...

mam kolejny problem. glownie zajmuje sie nie tyle realizacja nagran ile komponowaniem, aranzami i ewentualnie jakimis podkladami...

mam pare instrumentow wirtualnych i klawiaturke, ktora nimi "steruje". problem jest w tym, ze ja nie moge grac tymi brzmieniami bo opoznienie jest take, ze...hej.a peniw koledzy muzycy wiedza jak wazne jest slyszec brzminie instrumentu, w czasie grania, bo inaczej gra mi sie na brzmieniu z Casio niz na tym fajnym pianinku z STFree.jeszcze od jakiegos czasu nie uzywam brzmien midi bo SBLive sprzedalem, a Hoontech jest w tej materii dla mnie wielka tajemnica...

dlatego prosze o sugestie...

karta nie musi miec przedwzmacniaczy bo i tak mam mikser, ale gdyby miala kilka wejsc (4?), to byloby fajnie...gdyby jeszcze miala niska cene...ale najwazniejsze, zeby mozna bylo pozadnie grac...

dzieki i pozdr.

DMW
profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...

Awatar użytkownika
janos

Re: Karta do VSTi

Post autor: janos » środa 16 cze 2004, 13:10

...witam...

mam kolejny problem. glownie zajmuje sie nie tyle realizacja nagran ile komponowaniem, aranzami i ewentualnie jakimis podkladami...

mam pare instrumentow wirtualnych i klawiaturke, ktora nimi "steruje". problem jest w tym, ze ja nie moge grac tymi brzmieniami bo opoznienie jest take, ze...hej.a peniw koledzy muzycy wiedza jak wazne jest slyszec brzminie instrumentu, w czasie grania, bo inaczej gra mi sie na brzmieniu z Casio niz na tym fajnym pianinku z STFree.jeszcze od jakiegos czasu nie uzywam brzmien midi bo SBLive sprzedalem, a Hoontech jest w tej materii dla mnie wielka tajemnica...

dlatego prosze o sugestie...

karta nie musi miec przedwzmacniaczy bo i tak mam mikser, ale gdyby miala kilka wejsc (4?), to byloby fajnie...gdyby jeszcze miala niska cene...ale najwazniejsze, zeby mozna bylo pozadnie grac...

dzieki i pozdr.

DMW...

Potrzebna ci karta ze sterownikami ASIO, a tych jest sporo. Oczywiście we/wy MIDI (chyba że masz klawiature USB). Pytanie pozostaje jaki masz komputer?? Przy słabszych procesorach niska latencja po prostu go zajedzie i sobie nie pograsz. Problem rozwiązują karty RME z serji HDSP, których procesory przejmują całą obsługę ASIO.

Ciężko mi tutaj doradzać konkretny model karty. Zajrzyj tutaj, może Cie coś zainteresuje.

Awatar użytkownika
hudy

Post autor: hudy » środa 16 cze 2004, 13:26

Potrzebna ci karta ze sterownikami ASIO, a tych jest sporo. Oczywiście we/wy MIDI (chyba że masz klawiature USB). Pytanie pozostaje jaki masz komputer?? Przy słabszych procesorach niska latencja po prostu go zajedzie i sobie nie pograsz. Problem rozwiązują karty RME z serji HDSP, których procesory przejmują całą obsługę ASIO.

Ciężko mi tutaj doradzać konkretny model karty. Zajrzyj tutaj, może Cie coś zainteresuje....

ja to wszystko przegladalem...

komputer sklada sie z Celerona 2.0 GHz 256 Mb ram i dysku 40 Gb.

nie wiem ktora najlepiej sie sprawdzi...

moze MAYA44 MkII?nawet cena nie jest tak wysoka, zeby odstraszyc mlodego kompozytora tak "zawalonego ofertami" no ale na prawde nie wiem czy ona "da rade".

pozdr.

profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 16 cze 2004, 13:38

RME z serji HDSP, których procesory przejmują całą obsługę ASIO

============

Mam małe pytanko:

Czy masz tu na myśli Xylink-Spartan?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 16 cze 2004, 13:45

...RME z serji HDSP, których procesory przejmują całą obsługę ASIO

============

Mam małe pytanko:

Czy masz tu na myśli Xylink-Spartan?...

Procesor, znaczy się, o tej nazwie, montowany na HDSP )
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » środa 16 cze 2004, 15:42

Maya 4 mkII da rade! Spoko.

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » środa 16 cze 2004, 15:50

...Maya 4 mkII da rade! Spoko....

Pewnie, że da radę!... Pozdrowienia!

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » środa 16 cze 2004, 16:53

...Maya 4 mkII da rade! Spoko....

a co ma nie dać, gdyż to nie karta obsługuje ASIO tylko procesor komputera. Nawet SB Live by pociągnął ze sterownikami KX, lub ASIO for all.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 16 cze 2004, 17:26

No i jak będzie z tą predestynacją kart HDSP do współpracy z VSTi ?

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » środa 16 cze 2004, 22:53

Problem rozwiązują karty RME z serji HDSP, których procesory przejmują całą obsługę ASIO.

ja sie chcialem dowiedziec skad takie zdanie u wiekszosci forumowiczow?

pracuje od paru chwil na hdsp9632 i nie zauwazylem ZADNEGO spadku zuzycia procesora...

ODPOWIEDZ